Results 1 to 11 of 11

Thread: Nešto slično lazanjama?

  1. #1

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sl.Brod
    Posts
    47

    Default Nešto slično lazanjama?

    Juče sam čula kod svoje frizerke dobar recept sa tjesteninom , prvo se skuha tjestenina , dimsta mljeveno meso , pa se slaže , tjestenina , na nju ja nisam dobro čula šta ide(jer je fen radio) , vrhnje ili sir naribani? ,pa na to mljeveno meso , pa tjest. pa opet nešto od onoga , uglavnom se na kraju odozgo nariba sir i zapeče! Zna li netko nešto tako slično? Ajd pa mi napišite!

  2. #2
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    to su brzinkse lazanje kako ih zove moja mama...bez bijelog sosa.
    napravis sos za bolonjeze...skuhas tagliatele i stavljas red tijesta red sosa pa preko parmezan ili sir pa opet...i na kraju sos i sir i rerun da se zapece
    to s vrhnjem mi se cini da bi bilo malo previse kaloricno za moj ukus...ali mozes i s tim probati.
    dobar tek

  3. #3
    Mony's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zg
    Posts
    2,937

    Default

    Ko musaka, samo umjesto krumpira tjestenina

  4. #4

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sl.Brod
    Posts
    47

    Default

    Mislim da ću probati baš sutra i da ću to napraviti tako MoMo , sa ribanim sirom (imam puno podravca još , pa ga moram iskoristiti da ne propadne),nemam parmezana , može i ovaj.

  5. #5
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    moze podravec....ja vise volim s nekim takvim sirom nego sa parmezanom
    javi kako je bilo
    dobar tek

  6. #6
    katarina1975

    Default

    Ja to radim i obožavam lažne lazanje. Kupi dugačku tjesteninu, nazubljenu sa strane ( ne znam točno kako se zove). Skuhaj tjesteninu, slažeš: tjestenina, umak, bešamel, i tako redom do kraja. Vrh pospi parmezanom. Umak: izdinstaj luk, mljeveno, blagi kečap. Sve zapeci, probaj, meni je ovo mrak!

  7. #7

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sl.Brod
    Posts
    47

    Default

    Quote Originally Posted by katarina1975
    Ja to radim i obožavam lažne lazanje. Kupi dugačku tjesteninu, nazubljenu sa strane ( ne znam točno kako se zove). Skuhaj tjesteninu, slažeš: tjestenina, umak, bešamel, i tako redom do kraja. Vrh pospi parmezanom. Umak: izdinstaj luk, mljeveno, blagi kečap. Sve zapeci, probaj, meni je ovo mrak!
    Nazubljenu sa strane! Kako to misliš? Ne kužim. Nisam još pravila , mislim da ću sutra , a koliko stavljate mljevenog mesa u to?

  8. #8

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ne kužim kako vam je brže kuhati tjesteninu nego složiti tijesto za lasagne (koje se ne kuha) :?
    Bez bešamela se ionako može, ali kečap u lazanjama ni u ludilu!

  9. #9
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Janoccka
    ma to ti je neki zapeceni bolonjez....
    potpisujem za kecap...ni u pastu ni na pizzu ni na lazanje

    a sto se lazanje tice kod mene je to proces pa su na jelovniku uglavnom vikendom jer si za njih volim dati truda. i uvijek su bez besamela (jer ga ja ne volim) ugavnom je bijeli sos od gljiva ili spinat sa sirom...njamii...ali smo zato na salaticama dva dana nakon toga jer mislim da svi ti sosvi sirevi isl. imaju milijune kalorija

    alias,
    kad sam bila mladja ludjela sam kad pitam mamu koliko necega ide a ona kaze "onako...vidjet ces koliko ti je dovoljno"....ja pravim za 2 osobe obicno tako da mi je pol kile dosta.(za moj ukus i previse)...i imam mali pleh ali koliko obicno mesa stavljas u bolonjez stavi i u ovo...moj savjet napravi malo rijedji sos....i nemoj do kraja skuhati tijesto.
    a tijesto nazubljeno sa strnae su malo deblje tagliatele koje su nekako valovite, sfrkane sa strane..sad sam zakomplicirala... ali bilo koja sira tjestenina bi trebala biti ok

  10. #10

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sl.Brod
    Posts
    47

    Default

    Pravila sam ja to danas , i mi se svi najeli dobro , a brzinski nekako gotovo. Posložila ja tu i tijesteninu , izdinstano meso i sa sosom od rajč.i kečapom , prelijevala vrhnjem i ribanim sirom ,ma baš je bilo ukusno . A za večeru MM pravio pizzu , tako da smo svi siti sada!

  11. #11
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    alias drago mi je da ti se dopalo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •