Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 426

Tema: Carina

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

EVO ME.

Platila sam masnu carinu, 146kn za vrijednost 42$.

Ali, da vam kažem, nisam nešto posebno ljuta. Više zaprepaštena onim što sam doživjela.
    Osjećala sam se kao u Kafkinom "Procesu", nemoćno pored tog državnog pogona i Nje, gospođe J.P. Tko ju je sreo, zna o čemu pričam. Ljuta na cijeli svijet je njeno ime.
    Nisam imala sa sobom račun (zbog kojeg su me zvali), nisam stigla isprintati, ali rekoh, kad sam već kod pošte, idem vidjeti o čemu se radi. Gđa J.P. me tražila račun, ja se ispričam, ona odmah skoči na mene, a jedan smpatičan carinik do nje mi ponudi da na njegovom kompjuteru sprintam račun sa svog maila. Super, sjela ja za njegov stolac, a kompjuter spor...trebalo mi je 15min. da se ulogiram na paypal i sve. Gđa P. i ona njena "pomoćnica" me strijeljaju pogledom, i na kraju me zamole da izađem van i pričekam (dok komp. otvori taj račun konačno). Umeđuvremenu pomoćnica od J.P. otvara neki veliki paket i ismijavaju se njegovom sadržaju, diraju te predmete, i tako...ružno. Na kraju isprintaju taj moj račun, i sad otvore moj paketić- veli gđa P.- a, to su one gaćice. Kažem- ne, ne, to su pelene. (na kraju je na računu je napisala pelene-gaćice ) Onda me gnjavila da iznos na računu ne odgovara onom što piše na paketu (2$ razlike, desi se da poštarina nije točno koliko platiš) , to nije valjano, bla, bla, i na kraju rekoh da drugi račun nemam, žao mi je, a ona me pošalje van. Mislila sam da će me još zvati, ali to je bio kraj priče sa njom, ona njena izaslanica me poslala na šalter i tamo su me "odrali".

Užasno je kako se u ovoj našoj državi svi koji imaju neku "moć" u svojim rukama ponašaju kao faraoni, u najmanju ruku. Ma ne smeta me da me ocarine, nego taj pristup...došla sam po pošiljku koju sam platila svojim novcima, a trebala bi kao biti zahvalna što sam ju uopće dobila, ma....

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da, znam točno o čemu pričaš kad je opisuješ...

Stvarno je

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

oooo, da, ja sam tamo išla samo po jednu informaciju i tolika količina arogancije i nadmenosti, ma strašno nešto

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Baba je grozna , ja sam telefonski s njom pričala, čisti birokrat

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sori ali kafkin proces

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

... Sad bi trebala napisati žalbu i poslati. To ne ide gđi J, već potpuno drugoj službi.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma s njom su već imali posla i na 101-inici
    gđa je aktivni član sindikata carine
    kako joj unatoč tome staviti soli na rep????

da organiziramo prosvjed pred carinarnicom i gađamo ju jednokratnim pelenama?

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"Naravno da mi je jasno da nema šanse da kažu da sam ja u pravu."

Malo više vjeruj u sebe i prijeti medijima,istragom,..dođi sa RTL-om!!!
    Možda ti još i plate!
    Ivoni Jerković,skakačici sa motkom su pred odlazak u Atenu ljubomorni kolege sakrili su motke napravili još neke svinjarijice vezane za ormarić koji koristi u klubu. Žena je tužila,sakupljala izjave,došla do olimpijske arbitraže (da ti uopće uzmu žalbu moraš platiti 8 000,00 kn,a ona nezaposlena,vrhunski sportaš i svce je riješila bez odvjetnika)...Sve je dala u novine i uspjela dokazati da su to učinili ne iz neslane šale,već zbog jala i ljubomore i pali su otkazi!!!No,to joj je mala utjeha,jer zbog njega (koji ima opako zaleđe) nije otišla na olimpijske igre. Teško,ali može se...Navijam za tebe!!! TB, TB

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jel ikad netko pisao ministarstvu zastite okolisa?
    mislim ak nema carine na jednokratne

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    ... Sad bi trebala napisati žalbu i poslati. To ne ide gđi J, već potpuno drugoj službi.
    Kojoj službi? Za što da se žalim točno, kad svatko tumači propise o carinjenju kako mu drago?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    jel ikad netko pisao ministarstvu zastite okolisa?
    mislim ak nema carine na jednokratne
    Dobra ideja... priznajem da nisam tip od akcije, teško da bih tako što pokrenula, ali bi rado sudjelovala i pomogla ako se netko od vas odluči za takve akcije.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

trebao bi to netko lijepo sročiti
    meni mozak na porodiljnom

ili da svi mi napišemo po jedno prosvjedno pisamce, da udremo na količinu, možda bi to nešto pokrenulo

ipak, izborna je godina, sve je moguće

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Momtobe
    A šta bi ona, ažbaha jedna( J.P.), radila da ljudi ne dobivaju pošiljke iz vana, bila tehnološki višak
    Ko zna jel ti u ministarstvu okoliša i znaju za platnene?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

drage moja, ja sam vam skroz na skroz poludila
    sanjam ja preksinoc da citam novine, kad ono unutra clanak o tome kak je netko fizicki napao doticnu J.P., e sad ne sjecam se dobro dal je pisalo u novinama ili sam ja pomislila da su je sigurno napale mame platneno-pelenasice zbog naplacivanja carine
    uh...

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trebalo bi o carini, koja se tako ponosi dotičnom J.,napisati članak kao su sposobni da ne razlikuju pelene od gaća,te im se staviti na uslugu oko razjašnjavanja istih. Možda da im se organizira radionica na tu temu!? Dva-tri tjedna prati i ismijavati im se po novinama,pa će se valjda trgnuti. Organizirano,malo Roda,malo Zeleni...Kada dođu izbori,sve je moguće...pa tako i preseliti revnu gđu J.na neko mjesto u kojem neće njena ljubaznost dolazi u doticaj sa ljudima...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sanjam ja preksinoc da citam novine, kad ono unutra clanak o tome kak je netko fizicki napao doticnu J.P., e sad ne sjecam se dobro dal je pisalo u novinama ili sam ja pomislila da su je sigurno napale mame platneno-pelenasice zbog naplacivanja carine
    uh...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kailash - hoćemo Sunčanu u avatar!
    Dia -

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    te im se staviti na uslugu oko razjašnjavanja istih
    Za to sam im se ja ponudila u svojoj žalbi, ali nisu komentirali.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uh...

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma,javno se ponuditi da će im biti sve objašnjeno! Onako,kao djetetu od dvije godine!!!Pa,ako opet nekoga ocarine,opet u novine kako im nije jasno...Praviti bedake od njih,prozvati šefa...Bilo bi zgodno kada bi za takve ljude,sustave,...imala neka od udruga živaca sjediti im na žili kucavici i pritiskati prema potrebi.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dia

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

skidam paučinu s topica

cure koje ste naručivale zadnjih mjesec dana jeste li koji put platile carinu

ja nisam niti jednom :D :D :D
    izgleda da je 101 ili nešto slično ipak urodilo plodom, pa sad malo više gledaju kroz prste

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne copraj...puj,puj!!!

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

puj, puj, puj...

nisam ni ja. zapravo nisam platila carinu ni na jedan paket i, začudo, nijedan mi nije bio otvaran. doduše, bilo ih je sve skupa 12-ak

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pljuc, pljuc, pljuc.

Čekam jedan paketić, a na ništa do sad još nisam platila carinu pljuc, pljuc, pljuc i niti jedan nije otvaran. Na paketima se vide ostaci nekog našeg žiga, ali ne mogu uopće pročitati kaj piše jer je ili jako razmazan ili skroz blijed.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na zigu pise Oslobodjeno carine

Sve ukupno sam imala 5 paketica i nisam placala carinu.
    E, sad kad sam to rekla, pa mi dodje na slijedeci paket ljubavno pismo s carine.... :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam platila u ponedjeljak carinu!!!
    Samo garderobica za bebu, ali niš to njima ne znači.... A zadnja 2 puta nisam ništa platila :? :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Skužila ja plavuša da tu pišete o pelenama samo, ali kasno.....
    Ali bili su samo bodići i odjelca za bebu, isto mi nije ok da za to naplate carinu

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    doduše, bilo ih je sve skupa 12-ak
    :shock:

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Citiraj vimmerby prvotno napisa
    doduše, bilo ih je sve skupa 12-ak
    :shock:
    ke pasa?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vimmerby - smijem se na na to da ti je 12 paketa kao malo

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a-haaa!

pa mislila sam da sam s tim brojem curetak u odnosu na iskusne platnenopelenašice!

pa trebalo je odnekud početi! i to još u doba kad nije bilo toliko domaćih shopova i pelena...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj nadam se da neću nikog zacoprati
    pljuc, pljuc, pljuc

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ukoliko mi privatna osoba pošalje paketić materijala ili uložaka i SAD-a,poskida cijene i malo ih kao raskupusa,može li to proći kao privatn paketić i zaobići gđu J.?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda može, iako ni to sa privatnim osobama nije garancija. Nažalost. :/

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Frend mi ide u SAD na školovanje.Mogao bi mi slati po 3-4 m materijala po paketiću (PUL).Zar bi im i to zapelo za oko?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa
    Frend mi ide u SAD na školovanje.Mogao bi mi slati po 3-4 m materijala po paketiću (PUL).Zar bi im i to zapelo za oko?
    Znaš da se ne možeš s njima u ništa pouzdati... Ja vjerujem da im ne bi zapelo za oko, ako ne budu imali loš dan.

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

Da vas malo ubijem u pojam, burki platio (samo) 200 kn carine na dvoje Birkenstokice (cipele i natikace), vrijednosti cca 100 jurica! Ispada da je na kraju jeftinije naruciti skuplje stvari nego jeftinije, carina ti tak isto dodje (sjecam se prica da su curke platile isti iznos na pelenicu ili dvije vrijedne par sto kn!) Ili je pravilo je da nema pravila! :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na može biti....carina ovisi o iznosu... stopa carine x iznos... + pdv

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko iznosi stopa carine?[/i]

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mislim 8% carine, ali veća je stavka PDV 22%, a tu su još i takse koje plaćamo jednako i na jednu i na više pelena

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

8% bi trebala biti...mislim da je netko plaćao i po većoj stopi... ni u tome nisu dosljedni

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naravno da nisu dosljedni! neki dan sam čula na koji način i s kojom logikom pojedini carinici carine pošiljke. čista lutrija!

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

v. sad si me ubila u pojam! :smajlichkojipadanaleđaibacanogeuzrak

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nedavno sam nekim poslom bila na špediciji; stigla nam je pošiljka iz SAD-a vrijednosti oko 4.000 kn. Mi smo sami trebali otići na špediciju, napraviti JCD, platiti PDV (carinska stopa je bila 0) i na kraju podići robu. To mi je bilo ok s obzirom na veliku vrijednost i vrstu robe. Međutim, ono što me zabrinulo su bile riječi špeditera koji nam je rekao da si ljudi ponekad naruče bočicu vitamina ili nekog dijetetskog proizvoda u vrijednosti 100 kn, i da i oni moraju sami raditi JCD i platit ga 400 kn! Tada ljudi uglavnom odustanu i vrate robu pošiljatelju.
    Jednom drugom prilikom sam naručila knjige i CD-e i nisam trebala raditi JCD, donio mi poštar na vrata.
    Dakle, ono što me brine je slijedeće: Ako si naručim platnene pelene u vrijednosti 500,00 kn, da li ću morati platiti još i tih 400 za špediciju? Ako da, pa te još k tome i ocarine, naplate PDV, tko zna koliko bi to moglo ispasti? Ima li netko kakva iskustva s time? :shock:

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni su opalili carinu na tako neki iznos (zapravo oko 120 buksa), ali sam pisala žalbu i dobila rješenje o povratu... Doduše još mi nisu novce vratili

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Nedavno sam nekim poslom bila na špediciji; stigla nam je pošiljka iz SAD-a vrijednosti oko 4.000 kn. Mi smo sami trebali otići na špediciju, napraviti JCD, platiti PDV (carinska stopa je bila 0) i na kraju podići robu. To mi je bilo ok s obzirom na veliku vrijednost i vrstu robe. Međutim, ono što me zabrinulo su bile riječi špeditera koji nam je rekao da si ljudi ponekad naruče bočicu vitamina ili nekog dijetetskog proizvoda u vrijednosti 100 kn, i da i oni moraju sami raditi JCD i platit ga 400 kn! Tada ljudi uglavnom odustanu i vrate robu pošiljatelju.
    Jednom drugom prilikom sam naručila knjige i CD-e i nisam trebala raditi JCD, donio mi poštar na vrata.
    Dakle, ono što me brine je slijedeće: Ako si naručim platnene pelene u vrijednosti 500,00 kn, da li ću morati platiti još i tih 400 za špediciju? Ako da, pa te još k tome i ocarine, naplate PDV, tko zna koliko bi to moglo ispasti? Ima li netko kakva iskustva s time? :shock:

Meni se ovo dogodilo s platnenom nosiljkom za dijete, čini mi se da je i Hildegard imala isto iskustvo. To navodno radi samo jedan zločesti špediter u Vž.

Uh, opet kuham od bijesa...

Prije toga sam 3 puta naručivala pelene i s njima nije bilo takvih problema, ali poslije se više nisam usudila.

(na kraju je to MM na špediciji riješio na crno, i platio nekih 150 kn)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zločesti je i onaj carinik na pošti carinjenja u VŽ; čula sam da taj gnjavi do amena. Stalno mu se moraš "upucavati", traži te sto papira i krut je ko oni "stričeki" iz prošlog sistema. Sad je i mene frka naručivati pelenice. Još bi i preboljela PDV, ali puno mi je 400 kn za špediciju, o carini da i ne pričam. Ali ja sam se uvijek povodila za onom starom: tko ne riskira...
    i moje slabašno će vjerojatno popustiti pred onim divotama sa interneta!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Elinor, za utjehu - s pelenama još nisam čula da se to dogodilo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cure, ima li tko ideju, kako pokrenuti promjenu u Carinskom zakonu?
    Danas su me opalili za carinu (tko me tjerao da naručim na svoju adresu)
    i ljubazno i manje ljubazno sam popričala sa 2 carinice,ali nažalost
    oni su u pravu. Zakon je jasan! Što napraviti?

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •