Zdenka, razgovarale smo kasnije, ali nisam nikada tako pristupila kako ti predlažeš...ja bih ju pitala kako se to dogodilo, a ona bi odgovarala zato jer sam ja to želila...jučer je rekla npr. ja sam želila te bombone i nakon toga tužnim glasom...nismo trebale ići na sladoled (i inače se povlači u konflktnim situacijama...s drugom djecom npr. i sl.). Ali nikad je nisam pitala kako se osjeća...to je dobra ideja...ne znam samo hoće li znati objasniti, ali pokušat ćemo...
AdioMare moja je curica imala ispade i s tatom i u par navrata s bakom...ako ja nisam tamo, pa zato njihov način rješavanja, pogotovo bakin, koji je sličan primjeru s mojom prijateljicom, ne potkopava direktno moj način, onda se ne uzbuđujem previše jer sam shvatila da H. zna da pristup koji baka primjenjuje za bilo koje neprihvatljivo ponašanje neće proći kod nas i da ćemo mi sasvim drukčije reagirati.
Ja sam davno prihvatila da ljudi koji čuvaju moju H. (uključujući i vrtićke tete) neće u potpunosti slijediti moje upute i s tim sam se pomirila jer mi izbor osoba za čuvanje jednostavno nije preveliki, a smatram da je, usprkos greškama u ophođenju s djetetom, bolje za moje dijete da boravi s bakom koja ju obožava nego sa "stranom" osobom za koju opet ne mogu garantirati da radi po mome.