Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 202

Tema: Dabroston

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure pitanje

Bila sam danas kod svoje gin. i već sam pisala ali da ukratko ponovim. Prošli ciklus pila klomifen i nije me pratila ultrazvukom jer kao nije potrebno tako da nemam pojma jel O bila ili ne i uglavnom dobila ja M neka čudna bila i ja nisam taj mjesec htjela piti klomifen i odem ja danas jer trebam dobiti ovaj vikend i kažem njoj da neću opet biti dok me ne pregleda (ni jedan ultrazvuk u ta dva mjeseca mi nije napravila)jer mislim da nešta nije u redu. I pregleda ona mene i naravno na lijevom jajniku vidi cistu koja je nastala zbog tog klomifena. I da mi dobrostan da pijem 5 dana (znači od 25 do 30 DC) i kao onda ću dobiti i onda da dođem. E sada kakve veze ime dobrostan sa cistom?

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uh, ne bi znala. Meni dabrostan uopce ne pomaze,kao sto vec prije napisah 7 dana imam neko krvarenje koje nije ni M a I test je pokazao da nisam T.
    Stvarno ne znam vezu izmedju dabr.I cisti. Meni je isto pregled bio ok,ali sada me sve strah sto mi se dogadja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, molim savjet! Danas sam bila kod dok., M mi je kasnila ko i obično, nije je bilo ni 50. dan ciklusa, test na T negativan, pila Dabrostone 5 dana 2X1, došla M, ali vrlo slaba i trajala 1 dan, ponovila test opet negativan. Danas na ultrazvuku: cista 5 cm na desnom jajniku, dobila Dabrostone od 15 do 25 d.c., ali danas mi je 18. dan dc, da li da ih počnem piti ili ne jer vjerojatno opet neću dobiti bar 50 dana i više. Što da radim, da li mi može štetiti ako ih počnem piti danas? :?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ako ti je doktor rekao da ih pijes, onda ih pij - nitko ovdje nije lijecnik i ne smije davati savjete suprotne onim lijecnickima

nece ti stetiti ako pocnes tek sad, ali ako sumnjas (jer cudno da ti je doktor rekao od 15.dc, a tebi je danas 18.) onda nazovi doktora i provjeri jos jednom s njim

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

8)
    "Zgrudvale" su mi se grudi....
    Ajde, bar se nešto događa...

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj rina5 prvotno napisa
    Cure, molim savjet! Danas sam bila kod dok., M mi je kasnila ko i obično, nije je bilo ni 50. dan ciklusa, test na T negativan, pila Dabrostone 5 dana 2X1, došla M, ali vrlo slaba i trajala 1 dan, ponovila test opet negativan. Danas na ultrazvuku: cista 5 cm na desnom jajniku, dobila Dabrostone od 15 do 25 d.c., ali danas mi je 18. dan dc, da li da ih počnem piti ili ne jer vjerojatno opet neću dobiti bar 50 dana i više. Što da radim, da li mi može štetiti ako ih počnem piti danas? :?
    Ja sam počela biti 25 do 30 zbog ciste. I iako ne kužim zašto doc mi je tako rekla pa ću tako i napraviti. Vjerojatno od njih pukne ili se povuče cista šta bi već trebalo jer nemam drugog objašnjenja. Ja inače imam svaki mjesec 28-33 DC znači nije mi dala zbog toga da dođe M nego vjerojatno pomaže za cistu, pa je onda valjda i tebi zato dala.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj luni prvotno napisa
    E sada kakve veze ime dobrostan sa cistom?
    Dabroston bi trebao uciniti da cista ode sa sljedecom M.
    Ovo je totalno laicki receno, za detaljnije info guglajte.

btw, mene opet pere dabroston-faza: jedem sve pred sobom

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moram vam se javiti jer više i sama nisam pametna.
    Nakon mojih postova da imam crvenosmedjicrni iscjedak i jedan dan sam imala bolove kao da ću svaki tren dobiti, taj iscjedak je nestao a M nije stigla. Radila test(doduše popodne) i bio je - na 31 dc.

Inače mi se ciklus proteže do 35 dana...

Sad sam sva u panici jer trebam popiti još jednu kutiju dabrića a neznam kada da počnem, pošto ovo što sam imala nije bila M kakvu imam. Ma nije imala veze s M, više kao spotting...

Jedino što znam da sam jako :?

jesam možda T, a da test(nisam mogla čekati jutro) nije to pokazao? :? :?

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Leni stvarno ne znam, pričekaj nekoga tko se više kuži u to. Meni je ovo prvi ciklus sa dobrostanom i to ga pijem samo dana (od 25-29 DC 2x1) i sada sam upravo popila zadnju. Sada me zanima kada da očekujem M.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam ga pila prošli ciklus 7 dana dva puta po jednu dnevno, dobila sam treći dan nakon posljednje.
    Sad ću ga opet piti istim ritmom.

Ne znam hoće li koristiti, jer mi se čini da su iskustva, kao i sa svime ostalime, prilično različita. Doktor mi je rekao da bi M trebala doći unutar 7 dana.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je zadnji put dosla nakon 9 dana nakon zadnje tablete,ali ja sam pila od 11 do 25 dc..ako ima kakve veze

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa
    Nakon mojih postova da imam crvenosmedjicrni iscjedak i jedan dan sam imala bolove kao da ću svaki tren dobiti, :?

kod mene je slićna situacija samo što sam ja na bromergonu,možda je to od tableta.....a možda je daj bože T :?
    nisam ti baš pomogla ali želim ti veliki +

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jedino što znam da sam jako :?
    Leni, mislim da bi bilo najbolje da svog gin pitas za savjet. Mozda ce te i pregledati na uzv da vidi sto se dogadja, a tada ces najbolje znati sto i kako dalje.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma znam..možda neki hormonalni poremećaj...

tko to zna... :?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Leni, ponovit ću i ja kao papagaj - reci doktoru što se događa. Nijedna forumašica ti ne može ovdje dijagnosticirati problem i dati terapiju, a tvoj liječnik će ili znati u čemu je problem ili će te uputiti na specijalistički pregled, a vjerojatno i na kontrolu hormona.

Hormonalni problem nije apstraktni problem, i ako postoji, saznat će se s kojim hormonima i kakvih problema imaš pa ćeš dobiti odgovarajuću terpaiju. I to je to.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

yes, yes, I know...

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

interesantno, a to nisam znala pa prenosim

http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...=forum&s=forum

lucija111
    Nivo: Jr. Member
    Registriran: 08-06-2007
    IP: Logged

opet dabroston
    --------------------------------------------------------------------------------

Kažete da se Dabrostone(pročitala sam u jednom od odgovora) uzima uvijek poslije ovulacije,u drugom dijelu ciklusa,ali što ako su ciklusi oko 35-50 dana,a Dabrostoni se počnu davati za 16.-26.dan ciklusa.
    Hoće li spriječiti ovulaciju u tom slučaju?
    Imaju li Dabrostoni kakve veze sa uzrokovanjem ovulacije?
    Hvala.

12-07-2007 u 19:18 | Odgovor na post

Mr. sc. Erden Radončić
    Nivo: Moderator
    Registriran: 03-01-2005
    IP: Logged

Re: opet dabroston
    --------------------------------------------------------------------------------

Ako su ciklusi produljeni onda davanje Dabrostona može spriječiti ovulaciju (on ju ne pomaže izravno).
    U takvim slučajevima, najbolje je prvo odrediti ovulaciju (ultrazvukom ili, jeftinije, LH trakicama iz urina) pa nakon što ona nastupi, započeti primjenu lijeka.
    Dabroston koči FSH i LH, koji su potrebni za rast i ovulaciju folikula; to je prirodni mehanizam - FSH i LH potaknu oko i poslije ovulacije stvaranje progesterona, koji, kad naraste, zauzvrat smanji koncentraciju gonadotropina, pa zato porast progesterona (davanje dabrostona) prije ovulacije, za mozak je "znak" (lažni) da je ovulacija već nastupila, iako to ona u realnosti nije.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

E, upravo se to meni dogodilo u onom jednom ciklusu kad mi je doc rekla da ga pijem od 11. do 25.dc. I baš ti hvala što si to našla, stelač, jer ja sam isto tako nekako razmišljala... da je mozak dobio info o povećanju progesterona i jajnici automatski obustavili rast folikula i u tom ciklusu nije bilo ovulacije, što sam potvrdila i s LH trakicama i bazalnom i na koncu još sam i progesteron provjeravala i bio je 4,5 . No, nigdje nisam mogla naći potvrdu toj svojoj teoriji. Zato mi je u idućem ciklusu O došla već 5.dc, vjerojatno jer su folikuli samo nastavili rast iz prethodnog ciklusa. E sad, ako lupetam, sorry... No, morala sam se nadovezati na ovo.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a meni ginićka kaže da će mi dabrići pospješiti trudnoću-povećati šanse...

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cijela tema je o dabrostonima treba samo dooobro citati
    i prije koristenja dabrostona sve hormone izvaditi i neko vrijeme bt pratiti, da vidis na koji ti nacin tijelo funkcionira.
    ako se pravilno koriste pomazu trudnoci jer u sl. da ostanes T dizu razinu progesterona i sprecavaju na neki nacin spontani, ali to smo vec utvrdili

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zavisi zašto ih piješ i meni je tako rekla doktorica jer sam ih pila jer mi jajnik nije jajašca izbacivao nego ih zadržavao.na UZV se vidjeo uvećani janik ali nije cista nego laićki rećeno jajašca koja nisu dozrela :?
    pa sam pila da ih izbaci tj da dobijem ovulaciju.ali fulala sam O (imala sam svatove ,pogrebe i dr pa nismo baš hopsali) pa ta 2 mj kad sam ih pila nisam ostala T.sada ću vidjeti ako dobijem iduću
    M dali će biti O jer mi je taj jajnik opet na redu. 8)

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vidiš , meni uopće nisu radili nikakve pretrage nego mi je radi spottinga dala te tablete od 11-25 dc.

ma raspisala sam se već toliko o toj temi u prijašnjim postovima da sam već tu svima dosadila ...

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    cijela tema je o dabrostonima treba samo dooobro citati
    i prije koristenja dabrostona sve hormone izvaditi i neko vrijeme bt pratiti, da vidis na koji ti nacin tijelo funkcionira.
    ako se pravilno koriste pomazu trudnoci jer u sl. da ostanes T dizu razinu progesterona i sprecavaju na neki nacin spontani, ali to smo vec utvrdili
    thanks,ali to nisam znala prije nego mi je ginićka dala tablete...

sada znam puno više zahvaljujući vama curama s foruma...

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

stelac ovo je fenomenalna info!
    nesto slicno sam se pitala ovaj ciklus kad sam trebala poceti piti D., a O jos nije bila; jer mi je zvonilo u glavi da sam to vec negdje procitala.
    Nadam se da mi nije D. zblokirao O, ipak se radilo samo o dan-dva :?

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa
    Nadam se da mi nije D. zblokirao O, ipak se radilo samo o dan-dva :?
    Po grafu je O bila 100%! :D

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

opet ja sa pitanjem.

Dobila sam jučer, treći dan nakon zadnjeg popijenog dobrostana (zbog ciste sam ga pila da ju otjeramo da podsjetim) i sada, M mi je neka čudna, slaba, smeđa tu i tamo nešta crveno. Jel to tako zbog dobrostana ili zbog ciste. Znam da niste doktorice, ali zanima me jel to nakon njega normalno.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

luni normalno je, i ja sam bila dobila nakon 4 dana pijenja dabrostona, ne brigaj isto je M bila cudnovata

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

točno, meni je isto ovaj ciklus bila čudna, čak sam mislila da je lažna...
    tako da je valjda normalno!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je prvi ciklus s Dabrostonima bila savršeno normalna (iako je ciklus trajao nenormalnih 46 dana).
    Dobro da sam ovo pročitala tako da se ne iznenadim ako u ovom ciklusu bude drukčija...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Što se tiće Dabrića, izgleda da mi je već druga kura uspjela maknut spotting. Danas mi je 6DC, M je trajala 4D, 5 i 6 ništa...
    Ni kapi.... Nikakve... ??? Čisto mi čudno... Ništa, popiću još i treću kuru, da se "utvrdi gradivo", a onda na pregled... Nadam se da ću onda vidjet i da štogod titra.... Recimo malo .....
    Uh, kako sam odjednom cijela nešto pekmezasta....

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pozdrav cure!
    Ja sam još jedna koja je od danas na Dabrostonu, a razlog je taj što 3 mj. nakon spontanog (u 15-om tjednu) i kiretaže M nije došla. Na UZV se u svakom jajniku vidi po nekoliko folikula, ali nešto "ne radi" kako treba... Moja dr. kaže da bi se sa terapijom Dabrostona stvari trebale srediti. Inače sam prije trudnoće imala redovite ovulacije i ostala trudna u roku od 15 dana a sad se sve nešto poremetilo. Zanima me samo ako netko ima sličnih iskustava...

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

UH ne bi znala.. :?
    Moj problem je skroz drukčiji...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Strpljen spašen...

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure da li su vas svrbjele grudi od dabrostana. Meni je danas peti dan kako ga pijem i svrbe me od jučer za poluditi, samo se češem

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure da li su vas svrbjele grudi od dabrostana. Meni je danas peti dan kako ga pijem i svrbe me od jučer za poluditi, samo se češem
    i svrbile i bolile, ali ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je tebi od T

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bok, imam ja jedno pitanje prije tri tjedna bila sam na kiretaži i sada me zanima s obzirom da sam cijelo vrijeme T pila dabriće, da li da se nadam M u roku od 4 tj. ili? ima li netko takvih iskustava? hvala :?

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

joj pirice riječi ti se pozlatile. Helena na žalost ne znam odgovor.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Helena111 meni su rekli da će mi nakon kiretaže menza doći za kojih 28 dana. Pa mislim da je i ti trebaš tako očekivati. No normalno je i da treba duže. Ja je nisam imala 6mj, ali imam PCOS, pa sam je potakla Dabrićima.
    Sve je individualno. Pričekaj malo pa vidi, ako ne dođe idi na pregled.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Helena111 prvotno napisa
    bok, imam ja jedno pitanje prije tri tjedna bila sam na kiretaži i sada me zanima s obzirom da sam cijelo vrijeme T pila dabriće, da li da se nadam M u roku od 4 tj. ili? ima li netko takvih iskustava? hvala :?
    Ja sam za vrijeme trudnoće pila utriće, završila na K a prvu M dobila nakon 36 dana, ali mislim da je sve to individualno.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moze li mi neko reci sta je dabroston? cemu sluzi, kako se pije? Nikad cula,.... :/

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, a zašto ne mjerite BT, pogotovo ako niste sigurne u O.
    Ja imam PCOS, pa mi LH testovi reagiraju svakako. Međutim, čak i nakon inseminacije, nisam počela stavljati utrogestane sve dok moja BT nije skočila 'prirodno'.
    Uzimanjem progesterona BT će svakako skočiti, pa onda nisam sigurna je li O bila ili nije, a nisam htjela da mi progesteron prevari mozak (kako glupo zvuči).
    U jednom ciklusu sam počela s utrićima onaj dan kad je doc rekao, i fefe mi je tada označio O, ali iscrtkanom crtom i još je napisano bilo da zbog korištenja progesterona ne mora značiti da je O uopće bila.
    Sljedeći put sam ja čekala 2 dana da skoči BT i onda počela s utrićima, i O je označio punom linijom.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Uf, ja sam pila Dabroston do jučer (10 dana) i sad čekam M. A svrbuckale su me cice k'o sam vrag, toliko da je MM mislio da sam malo hmmm, čik-čok!

Helena111, ja sam imala kiretažu 11.04. i od M ni traga ni glasa, zato mi je dr. i dala Dabriće, da dođe. A kao što sam već napisala, nikad u životu do sad nisam imala problema. Moja sestra je imala kiretažu 22.05. i dobila za nekih 35 dana a ona je uvijek boksala sa M, tako da više ne znamo tko je tu lud?! Ali, očito je to sve individualno...

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nakon mojih zalopojki prosli mjesec o dabricu moram priznati da prvi mjesec nakon prestanka uzimanja istih(popila samo dvije kutije) dobila M skoro u skolskom ciklusu a spotting se smanjio s 7 -10 dana na 2 dana..

Valjda su djelovali ti hormoni..

Idemo u novi ciklus I novu nadu..

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

E sad stvarno ništa ne kužim. Dobila sam M i to 24 DC i 14 dan kako sam ga pila, a trebala sam piti još taj četrnaesti i petnaesti dan. I to mi je trinaesti dan bilo malo sukrvice i ja si mislim ajd možda je cista pukla pa zato, kad ono sutra prava M. Naravno gđa. doc je na godišnjem po tko zna koji put ove godine i sad moram kod privatnika pljunit 300 kn da vidi šta je. Jel netko isto dobio M dok je pio dabrostan? Ja sam ga prestala piti kad sam skužila da je to prava M.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E sad stvarno ništa ne kužim. Dobila sam M i to 24 DC i 14 dan kako sam ga pila, a trebala sam piti još taj četrnaesti i petnaesti dan. I to mi je trinaesti dan bilo malo sukrvice i ja si mislim ajd možda je cista pukla pa zato, kad ono sutra prava M. Naravno gđa. doc je na godišnjem po tko zna koji put ove godine i sad moram kod privatnika pljunit 300 kn da vidi šta je. Jel netko isto dobio M dok je pio dabrostan? Ja sam ga prestala piti kad sam skužila da je to prava M.
    Mislim da ti je O bila 10 dc a lutealna faza ti inace traje oko 14 dana .Posto dan ovulacije moze da varira , ali lutealna faza u vecini slucajeva je iste duzine iz ciklusa u ciklus , zbog toga si i dobila M 14dpo kada bi po pravilu i trebala dobiti . Ima ovdje cura koje su dobijale M za vrijeme koristenja dabrostona . Dabrostoni mogu sprijeciti mali pad progesterona tako da nemas spotting , ali ako je lutealna faza zavrsena, a trudnoce nema , M ce doci pila ti dabrostone ili ne ,

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala betty već sam se uplašila da nešta nije dobro. Ići ću svejedno slijedeći tjedan kod gin da vidim jel otišla cista

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da li netko zna da li Dabrostone na bilo koji način može potaknuti ovulaciju?

Meni menga nije stigla do 50-og dana ciklusa i onda sam pila 2x1 tbl dnevno Dabrostona kroz 5 dana.Nakon 10 dana od zadnjeg Dabrostona menge još nema.
    U međuvremenu imali smo nezaštićene odnose jer ja sam pretpostavila da u tom ciklusu jednostavno nije došlo do ovulacije i uzimala sam Dabrostone da izazovem krvarenje.
    Kako još nije došla,zanima me je li moguće da su Dabrostoni potakli ovulaciju,da je ovulacija možda bila 50.dan ciklusa?
    Ako nije,zašto nisam već dobila mengu?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam bila dobila dabroston da jajnik izbaci akumulirana jajašca.to bi bila onda ovulacija.jer kako drugaćije izbacuje jajašca ako ne ovulacijom.jel si imala pregled uzv prije nego ti je dr dao tablete

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vlatka,hvala ti puno za trakice.

Ne,nisam imala pregled uzv-om,rekao mi je preko telefona da ih slobodno uzmem.Pregled je dogovoren tek za mjesec dana. :/

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •