Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dojenje ležećki i podrigivanje

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Dojenje ležećki i podrigivanje

Bilo bi mi jako zgodno dojiti Janu po noći ležećki, ali kako se vi snalazite s podrigivanjem? Ona ne može zaspati ako joj ostane zraka, sva se grči i to ju probudi.

Čitam kak vaši bebači budu prištekani na ciku cijelu noć, ali zar to znači da uopće ne trebaju podrignuti? Znam da ima isključivih prdilica, ali što je s podrigalicama?

Osim toga, kak promijenite ciku? Prebacite bebača lijevo, tj. desno od sebe?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ju nisam micala, samo bih se namjestila tako da joj je gornja cika bliže.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih to nekako ovako; Neva bi se nasisala ležećki na jednoj sisi, uvijek tržila i drugu, ja bih se digla, podigla bih i nju da podrigne, vratila nazad nju, sebe prebacila na drugu stranu.
    Ali Neva nije nikada podrigivala žestoko, vrlo tiho, samo bi se čuo zrak. Sa tri mjeseca je više nisam ni podizala ili bi svoje ispodrigivala nakon hranjenja, uz neko druženje.
    Sada ima godinu dana, još uvijek siše li ga siše, noću i dalje prebacujem sebe, to mi je jednostavnije.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi jedino lezecki i dojimo, i po danu i po noci i jos uvijek. Po noci bi zaspala na ciki, ja bi ju podigla na rame, ponekad bi podrignula, ponekad ne i vratila bi ju nazad u kimbi. Sada kad je malo veca samo ju prebacim, ne dizem ju na podrigivanje. Ako bi trebala promjena ja bi se prebacila na drugu stranu, nju ne bi dirala, ovo sa gornjom cikom blize isto moze proci.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi isto ko Pina. no ja bi "preskocila" Leu koja je uvijek bila ili na rucniku ili necemu slicno pa bi to samo povukla i tako nju pomaknula.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam Leu stalno dizala,pa i danas,a dojimo uglavnom ležečki.
    Zrak u buši mučio ju je i još uvijek nam zna "istjerat" suze na oči,a čim se uspije podrignuti,odmah je dobre volje,no to zna potrajati i po 20min.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam si napravila malu podlogu koja nije skroz vodoravna(glava je tako nešto više nego nogice i ostatak tijela, nešto kao ovo samo puno blaža kosina / ) i to sam imala uz sebe pa bi na tome dojila Tina tako da i sam može podrignuti, a tako je i gutao manje zraka. Tako kad dojiš zapravo uvijek dojiš gornjom i to mi je bilo i puno jednostavnije. Ili bih ga stavljala da spava na trbuhu i to mu je jako pasalo.
    Sad to više ne radim jer sam skužila da više nije nužno. Podrigivanje im je najvažnije kad su mali.
    Sise sam mijenjala tako da bih se premjestila s jedne na njegovu drugu stranu, a ponekad bih mu davala i obje bez prebacivanja.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam si napravila malu podlogu koja nije skroz vodoravna(glava je tako nešto više nego nogice i ostatak tijela, nešto kao ovo samo puno blaža kosina / ) i to sam imala uz sebe pa bi na tome dojila Tina tako da i sam može podrignuti, a tako je i gutao manje zraka. Tako kad dojiš zapravo uvijek dojiš gornjom i to mi je bilo i puno jednostavnije. Ili bih ga stavljala da spava na trbuhu i to mu je jako pasalo.
    Sad to više ne radim jer sam skužila da više nije nužno. Podrigivanje im je najvažnije kad su mali.
    Sise sam mijenjala tako da bih se premjestila s jedne na njegovu drugu stranu, a ponekad bih mu davala i obje bez prebacivanja.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ups zeza me veza.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Ja sam Leu stalno dizala,pa i danas,a dojimo uglavnom ležečki.
    Zrak u buši mučio ju je i još uvijek nam zna "istjerat" suze na oči,a čim se uspije podrignuti,odmah je dobre volje,no to zna potrajati i po 20min.
    To je kod nas slučaj, i tih suza ima jako puno. Kad prođe napadaj grčeva, uspije prducnut ili se pokakat, ali izlazi sama pjena. I onda tih napadaja ima cca 5-6, i kad izađe puno kakice, onda znam da je kraj. Da li je nešto slično bilo kod vas?

Cure, hvala za odgovore. Znači da se mogu nadati da će nakon 3. mjeseca biti lakše "kontrolirati" podrigivanje?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Anita od početka ciki ko da obara brzinske rekorde. pocetni podoji su nam trajali 5-10 min, i nakon toga je prduckala i podrigivala i bljuckala, sve jer bi se nagutavala zraka (plus jaaaki let down), pa sam ju u pocetku dojila sjedeci , da bi ju mogla podizati na rame za podrigivanje. s vremenom smo poceli i lezeci (spasilo me) a i po noci je cikila u snu, pa nije tako jako vukla, i bilo je lakse. prvo sam ju podojila lezeci, nakon nekog vremena izvadila bradavicu, i ako je pocela "vibrirati" (neki gnnnnnnnnnnnnnn zvuk) to je bio znak da treba podrignuti, podigla ju na rame, burp, spustila nazad i nastavile smo spavati.
    ja sam ju prebacivala lijevo-desno, ali tako da sam se ja prebacila a nju "odvukla" na drugu stranu.
    kod nas je bljuckanje trajalo do njenih nekih 4 mjeseca, i samo stalo. podrigivanje je bilo teze sve do nekih 6 mj, kad smo otkrili da najbrze podrigne kad ju posjednem (naravno, tada sam ju naslonila na sebe).
    sada se zna u snu krenuti posjedati, podrigne, i baci se nazad (obicno na mene) i nastavi spavati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •