:shock: Na koliku cifru su ti naplatili, koliko si morala platiti? :shock:
:shock: Na koliku cifru su ti naplatili, koliko si morala platiti? :shock:
ma, na cca 19 $ sam platila sveukupno 90,00 poreza,carine i taksi..
i sad ti naruči na Hrvatsku adresu.... a ko mi kriv... :/
Nadam se da ja neću biti prva!martinaP prvotno napisa
Sad me zvala teta s carine da me pita za broj računa, lijepo se zahvalila, poželjela ugodan dan i da će mi sutra uplatiti novce na račun!!! :D
ajoj Teddy, baš mi je žao!
ma sram ih bilo!![]()
neki san sam razgovarala s jednom curom koja radi na carini pa mi je rekla da se potrepštine za bebu do godine dana starosti ne carine.
jel' bi se to nekak moglo primijeniti i uzeti ko olakotna okolnost za ove naše slučajeve?
dal se to odnosi i na igračke?vimmerby prvotno napisa
usput, teddy,![]()
za carinu
e vidiš, to nisam pitala.
meni su se odmah počele slagati kalkulacije s pelenama. no većina bebača nosi pelene i duže od godinu dana, pa sad ti znaj!
kad ju vidim idućih dana malo ću ju pobliže ispitati o svemu!
mislim da to neće prći jer su pelene, između ostalog, navedene tj pobrojane i napisano je da se carine....da nisu spomenute, onda da..onda bi išlo pod potrepštine...
ah da dam doprinos i ovom topicu!
nakon pocetne i pocetnicke srece (3 start paketa ME, 1 paket s 3 pelene sa Stitchnstuff i marama sa Calin Bleu) i svedski su se carinici opametili pa su moje nove FB sa Zoo printom postale najskuplje pelenice koje imam (cca 200 kn/kom sa carinom i postarinom!)
a opalili su me i za novu narudzbu sa Stitchnstuff, tako da sam i tu platila kojih 150 kn carine za 3 pelene,
i naravno da i oni imaju neki debilni sustav carinjenja tak da carina i nije tak strasna al je uz nju i 60ak SEKa postanskih troskova (ne znam kojih, da mi otvore i pogledaju paket? ili da ga posalju od carinarnice koja je na aerodromu u Sthlmu do mene doma? ak bas se ljutim![]()
mislim da vise nikad necu kupiti novu pelenu ak je "preko grane"
A joj nelitza...bas mi je zao. A da su bile jednokratne...![]()
![]()
Uh, kad se ovaj topic vec podigao, puj, puj, puj...jer ja cekam nekoliko pelenica i stvarno ovaj put strepim da mi ne skuze toliko posiljki odjednom. S njima nikad ne znas.![]()
Prijavljujem ocarinjenu Calin bleu maramu. Ukupna cijena (carina, pdv, pošta) 168 kn.(stavila sam malo ljutog, a ne jako ljutog smajlića jer su nažalost oni u pravu
)
Na start paket ME...ne naplaćuju carinu,jel' tako?![]()
ajoj ajoj ni meni ne gine carina,narucila sam materijal iz diapershopa i moram rec da im je postarina poskupila i sad jos nek me carine
![]()
Meni nisu do sada niti na jedne pelene naplatili. Ovo mi je prva carina. (I bila sam jako neugodna prema, ni krivom, ni dužnom, poštaru.bimba iaia prvotno napisa
)
ajoj cure, baš mi je žao!![]()
meni je to sve skupa tak ne fer, bar s onog ljudskog stajališta, nema veze zakon i sl.
dosad sam imala sreće iako je već bilo dosta riječi o tome da striček carinik u vž pošti i nije baš blagonaklona, vedra i simpatična pojava.
čula sam to i od onih koji ga osobno znaju, tj. rade u pošti.
meni je zasad čisto drag srcu iz praktično-pragmatičnih razloga![]()
ali totalno strepim svaki put kad očekujem novi paketić
no zato naš dragi poštar zna da se kupuju pelenepa koji put i malo navija za ne carinjenje!
kako kome? :?
Pa o kome to ovisi?
Kako ta pošiljka ustvari ide? Na carinu pa u poštu?
Šta se nije govorilo da na iznos ispod 300kn nema carine?
Na koju carinu?Da tražim vezu?![]()
bimba iaia prvotno napisa
O tome kome će tvoj paket dospjeti u šape.
![]()
kako kome,ali naplaćuju...bimba iaia prvotno napisa
Sa koje si stranice to narucila? Je li tanka ili debela marama?blis prvotno napisa
Imaš ih ovdje. Meni je stigla za par dana i skroz je tanka. Super nam je za ljeto, a sad sam saznala da ima i mrežastih slingova, pa si sve nekaj mislim da bi dobro bilo i to imati.tanja1230 prvotno napisa
![]()