A. čuva već 10 mjeseci baka (i dida). Sve je uvijek super štimalo od prvog dana, rado je tamo odlazila i ostajala (ja bih ju vodila prije posla, MM skupljao doma).
Krajem kolovoza smo došli s mora, početkom rujna sam opet počela raditi i sve je opet bilo kao i prije, nekih desetak dana.
Sad iznenada, unazad par dana, užasno plače kad ju ostavljam, ali to su zaista prave drame, ne pušta me, badava što ja ostanem neko vrijeme tamo, čim vidi da odlazim - koma. Pripremamo se cijelim putem do tamo, složi se s tim da mama ide raditi, a ona ostaje kod bake, pa idu u park, na ljuljačke, igrat će se, papati, bla-bla, pa će tata doći po nju...ali čim skuži da ću je pozdraviti, plač, otimanje. Ista je situacija bila i kad ju je MM jedno jutro rano odveo autom, plač do neba. Baka kaže da se ona smiri nakon desetak minuta, ali stvarno ne znam otkud sad to.
Nije bilo nekih stresnih situacija, osim naravno što smo se vratili s dugog godišnjeg (školski praznici), kad smo ja i ona cijeli kolovoz bile zajedno 24 sata (MM je bio u srpnju).
Također, od rujna ne dozvoljava da ju MM uspava (prije bez problema).
Ima li netko slično iskustvo, jel' to samo faza? Treba li vremena za readaptaciju na baku?

, ne pušta me, badava što ja ostanem neko vrijeme tamo, čim vidi da odlazim - koma. Pripremamo se cijelim putem do tamo, složi se s tim da mama ide raditi, a ona ostaje kod bake, pa idu u park, na ljuljačke, igrat će se, papati, bla-bla, pa će tata doći po nju...ali čim skuži da ću je pozdraviti, plač, otimanje. Ista je situacija bila i kad ju je MM jedno jutro rano odveo autom, plač do neba. Baka kaže da se ona smiri nakon desetak minuta, ali stvarno ne znam otkud sad to.
Odgovori s citatom
i gura me van da bi mogao: gledati kroz rupicu kako mu mašem; izaći na haustor da mu mahnem sa stepenica; otrčati unutra na portafon da se još jednom pozdravimo. to je sve sam smislio. i onda trči dalje gledati kombi koji ulazi u vrtić, doručkovati i gledati tabise, buditi tete...