Dakle, ovo što sam danas doživjela sa carinicom J.P. je stvarno za dati u novine!

Jučer dobijem njen poziv da dođem u Branimirovu. Na pozivu zaokružena stavka "račun". Samo to, da im moram donijeti račun. Račun za što, e to nije pisalo.

Nazovem je i pitam o kakvom paketu se uopće radi, ona kaže da ne zna (a tko onda zna, ako ne ona koja mi je poslala poziv?!) i da moram osobno doći tamo.

Dođem ja nakon posla, još uvijek pojma nemam o kakvom paketu se radi. Neki tip ga donese, a u paketu jedna pelena i jedne zaštitne. Ona mene ispituje za račun, ja kažem da imam samo nešto isprintano sa neta, ali da nije ni bitno, jer su to platnene pelene, a na njih se ne plaća carina.

"Ne gospođo, to nisu platnene pelene, to su gaćice!"

:shock:

Ja ostanem paf, kažem joj, pa na paketu Vam piše da su to platnene pelene, na što mi ona odgovara da uopće nije bitno što piše na paketu! :shock: Ja otvorim pelene, pokažem joj unutarnji uložak i pitam je gdje je ona to vidjela gaćice sa uloškom od fleecea i kopčanjem na čičak, ali ona i dalje tvrdi da su to gaćice i da se na njih plaća carina! :shock:

Najveća provala je bila kad me pitala da li se bacaju nakon upotrebe, ja odgovorim da naravno da ne, a ona kaže "E onda su to gaćice!" :shock:

Rekla sam joj da vrati paket natrag u Ameriku, neću se valjda svađati sa nekime toliko neinteligentnim, a sad sam poslala jedan lijep mail upravitelju carine, sa svim podacima, sa spominjanjem odvjetnika i novina, pa da vidimo što će mi odgovoriti. Koliko znam, po zakonu bi mi morali odgovoriti na pismeni upit.

Ne moram ni spominjati da mi je tlak skočio na 500, a uskoro opet idem na posao.