Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Kakvu sjedalicu od 9-36 je najbolje kupiti?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kakvu sjedalicu od 9-36 je najbolje kupiti?

Planiramo u neko skorije vrijeme kupiti mališi neku sjedalicu do 36 kg jer nam je ova stara do 18 kg pomalo već ofucana, a htjeli bismo da nam što duže bude upotrebljiva jer nemamo auto i koristimo je samo povremeno.

E, sad, vidjela sam u TL samo jednu takvu, ali mi se nekak ne sviđa, a i proizvođača nisam zapamtila, neki nepoznati.

Možete li mi preporučiti koju??

Inače, mališa ima skoro 3 g, težak maksimum 14 kg i visok oko 96 cm tak da mi se čini da neće tako skoro dosegnuti 18 kg da može u booster.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imaš Concord Trimax u Kiki, ali se meni ne sviđa što se koristi 9-18kg kao autosjedalica, a onda kao booster BEZ naslona.
    Jedina sjedalica 9-36kg u TL je BebeConfort Trianos. Koristi se kao autosjedalica 9-18kg, kao booster sa naslonom do 25kg i booster bez naslona do 36kg. Tu smo mi kupili. Booster bez naslona nakon 18kg mi nikako nije bila opcija!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I jeste zadovoljni s tom BC Trianos? Koliko je koštala? Je li ok za dijete od 9,5 kg? Thnx

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tek smo ju kupili i montirali u ponedjeljak 1299 kn
    Iako je ona u principu od 9kg, sa tako malom bebom ja bi još malo sačekala. Taman dok mi malo isprobamo svoju
    Sada imate sjedalicu 0-13 ili 0-10 kg? Da li se beba ustaje samostalno?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ova je 0-13 ali joj nogice vire van i nekako je sva stisnuta u njoj. A i silno ju upravo mrzi pa se nadam da će se radije voziti kad bude u velikoj sjedalici. Ustaje samostalno nekih mjesec i pol.
    Na stranu sve, tih 9kg je minimum, pretpostavljam, ali koja je onda optimalna težina za prelazak u veću sjedalicu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To što joj nogice vire van, nema nikakve veze. Bitno je da nema više od 13kg i da joj je vrh glave bar 2 cm ispod ruba autosjedalice.
    Gle... ova je sjedalica ogromna. Nekako si ne mogu zamisliti tako malu bebu u njoj... Pojas autosjedalice mora biti malo iznad ili u ravnini ramena, čini mi se da bi i po ovome ta autosjedalica mogla biti prevelika sa tako malo dijete, ali to bi morala provjeriti na licu mjesta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imaš pravo, čekat ćemo da još malo naraste ... hvala ti puno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno koja sjedalica 18-36

Da ne otvaram novu temu, imamo Romer duo isofix 9-18, međutim mali je skoro prerastao, ima 18 kg, doduše pojasevi su mu još dobri, glavom ne prelazi sjedalicu, ali ipak mislim da je vrijeme za novu.
    E sad, rado bi mu kupili opet s isofix sustavom jer mi se čini sigurnije, ali ne znam da li se stolice u toj kategoriji proizvode s isofixom.
    Po ADAC-u vidim da Romer ima model kid 4-12god. ali ne spominje se isofix :?
    Može li mi netko preporučiti dobru stolicu, bilo bi super i kad bi imala svoje pojaseve, i gdje se može kupiti u Zg ili u Grazu ako je isplativije.

Hvala!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Jedina sjedalica 9-36kg u TL je BebeConfort Trianos. Koristi se kao autosjedalica 9-18kg, kao booster sa naslonom do 25kg i booster bez naslona do 36kg.
    ima li isofix? odnosno, postoji li sjedalica 9-36 s isofixom?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene zanima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je l' i vama za dedin auto, pa da ubijete nekoliko muha jednim udarcem.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

u principu, djeca koja imaju 18kg prelaze u booster.
    u slučaju da je i kombinirani (9-36kg) i da ima vlastite pojaseve kada bi dijete doseglo 18kg oni bi se skidali i dijete bi se počelo vezati pojasevima auta (u velikoj većini slučajeva. treba vidjeti što piše u uputama). to je iz razloga jel ti pojasevi u AS nisu napravljeni da podnesu siku prilikom sudara sa djetetom koje ima više od 18kg.

tako da je slijedeći korak, svakako, kupiti booster. preporuka - onaj sa naslonom.

bez sumnje, veliki korak

e sad, na forumu se spominjao booster marke Jane sa isofixom pa se može pitati (Adax ih drži) http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=21399

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A što je s onim sjedalicama 9-36 kg iz Metroa (naravno, za rezervni autzo).Čitala sam da je neke mame imaju i da su zadovoljne. Cijena je u odnosu na Trianos smiješna, ali, moram priznati, to me najviše privuklo .
    Kakav je booster te stolice, sa ilil bez naslona?

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imaš Concord Trimax u Kiki, ali se meni ne sviđa što se koristi 9-18kg kao autosjedalica, a onda kao booster BEZ naslona.
    Jedina sjedalica 9-36kg u TL je BebeConfort Trianos. Koristi se kao autosjedalica 9-18kg, kao booster sa naslonom do 25kg i booster bez naslona do 36kg. Tu smo mi kupili. Booster bez naslona nakon 18kg mi nikako nije bila opcija!
    To nije točno, odnosno nisi dobro informirana. Trimax se može nakon pretvaranja u booster nadograditi naslonom od pro lifta. Dakle imaš naslon i vežeš pojasom.
    Citat s Pikapolonice:
    Ko bo vaš otrok prerasel sedež Concord Trimax (od 3. leta naprej) mu snemite hrbtni naslon in ga spremenite v sedež jaha

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    A što je s onim sjedalicama 9-36 kg iz Metroa (naravno, za rezervni autzo).Čitala sam da je neke mame imaju i da su zadovoljne. Cijena je u odnosu na Trianos smiješna, ali, moram priznati, to me najviše privuklo .
    i ja čekam već neko vrijeme odgovor na ovo pitanje, pa podižem temu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam našla i chicco pa sad čekam da netko kaže nešto o njoj:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=28375

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[quote=Drimm]
    To nije točno, odnosno nisi dobro informirana. Trimax se može nakon pretvaranja u booster nadograditi naslonom od pro lifta. Dakle imaš naslon i vežeš pojasom.
    Citat s Pikapolonice:
    Ko bo vaš otrok prerasel sedež Concord Trimax (od 3. leta naprej) mu snemite hrbtni naslon in ga spremenite v sedež jaha

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    podižem da zahvalim curama i dečkima koji su po kišurini "namestiji stojac u dedin auto maji".

mislim da su u jednom trenutku svi bili u našem autu.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ne nego za bakin. deda je dobio zabranu vožnje frana, zbog varirajućeg tlaka.

p.s.srele se dvije fuksije danas u HM Maribor. Muškarac u fuksiji me pokušao otkantati, napomenuvši da je pregled bio danas, ali nisam se dala smesti. moljakala sam i moljakala i uspjela iskamčiti fiksiranje AS izvan ofišl pregleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •