Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: pomoč, brzi zaspi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno pomoč, brzi zaspi

pozdrav,
    radi se o bebici staroj tri tjedna. Po cijeli dan traži sisu, a kad joj dam, zaspi za desetak minuta. Spava tako na prsima sve dok se ne ustanem, pa za desetak minuta ponovno plač. Help? Kako djete održati budnim tokom sisanja? Izgleda da se naviknulo i na način uspavljivanja, jer sad više ne želi niti zaspati u krevetiću.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Veky, tvoja bebica je kao i sve bebice - želi blizinu. On/a je vjerojatno efikasan sisač i zato brzo zaspi. To da želi spavati na tebi meni se čini kao normalna potreba da bude u tvojoj blizini. Ako ti se čini da ipak prebrzo zaspi, možeš dotaknuti vršić nosića i vrlo lagano ga tapkati, dragati. Ipak, vjerojatno je to potpuno nepotrebna radnja ako je beba zadovoljna. I potpuno je nepotrebno očekivati da tako malo dijete zaspi samo u krevetiću. Pruži njoj ono što želi, očito je bebici to potrebno.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes pogledati ovaj tekst
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2051

i ovaj

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890

koliko piski i kaki u 24 h?
    koliko imate podoja dnevno?

da li ucinkovito sise? - ovako:

Beba koja učinkovito doji i prima dovoljnu količinu mlijeka na prsima siše na vrlo specifičan način. Pazite! To što beba ima dojku u ustima i radi pokrete ustima kao da siše, ne znači nužno i da guta mlijeko. Podoj započinje brzim neujednačenim pokretima vilice. Nakon nekoliko sekundi ili nakon minute, pokrene se refleks otpuštanja mlijeka, pa beba ujednačenim ritmičkim pokretima guta mlijeko koje samo teče. Kad beba efikasno guta, uz ritmičke pokrete usana i obraza, može se primijetiti i lagano micanje bebinih ušiju i kože oko sljepoočnica. Uz to, mama u tišini može čuti zvuk gutljaja, zatim kratku pauzu, pa opet gutljaj, pauza...". Beba bi trebala bar nekoliko minuta po podoju gutati točno na ovaj način.
    osjetis li let down refleks?
    da li je beba imala zuticu?

a sto se tice uspavljivanja, rijetko koja beba zasoi sama u kreveticu a za tako malo bebu normalno je da se uspavljuje na dojci, jer njoj dojka nije samo hrana vec i utjeha i najblizi kontakt s majkom....bitno je samo pratiti da beba dobiva dovoljno, da ucinkovito sise i dovoljni broj puta u danu i noci....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dajes li joj jos ista, na bocicu caj , vodu, adaptirano? imate li dudu varalicu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    mozes pogledati ovaj tekst
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2051

i ovaj

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890

koliko piski i kaki u 24 h?
    koliko imate podoja dnevno?

da li ucinkovito sise? - ovako:

Beba koja učinkovito doji i prima dovoljnu količinu mlijeka na prsima siše na vrlo specifičan način. Pazite! To što beba ima dojku u ustima i radi pokrete ustima kao da siše, ne znači nužno i da guta mlijeko. Podoj započinje brzim neujednačenim pokretima vilice. Nakon nekoliko sekundi ili nakon minute, pokrene se refleks otpuštanja mlijeka, pa beba ujednačenim ritmičkim pokretima guta mlijeko koje samo teče. Kad beba efikasno guta, uz ritmičke pokrete usana i obraza, može se primijetiti i lagano micanje bebinih ušiju i kože oko sljepoočnica. Uz to, mama u tišini može čuti zvuk gutljaja, zatim kratku pauzu, pa opet gutljaj, pauza...". Beba bi trebala bar nekoliko minuta po podoju gutati točno na ovaj način.
    osjetis li let down refleks?
    da li je beba imala zuticu?

a sto se tice uspavljivanja, rijetko koja beba zasoi sama u kreveticu a za tako malo bebu normalno je da se uspavljuje na dojci, jer njoj dojka nije samo hrana vec i utjeha i najblizi kontakt s majkom....bitno je samo pratiti da beba dobiva dovoljno, da ucinkovito sise i dovoljni broj puta u danu i noci....
    imamo 7-8 podoja dnevo po jedno pola sata-45 minuta, s kratkim bebinim pauzama, pelena pokakana 4-5 puta, samo popiškina 1-2 puta. Bebica je imala laganu žuticu. Što je to let down reflex?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    dajes li joj jos ista, na bocicu caj , vodu, adaptirano? imate li dudu varalicu?
    Ništa, samo tri kapi D vitamina ujutro. Dudu varalicu beba ispljune nakon par sekundi, i izgleda da ju ne interesira.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj veky prvotno napisa
    Što je to let down reflex?
    Pročitaj na: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1477

Inače, na portalu ima još super članaka o dojenju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od žuutice znaju biti malo uljuljkani; moja je bila najmirnije dijete u rodilištu zbog toga...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam Emu znala malo poceskati ispod brade kad bi zaspala, onda bi nastavila dalje. I znala je biti na cici i po sat i pol. . . Nemoj joj davati varalicu, em sto ju moze zbuniti moze se tako mala izmoriti od navlacenja dude pa nece imati snage za ciku. Daj joj samo ciku.
    Mi smo Emi dali dudu kad je imala negdje 4mj.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Kad je moja beba oguglala na tapkanje i draganje, skuzila sam da ako se ja lagano klatim (tj. njišem naprijed-nazad) to je animira da ponovo počne aktivnije sisati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •