Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Previše mlijeka?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Previše mlijeka?

Lea u zadnje vrijeme non stop traži mlijeko, već me to lagano i brine. Pije 200 ml prije spavanja, onda cca 150 noću, ujutro opet 200, pa traži prije dnevnog spavanja a sve češće i kad se probudi.
    Pije kravlje mlijeko od 3,2 mm. Čula sam da previše mlijeka ima neke veze s manjkom željeza :? ......

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma ne,od kr.mlijeka se kod mladje djece (ne znam,mozda i odraslih)javljaju sicusna krvarenja u crijevima pa to zna biti uzrok smanjenja zeljeza...

ne bi znala jesu li kolicine koje navodis previse...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pedijatri bi bili zadovoljni, kazu da je minimum 500ml za predskolsko dijete

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Koliko sam ja obavestena maksimalni unos mleka za predskolsko dete (ukljucuje i decu stariju od godinu dana) jeste 0.5l dnevno. Mleko jako zasicuje pa dete koje pije vece kolicine mleka odbija drugu hranu. Bar je to slucaj sa mojima.

Mi pijemo mleko pred spavanje (oko 3-3.5dl), pijemo jogurt ili vocni jogurt, M voli i sir i pavlaku dok B to dopunjuje Lino kasicama za veceru (iako ih pojede zaista malo, nema tu ni 1dl mleka). Cesto im za dorucak ili veceru pravim pite sa sirom ili proju sa sirom pa i tu provucem malo mlecnih proizvoda. Ako slucajno uzicaju mleko ujutru od dorucka nema NISTA.

Sve u svemu vodim racuna da kolicina ne predje dozvoljenu. B ionako slabo jede konkretne stvari (mada je buca) i jos nam samo fali mleko pa da izbacimo i to malo mesa i povrca koje pristane da pojede.

Ponekad, kad su bolesni npr traze samo mleko i sok i tad ih pustim jer ioanko nista ne bi jeli tog dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •