hm...moje iskustvo sa rodilistem je potpuno drugacije...Davor prvotno napisa
svoj porod sam planirala (jer sam trudnocu vodila vani, a vani je normalno da zena sama odlucuje o tome kakav porod zeli i da napise plan poroda) i kad sam dosla u hr imala sam dogovorene neke stvari s doktorom kod kojega sam bila na nekoliko zadnjih pregleda ali kad sam isla roditi on je imao neki hitniji slucaj, a ja sam dospjela u ruke timu koji je jedva uopce dosao na moj porod, zaista ne znam kad bi im ja to bila stigla bilo sto priopciti kad su se u boksu pojavili pet minuta prije nego sto sam rodila.
procitala sam i prije vedraninu pricu, krasno iskustvo, premda moram priznati da je upravo iz tog teksta jasno da nitko zapravo ne postuje taj plan poroda, a njezin happy end se dogodio samo zahvaljujuci dobroj primalji, i to je cista sreca.
hocu reci kad imas srece da te zapadne normalna babica na porodu onda izbjegavanje epiziotomije, davanje djeteta na prsa odmah po porodu i slicne stvari mozes dogovoriti i bez plana poroda.
evo bas na slijedeci pregled idem prvi put u bolnicu pa cu pokusat s doktorom pregovarati o tom planu poroda i bas me zanima sto ce reci.

Odgovori s citatom