Zakon se tumaći onako kako kome paše jer nije precizno definiran. Iako su pelene tekstilne njihova isključiva primjena je pelena a na pelenu se ne plaća porez. U zakonu ne piše niti jednokratna pelena niti papirna već DJEČJA PELENA. Kada to njima odgovara onda oni kažu da se na narućenu robu naplaćuje carina. Stvar je samo u činjenici da svaki carinik koji ima imalo ljudskosti neće cariniti dječju pelenu.
S obzirom na nedefiniranost zakona isti se može tumačiti na više naćina i u prijevodu - carinik je upravu.

Ono što nama preostaje da vršimo pritisak na udruge i dnevni tisak kako bi se taj isti zakon promijenio.
Ja sam krenula u tom smjeru a dobro bi mi došla i vaša potpora - dakle šaljite žalbe, kontaktirajte dnevne tiskove u vašim gradovima, dosađujte ministarstvima, udrugama i svima drugima koji se pozivaju na djecu, obitelj i sl.

Dok ne pustimo glas nažalost možemo se samo nadati da ćemo doći u ruke koreknih i nadasve ljudski nastrojenih carinika.

Također, ako robu naručujete iz EU carina se ne naplaćuje.

Drugi put kad ću naručivati - naručujem na adresu familije u Sloveniji jer kod njih nema šanse da će mi naplatiti :/

Također, sva roba koja se ne proizvodi u HR ne podliježe carini - eto primjera koliko je zakon nedorađen