Citiraj Betty prvotno napisa
Uh... zapetljano .. Ali hajmo ovako ..

Ako je 18 dpo test negativan , a M nema , a nije trudnoca u potanju , onda najvjerovatnije nije dan ovulacije tacno utvrdjen .

Tebi spotting traje i ono vrijeme dok si na Dabrostonima koliko sam razumjela .. Koja je doza ?

Koliki je taj spotting ? Nakon dabrostona mi ne dobijamo pravu menstruaciju nego samo prokrvarimo . To krvarenje moze biti jace ili slabije , sto zavisi od duzine ciklusa i debljine endometrija pa mozda jeste M to sto ti smatras samo nekim malim krvarenjem . Ja ti ne bih preporucila da uzimas ponovo dabrostone nakon 3 dana , nego da sacekas . Ako je ovulacija sigurno bila , ciklus ti se ne moze razvuci duze od lutealne faze . Ako nije , opet bi trebala da dobijes jer si uzimala dabrostone . M nakon dabrostona nece doci nakon 5-7 dana ako je
1 u sredini terapije bila ovulacija ( mora se zavrsiti lutealna faza )
2 trudnoca u pitanju .
3. endometrij nije dovoljne debljine da bi se prokrvarilo .

Ako ti je doza dabrostona 2x1 onda izgleda ne reagujes na njih .Pokusaj sa utricima , ali popricaj sa ginekologom o dozi .
Betty, puno hvala na tvom odgovoru, tvoja razmisljanja mi zaista pomazu.

Ne znam da li si prije pisanja svog odgovora pogledala moj graf u potpisu, koji sam naknadno stavila? Prema njemu jedini moguci dan kada bi O mogla biti kasnije je 15 DC, ali mi se to ne poklapa sa sluzi i ovulacijskim bolom, koji se pak poklopaju sa oznacenom O.

Prema temp. i prethodnim iskustvima mislim da je O ipak bila...

Prema uputi uzimam 2x1 Dabroston, iako sam sama sa pojavom spottinga povecala dozu na 3x1, medjutim ni to nije pomoglo.

Sto se spottinga tice, radi se o svijetlo do tamno smedjem iscjetku, ponekad poput niti, kojeg gotovo da i nema na dnevnom ulozku, nego samo prilikom odlaska na wc... To zaista ne bih mogla nazvati M.

Znam da mi jedino gin. moze dati konkretnije upute, ali posto mi je tek 27 DC, pricekala bih do 32 DC, kada bi trebala zavrsiti i lutealna faza od eventualne O na 15 DC, jedino ne znam da li da do tada uzimam Dabrostone ili ipak bolje ne :?