Smiju li mame koje doje koristiti anticelulitne kreme?
Smiju li mame koje doje koristiti anticelulitne kreme?
Smiju, kako proizvođači kažu.
Za "Lipofactor" naglašavaju da je dopušteno, a za "Vichy" sam ja zvala direktno proizvođača u Francusku i oni garantiraju...
Ja koristim, a ti sama odluči...
Moja prijateljica (magistar farmacije) i ne samo ona kao farmaceut tvrde da anticelulitne kreme se ne smiju koristiti za vrijeme dojenja zbog (ne znam kojeg) aromatičnog ulja u njima.
Ja u te kreme uopce ne vjerujem jer sam ih sve moguce isprobala.Kad bi s samo kremama moglo rjesiti celulita niko ga ne bi niti imao
Slažem se!! Kod mene pali samo vježbanje i lagana masaža prilikom utrljivanja mlijeka u kožu!!!
Osim toga, rode moje!!!!! Malo celulita ne škodi!! Lijepa je samo nesavršena žena!! :D 8)
Pa sad vec kad sam bljunula lovu za nju, potrosit cu ju do kraja, a i cini mi se da su mi celuliti manji, samo ne znam da li je to zato sto ju svaki dan moram utrljavati zestoko masirajuci ili zbog same kreme
![]()
Malo se kasno uključujem u temu, međutim što se tiče anticelulitnih krema moj ginekolog je preporučio one koje ne sadrže bilje,aromatična ulja i slično kao npr. alge, cimet pa tkz.blato bogova.
Meni je odobrio Plivinu multiaktivnu anticelulitnu kremu na bazi liposoma.
Učinkovita je i ne šteti dojiljama . Ja nakon dva tjedna upotreba imam rezultate a to je malo -pomalo zaglađivanje kože, a za smanjenje obujma što mi je cilj morati ću raditi po cijele godine i sa kremama i sa vježbama i sa prehranom. Ovo ljeto ćemo nekako proći bez prevelike prezentacije tjelesa 8)
Podizem ovaj topic kako ne bih otvarala novi.
Zanima me kombinacija krema protiv strija i dojenje.
Konkretno, koristila sam tijekom trudnoce Mustela kremu i nisam dobila ni jednu striju, no sada sam ih uocila dvije ispod na desnoj ciki. Ne znam jel smijem staviti kremu protiv strija (naravno ne na bradavicu i aureolu!) i dojiti, kad se bebino lice priljubljuje uz cijelu dojku???
Jel imate kakav savjet!?!
Ne bih htjela dobiti jos strija, al naravno da mi je vaznije ne trovati dijete!
Ja kukam za celulit svaki dan da samo raste i raste i raste.....a MM kaze da njemu uopce ne smeta :D :Dmamma san prvotno napisa
Ja utrljavam obicno mlijeko za tjelo pa cemo vidjeti ima li koristi od toga ali tek nakon poroda!!
Prije sam koristila kremu od nekog doktora (ne znam kako se zove) i nije imala nikakav ucinak pa sam odustala.
i ja bih voljela procitati odgovor....Mony prvotno napisa
:?
I ovdje bih se oslonila na proiizvodjaca. Koristim melem za strije, koji ima za cilj sprjecavanje nastanka i ublazavanje postojecih. Proizvodjac je naglasio da je dopusteno koristenje, a i moja pedijatrica (tj. Viktorova), kaze da je ok.
Samo sam grudi prestala mazati zbog dojenja. Cak i kad ih operem pred podoj i to ih sundjerom oribam, valjda u kozi ostane aroma koja se bebi ne dopada, jer nije miris mamine koze na koji je naucio.
Kremom koju koristim za njegu bradavica, mazem i to okolo , pa sta mi Bog da...
Za celulit nista, mada cu potraziti sta bi bilo bezbjedno za dojilju.
eh, i ja imam nesto po jednoj siki, mislila sam da su popucali kapilari, ali mozda su i strije... hmm... mislim da nesu nicim mazati, bas da mu ne zasmeta miris.
Ma to sam i ja rekla. Kad se kupam, kupam se nekim prirodnim uljem badema u kupki i time posebno perem grudi da im cuva elasticnost...
Drugo necu. Strije mazem po butinama i stomaku da se ne pojave, ali na grudima kako bude, sta mogu. Zao mi je, ali ne zelim da ometem malenog u dojenju, posebno ne posto smo se jedva uvjezbali da siskamo.
u trudnoći sam dobila celulit i to puno; nikad prije ga nisam imala
sina sam dojila 15 mjeseci, celulit nisam "tretirala", a on se polako smanjivao - angažman oko malog djeteta, kuhanje, spremanje, i svi ostali kućanski poslovi su mi bili "celulit eliminatori"
kremama protiv celulita sam se okrenula kad je P prestao cicati
btw, prije trudnoće sam išla u teretanu i nikad nisam imala čvrste listove, sad imam "mrak" noge - čučnjevi sa sinom na rukama, puzanje i igranje s njim u nevjerojatnim položajima su se pokazali kao odlične vježbe![]()
ja sam kupila afroditinu kremu protiv celulita i u uputama nema zabrane za dojilje pa pretpostavljam da je ok...a koristila bi ju samo po nogama...nemam pojma..
podižem..
ja bih isto koristila afroditinu kremu u kombinaciju s hlačicama i sat vremena vježbanja..
to mi je najbolja stvar bila za celulut, stvarno se dosta povukao..
jel netko koristio afroditine kreme i dojio??
I mene ovo zanima, pošto mi noge i guza izgledaju više nego grozno!
Moram pothitno nešto preduzeti jer me mm više neće ni pogledati.
A ni ja se ne želim gledati takva.
vanesa, možeš malo pričekati, dojenje odnese gomilu celulita, isprobano
Ja bih rekla: kako kome. Nismo svi jednaki, meni dojenje L. nije ništa odnijelo... osim koje kilice. Imam celulita za poludjeti i moram priznati da mi je 'osvježavajuće' čitati postove koji odobravaju korištenje anticelulitnih krema uz dojenje.apricot prvotno napisa
Po pitanju korištenja eteričnih ulja, odnosno zabrane korištenja krema na bazi istih, nameće mi se pitanje što je s ostalim proizvodima koja sadrže raznorazna et. ulja?!? Ima ih gro danas, počevši od samih gelova za tuširanje... :?
Meni su Afroditine kreme najbolje za celulit, a pogotovo ona koja se kupi kod njih u salonu (jedan je na Horvačanskoj, drugi je u Kaptol centru) u bijeloj piksici, košta oko 400kn, ima samo za celulit i kombinacija za skidanje masnih naslaga i celulita, no sa njom ode sve! Bitno je zamatati se svaki drugi dan i nakon 2.mj. fenomenalni rezultati.
Ja sam nakon prve trudnoće također ćekala da prestanem dojiti, sa dojenjem nije ništa otišlo, nego sa tom kremom.
U ovoj trudnoći sam dobila još duplo više celulita počevši od koljena do trbuha, strašno, nikad u životu nisam imala toliko celulita i jedva ćekam da se ponovo mogu mazati, no isto tako se bojim koristiti kremu dok dojim, no prvo moram roditi, pa onda celulit....![]()
No, definitivno ću ponovo kupiti tu kremu. :D
Meni su isto noge koma, valjda se od hormona stvara taj nesretni celulit, imam ga svugdje osim na noktima...![]()
Ima li neki biljni preparat ili neka npr. Mustela za celulit u trudnoći? :?
Kako ću ovakva na plažu, termin mi je tek početkom kolovoza...
Mustela ima novi gel za poslije poroda. poslala ja mm da mi kupi, a one njemu uvalile kremu za strije. pazite jer nema u svim ljukarnama. vratila sam im kremu i naručile mi GEL. nadam se da će koristiti.
ovo potpisujem, meni je dojenje takav anticelulitni tretman, ne vjerujem da sam za ikakve novce mogla dobiti bolji rezultat 8)apricot prvotno napisa
Davno sam na jednom forumu pročitala komentar jednog muškarca koji je rekao da nikad nije bio sa ženom koja nije imala celulit i da mu to ne bi bilo to kad žena ne bi imala celulit.
Od tada se više njime ne zamaram![]()
Lijepo pareo ili ako ne ide preko trbuha, onda neka fina prozirna marama. Ja sam isto skužila da ako pocrnim, tada se celulit manje vidi.piplica prvotno napisa
![]()
mm je jos davno izjavio da on nikad nije bio sa curom koja ima celulitIndi prvotno napisa
ko ga ne bi volio![]()