jel' mogu?
one velike podne puzzle?
kao da sam davno proočitala da su neki od vas tako prali puzzle.
onako, u hladnoj vodi bez centrifuge.
je li tko probao?
jel' mogu?
one velike podne puzzle?
kao da sam davno proočitala da su neki od vas tako prali puzzle.
onako, u hladnoj vodi bez centrifuge.
je li tko probao?
hhe i ja sam to negdje bila pročitala i cijelo vrijeme se predomišljam... Ali evo, idem ih sad ubaciti u mašinu pa ti javim za par sati jel kaj od njih ostalo ili u što se ta masa pretvorila![]()
Lukas još ni nezna da mu pripremam novu igračku...
Moja frendica ih je oprala u mašini, postale su malo mekše pa se lakše odvajaju dijelovi, možda prelagano ako puzle služe kao podloga za igranje. Ja sam svoje ubacila u kupku u kadi.
da, i meni se kada čini kao bolje riješenje. Potopiš ih u puno pjene i onda ispereš.
Btw,ja ih inače održavam tak da ih prebrisujem s Chico sterilizacijskom otopinom (razrijeđenom u šprici),imaš u apotekama. Čas posla.
Ja sam baš nedavno kupila te puzzle i oprala ih u mašini (program za pranje najosjetljivijih stvari, isključila centrifugu i temperaturu). Sve je prošlo uredu, jedino su malo nespretne za staviti unutra (i izvaditi van) jer su preširoke, pa su poispadala slova i brojke iz sredine. Poslije ih još dobro prozračila vani. Sad su na podu i OK su.
Ja ih perem u masini, isto na programu za najosetljivije, bez cerntrifuge.
Samo sto sam ja zalepila sitne delove da se ne vade, sirokom trakom silver boje koji je armirana nekim koncem, i koji inace sluzi valjda za vodoinstalaterske radove i veoma je jak.
Izlazi iz masine potpuno nepromenjeno.
Ja imam one s brojevima i slovima. Perem ih u masini na 40 stupnjeva normalno s centrifugom (mislim da je namjestena na 800 o). Imam ih dosta pa budu jedno 4 masine. To mi je najjednostavnije. I suhe su za valjda 1-2 sata.
ja ih perem na 40 stupnjeva, duplo ispiranje, jaka centrifuga.
izvadim iz mašine u kadu, ostavim nekoliko sati da se prosuše i opet poslažem.
i ja isto. kratkorocno bi ih brisala vlaznim maramicama.Ivček prvotno napisa
A ja ih neki dan ribala četkom....I to 24 komada...
Drugi put će u mašinu jer sam riknula.
e, a jel' netko probao te puzzle oprati u perilici za suđe na nekom laganijem programu? nekako mi se čini da bi to moglo biti spretnije a jednako ako ne i učinkovitije; em se lakše ubace u perilicu, em se ne vrte i okreću i centrifugiraju pa se time i manje uništavaju a opet se lijepo operu i posuše? možda je sili idea al' eto
pa meni isto izgleda praktičnije u perilici za suđe-za one koji je imaju![]()
india prvotno napisa
Pa da!!!!!!![]()
A ja se mučila i prala ih u kadi.....
Ne znam. Ja ih u svojoj ne bi mogla oprat jer ne mogu izvaditi gornju policu ispod koje je onaj "ventilator" za vodu.
Ak netko proba nek javi rezultate.
Vjerojatno bi bilo lakše pometati, ali...
Svi spominju da ih u rubljerici peru na 30-40 stupnjeva. Koliko se meni čini, suđerica pere vrelom vodom (moja nema opcije hladno).
Ne čini mi se da bi to onakav materijal izdržao. :/
Ja sam ih prala u suđerici,na 40°. I sve ok, sam kaj baš nisu bile skroz posušene, ostale su onak kapljice vode. Stavila sam ih na terasu i posušile se začas
Dobila na poklon več korištene puzzle, ali dosta se osjeti miris gume/plastike, oprala ih u mašini na 30, ali i dalje se osjeti.
Imate kakve preporuke šta još pokušati? :?
Hvala
Prvo sam ih poprilično dugo namakala u kadi u vodi sa domestosom i onda sam ih oprala u mašini na 30.
Praktički više nema tog smrada po gumi. :D
paws, a da li su izblijedile nakon koristenja domestosa, i koji je omjer domestos- voda?
ja vec treci put zaredom perem u perilici i jos uvijek smrdi![]()
Stalno ih perem u mašini na 30 stupnjeva i centrifuga. Operu se odlično.
Jaca2006 prvotno napisa
Ne ostale su potpuno iste, ali je otišao smrad.
U kadu sam ulila malo vode tek toliko da one plutaju i ulila domestosa onak po čitavoj kadi prvo u jednom smjeru i onda u drugom i držala bi ih 2 i više sata.
I onda u mašinu na 30 sa centrifugom , na 400 okretaja.![]()
dižem temu jer me zanima koliko puzli odjednom smijem staviti u perilicu za veš?jeste stavljale prašak za veš i koliko?
Sorry, ali zakaj ih perete? Kaj se tak jako zmažu?
pa zmazu se, da. od cipela, zapisavanja, prelivene tute... bude toga![]()
a i lakse se peru u perilici nego na ruke.
ja ih stavljam max 8-10 odjednom.
Ja ih redovito perem u masini. Na 40 i sa centrifugom. Stavim sigurno oko 15 kom inace bi imala oko 6-7 tura za prat..
na 30 osjetljivo sa centrifugom, odjednom 10-12 kom i malo praška i operu se super...klanjam se onome tko ih na ruke riba![]()
Prala sam ih i u perilici na 30C, bez centrifuge, i u perilici sudja na 40C.
jel kad ih opereš u perilici suđa nestane ovaj katastrofični smrad?mislim da ipak idu u veš mašinu na 30 i centrifugu cca. 800 o!s nekim mirisnim praškom, pa šta bude 8)
podižem temu 8)
oni koji su puzzle prali u perilici suđa, stavili ste običnu tabletu?
Ja ih perem u veš mašini.
Nisam ih stavljala u perilicu suđa jer se J nebrojeno puta popiškila po njima.
Sve si razmišljam da ih maknem, kad se popiški, sve mi nekako ode ispod i puno teže je za očistiti nego samo kad je na parketu pa pokupiš lokvicu![]()
prala ih cijelo vrijeme u perilici,na kratkom (30-minutnom) programu na 30 stupnjeva.Vrlo malo deterđenta i tabletu protiv kamenca... Nikad im ništ nije bilo i uvijek su izgledale kao nove.
hvala onom tko se dosjetio ove teme. Danas su moja dva golupčića izokrenula punu tutu čiji se sadržaj proširio po cca 30- velikih puzzli ( što po njima, što ispod njih). Do sada sam to ribala ručno a danas sam ubacila u veš mašinu i oduševljena sam. :D :D :D
![]()