Točno, ali samo one čiji iznos prelazi 300 kn
Ja dobila jedan koji nije prelazio, a svejedno su mi naplatili. I stvarno je bio poklon, nije pisalo "gift" pro forme.slava prvotno napisa
Tek se sada stižem javiti...
Dobila sam poziv, a ne paket. Iz poziva nije niti na jedan način bilo vidljivo što je u paketu i odakle je, osim što sam ja to mogla pretpostavljati.
Bila sam jutros na carinarnici i vrlo ljubazno popričala s dvojicom carinika o tome u što je tko zamatao svoju djecu. Rekli su da su se u zadnje vrijeme takvi paketi počeli učestalo pojavljivati i stekla sam dojam da su samo željeli popričati sa mnom. Račun je bio u paketu tako da priče o poklonima nisu dolazile u obzir. Samo su me pitali kako plaćam narudžbe izvana. Lupili su pečat "oslobođeno carine", pa smo se lijepo pozdravili, a teti poštarici sam morala platiti 10 kn za troškove slanja obavijesti što je više od 8% carine koliko bi mi naplatili na račun od 18$.
Dobila bi ti tu svakako još 22% PDV-a i 20 kn takse, tako da si odlično prošla.
super! u zadnje vrijeme se često pojavljuju takvi paketiblis prvotno napisa
kad je preko carinarnice RI u zadnjih mjesec i po samo mojih bilo hrpetina
![]()
kailash prvotno napisa
ima nas još s nekoliko paketa
! ali jučer mi je stigao zadnji (onaj sa Celtic Clothsa) i mi sada stvarno imamo dovoljan broj pelena za funkcionirati (druga je stvar što bih ja još voljela svašta probati - možda za jedno 2-3 mjeseca opet nešto malo naručim
)
Znači paketi za Istru idu preko riječke carinarnice?
Sada mi je jasno zašto su mene pozvali na informativni razgovor, a ne vas.![]()
Ali dobar si nam bila predstavnikblis prvotno napisa
![]()
ja si stalno govorim da stvarno imam dovoljno pelena i da sad više neću naručivati...ali ne mogu si pomoći...
kad dođe beba neću više moći toliko tu visiti po netu pa ću valjda prestati s tim manijačkim kolekcionarstvom![]()
a možda se tek raspojasam kad vidim kak to sve super izgleda na maloj guzi....![]()
ajme meni, u što sam se ja uvalila...![]()
ja više ni ne znam koji je topic..
meni su platnene sve jedan veliki topic![]()
zato ja posvuda postam, a onda zaboravim di sam postala kad očekujem važan odgovor...![]()
nakraju i je tako![]()
samo čekam da se javi moderatorica pa da dobijemo jezikovu juhu da se ne držimo naslova topica![]()
mislim da je ona digla ruke od pravljenja reda ovdje. tu vlada kreativni nered i on ato poštuje.![]()
baš! mislim da nas i ona više nebre pratiti!![]()
ja si već odavno ono kaj mi je važno pišem, ili kopi-pejstam s natuknicama jer se totalno gubim!
sramoteee!
Sad sam fulala! Raščerečili na 101ici carinicu Jadranku, da kako ona lupa carinu na kulturna dobra! Sad mi šogi veli, pita je'l to ona naša rospija!? Je'l k'o slušao???
Tako joj i treba kad je naše blago nazvala "gaće krpene"![]()
Ipak se kreće :D .
Nisam slušala, ali neka su je. Eto joj sad, gaće krpene, tu sad ide ona borbena, njanja, njanja, njanja.
a ja se danas nabrusila prije posjete carini (nisu pelenice), a kad ono tamo njih dvoje (ne znam im imena) se potrgali od uslužnosti i ljubaznosti i išli mi tražit paket koji mi je carina odbila dati i poslala natrag i ovo dvoje ga tražilo po cijeloj zgradi, našlo i dalo bez carine![]()
Mogu se kladiti da žena nije bila ni J.P. ni M.Š.aries24 prvotno napisa
![]()
![]()
Evo teksta na portalu 101ice. Ima ga dosta, a obuhvaća sve ono što smo mi ovdje komentirale, doživjele, vidjele i čule... Osim što je riječ o CDima, knjigama i sl.
Ovaj dio mi je omiljeni: "Za prijespomenuti dio incidentnog ponašanja službujuće carinice Posavec, kojega smo, kako je i preporučila pomoćnica Nogić prijavili uredu ravnatelja, u Carinskoj upravi nisu pristali na tonsko snimanje za ovaj prilog, no izjavili su kako prijava protiv neuljudnog ponašanja spomenute gospođe već imaju. Ističu kako je ona vrsni poznavatelj carinskog zakona, ali i kako je istaknuti član sindikata carinika, što im, lako je zaključiti, otežava djelovanje u kadrovskim pitanjima. Šteta, jer sav kvalitetan rad ostalih službenika pada u vodu ukoliko onaj najistureniji prema građanstvu neuljudnim ponašanjem trenira svoju poziciju i moć. "
He he...![]()
Samo mi se čini da je zaključak ovoga "bahata je i bezobrazna i nitko joj ništa ne može".![]()
Ne znam da li ste vidjeli, ali na stranici carine je objavljeno ovo:
Postupak carinjenja poštanskih pošiljaka 9.2.2007
Budući da u zadnje vrijeme od građana Republike Hrvatske Carinskoj upravi stižu mnogobrojni upiti o načinu provođenja postupka carinjenja u poštanskom prometu, u nastavka dajemo kratak opis i način postupanja kod primitka poštanskih pošiljaka...
I između ostalog, piše i sljedeće, to se valjda tiče nas:
Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici, su:
- roba koja je u poštanskom prometu oslobođena od plaćanja carine. Sukladno članku 187. stavak 1. točka 3) i članka 12. točka 4. Zakona o PDV-u od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatnošalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna.
Pod uvozom nekomercijalne naravi podrazumijevaju se pošiljke:
- koje su povremene naravi,
- koje sadrže robu isključivo namijenjenu osobnoj uporabi primatelja ili njegove obitelji, a koja po svojoj vrsti i količini ukazuje da se ne radi o komercijalnom uvozu,
- koje pošiljatelj šalje primatelju bez plaćanja.
Kako je navedeno primanje robe u poštanskim pošiljkama podrazumijeva samo povremene pošiljke, a isključuje uzastopne pošiljke. Pri tome carinskim propisima nije propisana definicija kako ni povremene tako ni uzastopne pošiljke, odnosno koliko se pošiljaka u nekom određenom razdoblju mogu smatrati bilo povremenom bilo uzastopnim pošiljkama. U svakom konkretnom slučaju carinska služba utvrđuje da li se radi o uzastopnoj pošiljci odnosno da li se u prethodnom kontinuiranom razdoblju kontinuirano obavljao uvoz robe od strane iste osobe.
Dakle, navedene poštanske pošiljke ne podnose se carinarnici, nego se otpremaju odredišnim poštanskim uredima radi uručenja primateljima.
Ne osjećam se puno pametnija, ali tješim se da je kasno i da će biti bolje sutra![]()
Balarosa tnx, ovo je super!
makar i to mogu tumačiti na svoj način pogotovo ak' si "štrihaju" koliko je kome pošiljaka došlo.
iako granica nije navedena.
ma mislim!
eh što ti je naša draga birokracija! mislim da ni oni ne kuže o čemu se radi, pa udri po nahođenju i raspoloženju![]()
Praksa od carinarnice do carinarnice ovisi o gužvi i raspoloženju nadležnog carinika. Toliko o pravnoj sigurnosti u pravnoj državi....![]()
a i gospođa jp se je lijepo zaštitila aktivizmom u sindikatu, pametan potez, nema što![]()
Da, to sam i ja primjetilaTeddyBearz prvotno napisa
Ali, zar ne padamo zapravo svi već i na onom "koje pošiljatelj šalje primatelju bez plaćanja"? Ili nešto krivo razumijem?
Jasno mi je ovo, ali možda se može ipak s nečim mahati ako već to stoji na njihovim službenim stranicama.coccinella prvotno napisa
Ili je možda najbolje rješenje da se svima šalju pošiljke na neku adresu u Rijeku gdje su carinski službenici manje revnosni i zainteresirani za pelene![]()
To mora da je reakcija na 101icu: naime, ako ste čitale tekst, i njima je gđa J.P. izjavila da se previše naručuje!
A koliko je pelena previše???
s ovim njihovim tekstom nisam ništa pametnija :/
i ja mislim da su samo zbog 101ice stavili taj tekstOlivija prvotno napisa
i tko je ta J.P. da nam ona određuje koliko nam je pelena dovoljno![]()
A ovo, koliko god da je zgodnije okrenuti na vic, je jednostavno prestrašno. Znam da zvučim kao zadnja naivka, ali nevjerojatno mi je da si netko može dozvoliti takvo ponašanje i izjave. Najbolje da ju nazovem svaki put prije nego ću presvući Tina da provjerim je li to ok. Možda i pelenu da joj pošaljem na uvid.anjica prvotno napisa
Možda bi i mi mogli jedan sindikat pokrenuti... pa kad počnemo protestirati s pokakanim pelenama...anjica prvotno napisa
![]()
:shock: Pa da, previše se naručuje, pa mora ženska raditi. Joj, joj, kako smo neuviđavni...Olivija prvotno napisa
![]()
![]()
i umjesto da fino pije kavu, mora stalno po rukama preturati nekakve "gaćice krpnene"!![]()
Balarosa prvotno napisa
ni to više nije sigurno! otkako nam je počelo stizati sve više paketa preko riječke carinarnice i oni znaju ocariniti!!
ne vjerujem!
na DJH prilog s gostom u studiju o carinjenju pošiljaka!
gledala i nis pametno, rekla je uglavnom ono sto gore pise
ja sam si zapisivala, budem napisala kasnije