Dok ovo pišem knedla mi stoji u grlu zaustavljajući potok suza… možda smo ipak mogle još, a da ipak stisnem zube, nećemo imati iskustvo tandema…i još bezbroj sličnih nedoumica.
Zateklo me nespremnu: nakon 2,5 godine dojenja i svega što je nosilo sa sobom (mastitis još u rodilištu, sukrvica iz lijeve dojke, spavanje na ciki 24x7, …) desilo se kada sam se najmanje nadala, a još sam donedavno na upite okoline spremno odgovarala : «neće ona još prestati, a ja i ne želim da prestane. »
Istina je kada kažu da pamtimo samo lijepo: sjećanje na potok suza koje sam prolila ležeći uz nju razmišljajući hoću li ja to moći izdržati blijedi i nestaje iza slike sretnog osmjeha u snu kojem se na krajičku usne okrala kapljica mlijeka. Nije bilo te tuge, bolesti, straha i nesigurnosti koje nismo mogle odagnati zagrljene i sklupčane u našoj nježnoj simbiozi.
A bilo je predivno, nezaboravno i čisto kao prva nevina ljubav. Kao da je tek sada pukla tanka opna sapunice u kojoj smo bile samo nas dvije, a sada je odjednom dijelim s ostatkom svijeta. Nije ni čudo da me pere ljubomora, sjeta, patetika…
Nisam spremna…do kraja, a nije ni ona. Pa zašto smo onda prestale? Nakon nekoliko dana razdvojenosti koje su mi dobro došle kako bi mi zacijelile ragade, dočekala me gledajući u dekolte: «evo ih, tu su ispod majice, došle su cike». Ali, tehnika joj je odjednom bila nespretna, gruba, a ragade su se ponovno otvorile. Vidjela je da me nepodnošljivo boli pa smo se brzo dogovorile da su cike bubane i da ćemo ih nekoliko dana mazati kremicom i njegovati…još ponekad traži «cikice bubanice», nježno ih gleda i miluje se po ličeku (kad se probudi, prije spavanja, kad dođem kući s posla) i time smo opet dobile samo naše trenutke.
Tko zna, možda nam se ipak jednog dana desi i tandem.
I za kraj malo nostalgičnog prisjećanja za one koji su propustili:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=19055