-
-
Osoblje foruma
jeste li probali potraziti strucnu pomoć?
Ne znam o kakvoj je teskoj bolesti rijec ali mozda postoji kakva udruga upravo oboljelih od te bolesti, oni bi ti sigurno mogli dati prakticni i koristan savjet.
-
1. Ako je neka bliska osoba, i ne zeli da neko drugi sazna onda treba imati u obziru sta ona voli i hoce, pa da se pozabavite zajedno...recimo kino, kazaliste ili sl. (naravno ako ta osoba moze ici tamo)
Mislim da je najbolje vise pricati, ali na sa sazalenjem u glasu vec onako kao prije.
Mora se imati u obziru kakva je osoba, ako je neka sklona samosazalenju, onda morate je razvedriti, humor dosta pomaze...
2. Sto se tice grupe podrske i to je dobro samo ako je osoba takva. Ja na primjer mrzim grupe, mislim da je svaki covjek jedini i zvijezda sama po sebi.
3. Ako je osoba u bolnici onda treba drugi pristup.
Mislim da je najvaznije da zna da je volite i da cete uraditi sve da joj bude bolje.
-
druzenje sa osobama sa slicnim ili istim problemom (ali pozitivnijeg stava)
poseta psihologu
nekada neizbezno pijenje antidepresiva ako nema drugog resenja.
-
da, i homeopatija moze mnogo da pomogne na psiholoskom planu
-
-Upoznavanje s osobama koje su se izborile s tom bolescu (obicno ima u udrugama) ili koje se uspjesno nose s bolescu.
-Psihoterapija, da ima negdje jadikovati, pokazati strah, traziti smisao, dobiti podrsku, ali ne samo kroz hrabrenje,
-Ako je bolest potencijalno terminalna, tipa rak, tj. ljudi vrlo razlicito prezivljavaju-pratiti da li ta osoba pokusava zavrsiti svoje poslove i sprijeciti je u tome ili joj barem ne pomagati.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma