Ne mogu da prestanem razmisljati o ovome - toliko sam potresena, emotivna i bijesnai jednostavno moram poceti ovu temu.....
Upravo sam gledala emisiju na TV NOVA mislim, koja se zove Istraga. Emisija je bila strasno mucna, o dvoje monstruma koji su ubili svoje dvoje, napustili troje i fizicki i mentalno zlostavljali preostalo dvoje djece koji su zivjeli s njima. Ukratko, prestrasno, jos uvijek se tresem.
Medjutim, ono o cemu bih razgovarala s vama je kometar novinara u zakljucku emisije. Naime, rekao je nesto kao - djecak koji je prezivio sve to sto se u toj kuci desavalo, trenutno je u zatvoru zbog ubistva starice, a dva silovanja mu nisu uspjeli dokazati na sudjenju - i prokomentirao je nesto o GENERACIJSKI NASLJEDJENOM NASILJU!!!! Ma koje nasljedjeno nasilje??? To sto je djecak cijelo djetinstvo zlostavljan i sto je tri godine gledao kako mu otac siluje sestru u krevetu pored njega, prijeteci joj nozem pri tome, to nema nikakve veze, nego je izrastao u takvu osobu zbog genetski nasljedjenog nasilja? Pa kakvu to poruku salju ljudima koji pokusavaju posvojiti dijete - NEMOJTE IH POSVAJATI JER NE ZNATE KAKVI SU IM RODITELJI, MOGU BITI GENETSKI NASILNI MOZDA? Mislim, ipak je to televizija koju gledaju desetine hiljada razlicitih ljudi u Hrvatskoj i BiH......
Ne znam da li je ovo mjesto za pisanje ovakvih komentara, ali osjecam se pogodjeno zbog djecice koja sada cekaju nekoga da ih primi u svoju porodicu i jednostavno ne mogu da se suzdrzim......