I ja sam došla malenom mišiću zaželjeti brzi oporavak i šaljem punoo pozitivnih vibrica! U mojim ste molitvama, a vjerujem da ste u dobrim rukama liječnika!![]()
I ja sam došla malenom mišiću zaželjeti brzi oporavak i šaljem punoo pozitivnih vibrica! U mojim ste molitvama, a vjerujem da ste u dobrim rukama liječnika!![]()
Jel ima novosti? Kak je maleni? Jesu ti što rekli/ objasnili?
Nema tempice. Ako tako ostane u pon ide na eeg a nakon izlaska mr. Vjerojatno ce ici i terapija odmah obzirom da je toliko trajao napad.
Vi ste u Klaicevoj jelda? Kako to tu ide sa snimanjem i dali isti dan saznamo nalaze?
Vidjela sam do sada 9 napada konvulzija, ali ovo sada je nesto prestravicno bilo. Dala klizmu, kao da nisam. Nakon 20minuta dijete povraca kroz nos i usta a i dalje ne dolazi sebi, oksidacija pada na 47%. Vode ga u kola hitne, stavljaju na kisik, noge ukocene a rukama stisce sake i grci. Dolazimo na hitnu, tamo dobiva opet intravenozno diazepam ili nesto u tom stilu, spominju intenzivnu. Nakon 70 i nesto minuta napad prestaje. Uzasno me strah nalaza a jos vise da se ne ponovi ovako nesto jer znam da statusi mogu biti opasni po zivot.
Posljednje uređivanje od jaffa : 05.12.2015. at 21:13
Nije lijepo za čut sve to, ajde pitaj jel postoji mogućnost da je tak nrkaj i od lijekova, ipak ima puno dijagnoza i još više lijekova a tek godina i pol
Držite se i javi se
Budem pitala, ali nazalost mislim da je po ovom pitanju ipak presudna genetikaMuz, njegov brat i necak, moj brat i svo troje kikica imaju povijest konvulzija. Neki jednostavne neki slozene. U planu je genetsko testiranje isto i to cekam. Na dan napada rtg je pokazao i pocetnu upalu pluca opet. Ici ce i na detaljniju imunolosku obradu. Negdje mora biti kvaka.
![]()
Iminološku u klaićevu ili tam gdi već idete?
Joj jaffa...strava... Al bitno da je sad on tebi ok, da se normalno ponaša-onda znači nema posljedica. Moja E je u Klaićevoj i tamo stvarno rade na tome da dijete što kraće bude hospitalizirano... Ona kad nije više imala temp. ( e sad jel moralo bit tako 1 ili 2 dana -zaboravih) odmah eeg i odmah ti dr očita nalaz taj dan i taj dan je išla i doma. Čak su znali je pustiti doma, a još je vode 1-2 dana kao da je na odjelu u slučaju da joj doma ne bude ok odmah je vraćaš u bolnicu na odjel.. Ak je sve u redu za dan -dva mm ide po otpusnicu i papire..
Nadam se da će maleni sad bit ok..ne ponovilo se više!
Sutra ide na eeg, od noci sa cetvrtak na petak je bez temp.
Jelena mislim da tamo di inace idemo, moram mu se javiti, ovo je pedica predlozila. Ona osnovna 4 (iga, igm i koji vec) su ok.
Doktorica je stvarno dobra i temeljita... U dobrim ste rukama![]()
Jaffa sretno sutra i da čim prije idetedoma
Znam nazalost da je mogucePogotovo pod ovakvim opterecenjem u anamnezi. Ovo su nam predlozili vadenje specificnih gena da se vidi koji je taj koji se ponavlja te sta je od njega moguce ocekivati, prati li samo musku liniju i slicno. Najstarijem epi i dalje nije iskljucena, ako je sada iskljuce opet je kritican pubertet (fk+ sa mogucnoscu gefs mu je dijagnoza, atipicne), samo se nadamo da nije.
Mojima nije nuzna visoka temperatura, zadnje konvulzije je najstariji imao na 37.8, zagledavanja bez temperature. Najmanji sada 38.8 ali je naglo skocila.
Hvala svima!
Plan je da sutra idemo i doma, bez obzira na ishod nalaza. Pa naknadno dodatno mr i ako sta zatreba.
ne moraš se bojati gesnkih testova, jučer sam klincu obećala da ću mu naći gensku sliku, on je to radio kad je bio manje od godine dana, na savjet kardiologa.
nego nisam pratila cijelu priču, su rađeni svi ultrazvuci klinci i kardio i mokraćno-bugrežni, gastro i slično???
Kada je bio skroz mali raden je uzv zeluca zbog sumnje na stenozu pa su usput pogledali i bubrege. Uzv srca i ekg je radio pocetkom godine. Sve ok. Mokracni nisu.
Sretno jaffa i da više prekinete taj bolnički niz...
našla ja gensku sliku i dala klincu da malo prouči to sad rade u školi
kod njega je bilo da oni nisu povezali njegovu anomaliju kao gensku malformaciju, ali sve jedno su klinci iza njega moralli na ispitivanja koja je imo i on, sad kod malog je uoćeno da ima malo veći protok krvi preko te aorte koja je njemu problem
sretno i javi se
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.12.2015. at 08:39
Doma smo, uveli su mu phemiton. Dodatna obrada nakon kontrole.
Jel odradio onda eeg ? Kakav je nalaz? Ili ni to jos niste...
Je, cak je i u granicama. Mada kaze da to moze jednoatavno znaciti da nije nista ulovilo. Svakako dobar znak, valjda nebi smjelo onda biti prestrasno nesto. Najstarijem su isto na pocetku bili ok pa sada vec 4godine nisu. Uglavnom kaze da je nuzna terapija na takav napad dugi, pogotovo sto je recidiv i anamneza opterecena toliko.
Pa super da je dobar eeg, mislim sad nakon tog dugog napada-da nije ostavio neke posljedice. A za terapiju sam predpostavljala da ce dobit..
A šta je gefs + ?
Negdje je udarilo ali ocito ne u onoj mjeri kako su ocekivali![]()
Jer kaze da status mora nes napraviti. Ali zasada djeluje ok.
Joj brr neponovilo se bas ovako.
Jako se veselim urednom nalazu jer se nadam da to znaci da nije nista jako. Koci me samo iskustvo sa starijim gdje je eeg bio super nakon napada, a dva tjedna kasnije siljci i sve. Toga se bojim. Jednostavno prije nije ulovio.
Ispitivala sam neki dan kolegicu s posla kako je bilo s njenim sinom (sada je to odrasli mladi čovjek, uspješan u svom zvanju, sa završenim fakultetom i zaposlen u struci). Kao mali imao je ovakvu kliničku sliku kao tvoje dijete i terapiju fenobarbitonom nekoliko godina. Kasnije su mu preporučili sport i godinama se bavio time (vaterpolo? rukomet? nisam sigurna, ali dobro mu je išlo godinama). Uglavnom, nakon određenog broja godina bez simptoma skinuli su mu terapiju i nikad se to više nije ponovilo.
Eto, htjela sam samo napisati nešto optimistično. Sretno!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.12.2015. at 08:15
U biti MR ce pokazati ... Bar je tak meni dr Đ objašnjavala da se onda vide ti neki ožiljci ( ako su bili napadi).
Dobro je Peterlin napisala..treba mislit optimistično ( iako je to nekad jako teško) i nadat se da će s rastom to sve proći...
Ma treba biti, nema drugeJos mi je frisko pa sam zdrmana. Ali svaki put me pozitivna iskustva smire. Hvala vam svima puno!!
![]()
Dal su vasi imali u snu nagle trzajeve uz vrisak (ko da ih je netko strujom osinuo, onako se stepu ali bas jako, ne znam kako bi opisala). Dakle prvi puta se to desilo triput u noci prije prvog napada, pa jos dvaput u temperaturi a i sada je napad tako krenuo. Nisam se sjetila u svemu neuropedijatrici reci, cijela ona strka me izbezumila iskreno i sjetim se sada doma (blesava sam znam), pa sam pitala pedijatricu danas (demonstrirala sam :D) i ona kaze da se i pri takvim situacijama obavezno javimo neuropedijatru jer su i to kao neki mali napadi. Sa ovakvima nemam iskustva, imam samo sa zagledavanjima i kocenjima u nocnim strahovima kod starijeg, al ovo je bas ko da ga netko shokerom pikne i za par sekundi mir, ono i rukama i nogama poleti iz mirnog sna. Znam da sam dosadna ali tek sada si vrtim filmove u glavi i sto sam trebala napomenut.
Znaci radi se o cetiri razlicite bolesti sa temperaturom, dvaput su zavrsili takvi trzajevi napadom.
Moja nije imala nikad ovako kak ti opisuješ... Al da se nekad u snu smije, nekad kao zaplače, nekad priča, nekad se digne na koljena pa tak malo sjedi pa opet legne, a to mi se sve čini normalno kao kod sve djece. Jedino kao mala 1,5-2,5g)je znala se u snu bas tak kao da ju netko pikne skočiti na sve četiri i bježat po krevetu...prema rubu naravno..srećom ja spavam ko zec, pa je ulovim , al jednom je skoro pala -uhvatila sam je za stopalo u zadnji čas..gornji dio je vec bio preko ruba.
Čitala sam ja o tim malim napadima u snu, ali nisam mogla s njom povezat jer se nije kočila ni trzala... Samo to bježanje mi je bilo čudno, al valjda je prerađivala dnevne aktivnosti.
A gdje ćeš sad na kontrole s malim? U Klaićevu ili i s njim kod Sabola?
Ovo je bas kao trzaj, ne znam kak bi rijecima opisala, ne digne se, samo prodoran vrisak itaj trzaj, ko npr. da spava tvrdo i nagli zvuk ih splasi pa onako naglo trznu i rukama 8 nogama. Stariji su znali imati nocne strahove, ovo nije to. Nadam se da nema veze sa nicim. Ide mi stariji na kontrolu ovaj mjesec pa cu bas pitati. Da bar mogu demonstrirati tu hehe :D
Nisu jos puzali po krevetu u snu![]()
Cini mi se ok ova u Klaicevoj pa bi ostala kod nje, a ako se ispostavi da ovo jesu neki sitni napadi i ako se krenu ponavljati sla bi na kontrolu kod dr.Kovac cisto da vidimo treba li mr ranije ili se javiti u Klaicevu ako eeg nebi bio ok. Pitat cu je za misljenje sada za cca 2 tjedna.
Nebi otisla iz Klaiceve jer mi se cini realna. U rangu mi je Gjergje koja mi je isto super![]()
"Pojavljuju* se atake iznenadnog „užasa“ i „straha„ praćene vrištanjem što se ponekad može zamijeniti sa noćnim strahom. Ovaj tip epilepsija u našim istraživanjima* čini* oko 20 % svih psihomotornih epilepsija. Panayatopulous sindrom je karakteriziran autonomnim simptomima:dijete počne povraćati uz poremećaj svijesti a može se nastaviti i kloničnim krizama i nerijetko priječi u epileptički status. 2/3 napada nastaje u snu. Napadi traju oko 20-30 minuta . EEG pokazuje šiljke lokalizirane nad okcipitalnim regijama a promjene u EEG-u se nekad vide samo tijekom spavanja, zbog čega je potrebno učiniti EEG zapis u spavanju. Ukoliko se napadi ponavljaju potrebno je uvesti terapiju." Hmm
Pa šta nisu njemu jos radili eeg dok spava? I to ono ' umoran' kako oni kažu... Da ga probudiš rano ujutro (4-5) pa onda tamo zaspe..
Kad san ja najveće radila onda je rak bili mora spavat
Klinka s o godinAje radila budna i morala je žmirit
Spavao je, cca 15minMa to ja samo panicarim nadam se :D
Rekli su da nije nuzno spavati, samo da bude miran.
Starijem su se prvi siljci pokazali u fazi dok je padao u san, ono premorenost. Kasnije i u snu. Stroboskop nisu sada radili. Ma bude sve ok, mora bitiAli bi mi bilo lakse da nije spomenut gefs.
Držim vam i ja fige da sve bude ok. Moj stariji u petak ide na eeg i vep. On nema takvih smetnji kao tvoj, ali ima (tj. imao je) nekih drugih. Nismo bili tri godine, pa me baš zanima kakav će biti nalaz, ali dijete je dobro. Meni je to najvažnije. A to isto želim i tebi i ostalima s ovog topica.