Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 426

Tema: Carina

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Točno, ali samo one čiji iznos prelazi 300 kn

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Točno, ali samo one čiji iznos prelazi 300 kn
    Ja dobila jedan koji nije prelazio, a svejedno su mi naplatili. I stvarno je bio poklon, nije pisalo "gift" pro forme.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Trebala si uložiti žalbu

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tek se sada stižem javiti...
    Dobila sam poziv, a ne paket. Iz poziva nije niti na jedan način bilo vidljivo što je u paketu i odakle je, osim što sam ja to mogla pretpostavljati.
    Bila sam jutros na carinarnici i vrlo ljubazno popričala s dvojicom carinika o tome u što je tko zamatao svoju djecu. Rekli su da su se u zadnje vrijeme takvi paketi počeli učestalo pojavljivati i stekla sam dojam da su samo željeli popričati sa mnom. Račun je bio u paketu tako da priče o poklonima nisu dolazile u obzir. Samo su me pitali kako plaćam narudžbe izvana. Lupili su pečat "oslobođeno carine", pa smo se lijepo pozdravili, a teti poštarici sam morala platiti 10 kn za troškove slanja obavijesti što je više od 8% carine koliko bi mi naplatili na račun od 18$.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobila bi ti tu svakako još 22% PDV-a i 20 kn takse, tako da si odlično prošla.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Tek se sada stižem javiti...
    Dobila sam poziv, a ne paket. Iz poziva nije niti na jedan način bilo vidljivo što je u paketu i odakle je, osim što sam ja to mogla pretpostavljati.
    Bila sam jutros na carinarnici i vrlo ljubazno popričala s dvojicom carinika o tome u što je tko zamatao svoju djecu. Rekli su da su se u zadnje vrijeme takvi paketi počeli učestalo pojavljivati i stekla sam dojam da su samo željeli popričati sa mnom. Račun je bio u paketu tako da priče o poklonima nisu dolazile u obzir. Samo su me pitali kako plaćam narudžbe izvana. Lupili su pečat "oslobođeno carine", pa smo se lijepo pozdravili, a teti poštarici sam morala platiti 10 kn za troškove slanja obavijesti što je više od 8% carine koliko bi mi naplatili na račun od 18$.
    super! u zadnje vrijeme se često pojavljuju takvi paketi kad je preko carinarnice RI u zadnjih mjesec i po samo mojih bilo hrpetina

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Rekli su da su se u zadnje vrijeme takvi paketi počeli učestalo pojavljivati
    super! u zadnje vrijeme se često pojavljuju takvi paketi kad je preko carinarnice RI u zadnjih mjesec i po samo mojih bilo hrpetina
    ima nas još s nekoliko paketa ! ali jučer mi je stigao zadnji (onaj sa Celtic Clothsa) i mi sada stvarno imamo dovoljan broj pelena za funkcionirati (druga je stvar što bih ja još voljela svašta probati - možda za jedno 2-3 mjeseca opet nešto malo naručim )

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Znači paketi za Istru idu preko riječke carinarnice?
    Sada mi je jasno zašto su mene pozvali na informativni razgovor, a ne vas.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Znači paketi za Istru idu preko riječke carinarnice?
    Sada mi je jasno zašto su mene pozvali na informativni razgovor, a ne vas.
    Ali dobar si nam bila predstavnik

ja si stalno govorim da stvarno imam dovoljno pelena i da sad više neću naručivati...ali ne mogu si pomoći...
    kad dođe beba neću više moći toliko tu visiti po netu pa ću valjda prestati s tim manijačkim kolekcionarstvom

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa

ja si stalno govorim da stvarno imam dovoljno pelena i da sad više neću naručivati...ali ne mogu si pomoći...
    kad dođe beba neću više moći toliko tu visiti po netu pa ću valjda prestati s tim manijačkim kolekcionarstvom
    samo se ti nadaj

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Toliko vremena se uvijek nađe....

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a možda se tek raspojasam kad vidim kak to sve super izgleda na maloj guzi....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajme meni, u što sam se ja uvalila...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo ti...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mamuška prvotno napisa
    ajme meni, u što sam se ja uvalila...

u ovisničko leglo

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

eto i ovaj topic ode u off topic

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja više ni ne znam koji je topic..
    meni su platnene sve jedan veliki topic

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zato ja posvuda postam, a onda zaboravim di sam postala kad očekujem važan odgovor...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nakraju i je tako
    samo čekam da se javi moderatorica pa da dobijemo jezikovu juhu da se ne držimo naslova topica

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je ona digla ruke od pravljenja reda ovdje. tu vlada kreativni nered i on ato poštuje.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

baš! mislim da nas i ona više nebre pratiti!

ja si već odavno ono kaj mi je važno pišem, ili kopi-pejstam s natuknicama jer se totalno gubim!

sramoteee!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sad sam fulala! Raščerečili na 101ici carinicu Jadranku, da kako ona lupa carinu na kulturna dobra! Sad mi šogi veli, pita je'l to ona naša rospija!? Je'l k'o slušao???

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Sad sam fulala! Raščerečili na 101ici carinicu Jadranku, da kako ona lupa carinu na kulturna dobra! Sad mi šogi veli, pita je'l to ona naša rospija!? Je'l k'o slušao???
    Opa! Uopće ne uživam!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tako joj i treba kad je naše blago nazvala "gaće krpene"

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

TB jel to ona "tvoja"?

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ceki i moja je .

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ipak se kreće :D .
    Nisam slušala, ali neka su je. Eto joj sad, gaće krpene, tu sad ide ona borbena, njanja, njanja, njanja .

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    TB jel to ona "tvoja"?
    Aha!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ja se danas nabrusila prije posjete carini (nisu pelenice), a kad ono tamo njih dvoje (ne znam im imena) se potrgali od uslužnosti i ljubaznosti i išli mi tražit paket koji mi je carina odbila dati i poslala natrag i ovo dvoje ga tražilo po cijeloj zgradi, našlo i dalo bez carine

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    a ja se danas nabrusila prije posjete carini (nisu pelenice), a kad ono tamo njih dvoje (ne znam im imena) se potrgali od uslužnosti i ljubaznosti i išli mi tražit paket koji mi je carina odbila dati i poslala natrag i ovo dvoje ga tražilo po cijeloj zgradi, našlo i dalo bez carine
    Mogu se kladiti da žena nije bila ni J.P. ni M.Š.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo teksta na portalu 101ice. Ima ga dosta, a obuhvaća sve ono što smo mi ovdje komentirale, doživjele, vidjele i čule... Osim što je riječ o CDima, knjigama i sl.
    Ovaj dio mi je omiljeni: "Za prijespomenuti dio incidentnog ponašanja službujuće carinice Posavec, kojega smo, kako je i preporučila pomoćnica Nogić prijavili uredu ravnatelja, u Carinskoj upravi nisu pristali na tonsko snimanje za ovaj prilog, no izjavili su kako prijava protiv neuljudnog ponašanja spomenute gospođe već imaju. Ističu kako je ona vrsni poznavatelj carinskog zakona, ali i kako je istaknuti član sindikata carinika, što im, lako je zaključiti, otežava djelovanje u kadrovskim pitanjima. Šteta, jer sav kvalitetan rad ostalih službenika pada u vodu ukoliko onaj najistureniji prema građanstvu neuljudnim ponašanjem trenira svoju poziciju i moć. "

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dakle došla cica na kolica

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He he...

Samo mi se čini da je zaključak ovoga "bahata je i bezobrazna i nitko joj ništa ne može".

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam da li ste vidjeli, ali na stranici carine je objavljeno ovo:

Postupak carinjenja poštanskih pošiljaka 9.2.2007

Budući da u zadnje vrijeme od građana Republike Hrvatske Carinskoj upravi stižu mnogobrojni upiti o načinu provođenja postupka carinjenja u poštanskom prometu, u nastavka dajemo kratak opis i način postupanja kod primitka poštanskih pošiljaka...

I između ostalog, piše i sljedeće, to se valjda tiče nas:

Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici, su:
    - roba koja je u poštanskom prometu oslobođena od plaćanja carine. Sukladno članku 187. stavak 1. točka 3) i članka 12. točka 4. Zakona o PDV-u od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatnošalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna.

Pod uvozom nekomercijalne naravi podrazumijevaju se pošiljke:
    - koje su povremene naravi,
    - koje sadrže robu isključivo namijenjenu osobnoj uporabi primatelja ili njegove obitelji, a koja po svojoj vrsti i količini ukazuje da se ne radi o komercijalnom uvozu,
    - koje pošiljatelj šalje primatelju bez plaćanja.

Kako je navedeno primanje robe u poštanskim pošiljkama podrazumijeva samo povremene pošiljke, a isključuje uzastopne pošiljke. Pri tome carinskim propisima nije propisana definicija kako ni povremene tako ni uzastopne pošiljke, odnosno koliko se pošiljaka u nekom određenom razdoblju mogu smatrati bilo povremenom bilo uzastopnim pošiljkama. U svakom konkretnom slučaju carinska služba utvrđuje da li se radi o uzastopnoj pošiljci odnosno da li se u prethodnom kontinuiranom razdoblju kontinuirano obavljao uvoz robe od strane iste osobe.

Dakle, navedene poštanske pošiljke ne podnose se carinarnici, nego se otpremaju odredišnim poštanskim uredima radi uručenja primateljima.

Ne osjećam se puno pametnija, ali tješim se da je kasno i da će biti bolje sutra

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Balarosa tnx, ovo je super!

makar i to mogu tumačiti na svoj način pogotovo ak' si "štrihaju" koliko je kome pošiljaka došlo.

iako granica nije navedena.

ma mislim!

eh što ti je naša draga birokracija! mislim da ni oni ne kuže o čemu se radi, pa udri po nahođenju i raspoloženju

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Pri tome carinskim propisima nije propisana definicija kako ni povremene tako ni uzastopne pošiljke, odnosno koliko se pošiljaka u nekom određenom razdoblju mogu smatrati bilo povremenom bilo uzastopnim pošiljkama.
    Ha ha, jako duhovito.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Praksa od carinarnice do carinarnice ovisi o gužvi i raspoloženju nadležnog carinika. Toliko o pravnoj sigurnosti u pravnoj državi....

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a i gospođa jp se je lijepo zaštitila aktivizmom u sindikatu, pametan potez, nema što

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Pri tome carinskim propisima nije propisana definicija kako ni povremene tako ni uzastopne pošiljke, odnosno koliko se pošiljaka u nekom određenom razdoblju mogu smatrati bilo povremenom bilo uzastopnim pošiljkama.
    Ha ha, jako duhovito.
    Da, to sam i ja primjetila Ali, zar ne padamo zapravo svi već i na onom "koje pošiljatelj šalje primatelju bez plaćanja"? Ili nešto krivo razumijem?

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Na sve ovo gore ja mogu reći samo da to ne provode u svim carinarnicama jednako.
    Jasno mi je ovo, ali možda se može ipak s nečim mahati ako već to stoji na njihovim službenim stranicama.

Ili je možda najbolje rješenje da se svima šalju pošiljke na neku adresu u Rijeku gdje su carinski službenici manje revnosni i zainteresirani za pelene

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

To mora da je reakcija na 101icu: naime, ako ste čitale tekst, i njima je gđa J.P. izjavila da se previše naručuje!
    A koliko je pelena previše???

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

s ovim njihovim tekstom nisam ništa pametnija :/

To mora da je reakcija na 101icu: naime, ako ste čitale tekst, i njima je gđa J.P. izjavila da se previše naručuje!
    i ja mislim da su samo zbog 101ice stavili taj tekst
    i tko je ta J.P. da nam ona određuje koliko nam je pelena dovoljno

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ovo, koliko god da je zgodnije okrenuti na vic, je jednostavno prestrašno. Znam da zvučim kao zadnja naivka, ali nevjerojatno mi je da si netko može dozvoliti takvo ponašanje i izjave. Najbolje da ju nazovem svaki put prije nego ću presvući Tina da provjerim je li to ok. Možda i pelenu da joj pošaljem na uvid.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gle, žena si može dozvoliti svašta, ipak je u sindikatu :?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gle, žena si može dozvoliti svašta, ipak je u sindikatu :?
    Možda bi i mi mogli jedan sindikat pokrenuti... pa kad počnemo protestirati s pokakanim pelenama...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: Pa da, previše se naručuje, pa mora ženska raditi. Joj, joj, kako smo neuviđavni...

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i umjesto da fino pije kavu, mora stalno po rukama preturati nekakve "gaćice krpnene"!

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ili je možda najbolje rješenje da se svima šalju pošiljke na neku adresu u Rijeku gdje su carinski službenici manje revnosni i zainteresirani za pelene
    ni to više nije sigurno! otkako nam je počelo stizati sve više paketa preko riječke carinarnice i oni znaju ocariniti!!

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne vjerujem!

na DJH prilog s gostom u studiju o carinjenju pošiljaka!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

gledala i nis pametno, rekla je uglavnom ono sto gore pise
    ja sam si zapisivala , budem napisala kasnije

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove