Moja Mia koja ima 3 i pol godine ima histericne napade i za najmanju sitnicu. Recimo sinoc je bilo zbog toga sto je ujutro htjela obuci tanku ljetnu haljinicu u vrtic, a ja sam rekla da ne moze. Nakon toga je pocela vristati i tresti se i mahati rukama prema meni. I to je trajalo sigurno 20 minuta dok se nije umorila. Pokusala sam vec sve tehnike: objasnjavanje, kazne, batine... i nista ne pali. Sta da radim vec sam se pocela bojati da nesto nije u redu i da ima neki poremecaj u ponasanju. Uzasno je tvrdoglava i nema sanse da popusti kad nesto naumi. Inace kada je sve kako je ona zamislila onda je predivna. Nikada nema sredine ili je uzasna ili predobra. Ne znam sto da radim![]()

Odgovori s citatom
ali nema sanse da ona ispod haljinice obuce majicu. Doduse ispod nekih i hoce da obuce, ali ispod ove sto je htjela ne. Ima neki svoj cudan stil i ne odustaje
! A kad sam došla kući s posla bacila je ljagu na starijeg brata - ne trepnuvši. Da bi čovjek riječ rekao! Sad nosi neke polusandale. I njih ćemo se riješit kad još malo zahladi
, ali što je tu je. H. je smazala par komada, a nekoliko joj se rasulo po stolu i ja sam ih bacila u pepeljaru koja je stajala na istom... Na to je ona navalila da želi bonbončiće iz pepeljare. Rekla sam joj da ne može i htjela objasniti (čak sam joj bila spremna donijeti još jedan bonbončić iz slastičarne), ali ona je već bila van kontrole...nakon što sam pokušala doprijeti do nje i vidjela da ne ide, zagrlila sam je i usprkos groznoj neugodnosti
). Na kraju je cijelo popodne u šetnji bilo katastrofično...još je plakala (iako manje) zato što u pekari nije bilo fornetića, zato što nije htjela hodati...itd. Jeste li primjetili da nakon jednog tantruma poslije taj dan budu stalno nervozni i skloni "ispadima". Moja H. da. Ali osim što me to iznutra jako naživcira...na van ostajem mirna i čekam da prođe...kako pojedinačni tantrumi tako i cijeli taj ciklus.