Citiraj vesnare prvotno napisa
Evo ja sam išla samo na IVF/ICSI i ET smrzlića, ali pretpostavljam da je to isto: Z31 postupak umjetne oplodnje - 7 dana i N98 komplikacije u postupku umjetne oplodnje - 21 dan

Mislim da su na ovaj način nastojali pokriti cijeli menstrualni ciklus od 28 dana iako on varira, ali meni je uvijek ovo bilo dovoljno npr. od 3. dc ako sam išla na stimulaciju i sl. a i hiperstimulacije je bilo, a šifre za to nema osim ove N98
Za šifru N97 imaš 14 dana a za N98 21 dan. Način isplate bolovanja za ove dvije šifre ne ovise baš o njima već o onoj drugoj stavci, sad nemam ovdje formular pa se pokušavam sjetit..... A0 ili GO.... mislim. Prvi put kada sam koristila ovu šifru zaustavila me ženskica iz računovodstva i objasnila da je bolje ne pisat GO jer je to čuvanje trudnoče i kao takvo se isplačuje iz HZZO-a 100% iznos, ali ne na plaču. Međutim, koliko kužim i tu ima ograničenja jer je maksimum mjesečno 4800..... mislim...... pa od onda koristim obično bolovanje sa šifrom N97 bez ikakvih problema.... na preporuku žene koja se time bavi. Plača je 80% manja za te dane, ali šta napravit. Da je to bar najgore u cijeloj priči.
A firma..... ja sam sretna osoba jer ne samo da imam podršku od svih prisutnih bez dodatnih pitanja (fala Bogu na samim muškarcima oko mene) nego sam još i napredovala u međuvremenu pa mi je možda lako govorit. Moj ginekolog ispisuje uputnice bez da me i vidi, osim kada ja to želim, moja doktorica mi otvara bolovanje čim spomenem razlog, moji kolege prilagode hitne poslove ovisno o mome odlasku u Zagreb. Grupa me pokriva dok me nema koliko god mogu.... jedino se bune zašto ne nosim laptop sa sobom da mi mogu slat mailove. Djeluje prelagano, ali za taj odnos se treba i izborit, treba se postavit kao da je to nešto normalno i važno. Kada ti tako gledaš, lako zaraziš okolinu. Ljudi su u osnovi dobra bića, samo ponekad treba tu njihovu dobru stranu malo pogurnit.
Nikome ne bi preporučila da lažira razlog bolovanja. Da sam vlasnik firme ne bi tolerirala laganja. Bolje mi nemoj ništa reći nego lagati. To bi tek mogao biti dobar razlog za otkaz. Nardana, ako ti je već trenutno tako teško, uzmi bolovanje, dođi u Split, obavi ono što trebaš..... i dobro se našetaj, odmori, opusti. Ako ti i visi otkaz nad glavom zapamti da za to nije razlog moguće bolovanje ili inseminacija. Zbog toga ti nitko i ne smije dati otkaz. Lijepo ti ostani trudna, a stvari će doći na svoje mjesto..... uvijek dođu