Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: najbolje ONE SIZE platnene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno najbolje ONE SIZE platnene

znam da svatko ima svoje favorite što se platnenih tiče,ali zanima me
    koje one size platnene su ''najkorisnije''?
    pod tim mislim da nisu prevelike tj. da se mogu dobro regulirati i
    za bebu od par mjeseci a i da ih može nositi dijete od godinu dana ili
    čak i starije?
    radi se o tome da nemam novaca za bacanje i svakih par mjeseci kupovati 20 ak novih platnenih..

p.s. ako ovo nije za novi topic, neka se spoji nekom prijašnjem :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

popolini onesize neizbijeljeni frotir

prakticne
    dobro upijaju
    nepoderive

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja s tima popolinijima nisam uopće bila zadovoljna. Meni su kamaris bile bolje.

Ali najbolje su mi ipak one od hildegard

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imam nekoliko vrsti (sve su koristene dvije godine). definitivno glasam za mother ease, neizbijeljeni frotir.
    znatno kvalitetnije, ljepse, dugotrajnije, finije itd. od ostalih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko se meni cini, motherease i popolini onesize su iste. Osim sto popolini imaju osam, a ME sest drukera.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemam pojma, popolini su jedne od rijetkih koje nisam nikad ni vidla ni isprobala. jedino sto znam je da su popolini talijanske, a motherease kanadske, a takodjer prema mojim saznanjima, obje su jedne od prvih brandova koji su zapoceli s platnenim pelenama. moguce da odatle i proizlazi dobra kvaliteta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu popolini talijanske. Taj biznis je zapocela jedna, cini mi se, madjarska obitelj tu u Austriji.
    Popolini i ME su prije bile jedne te iste pelene, jedne su proizvodjene za evropsko, druge za kanadsko trziste pa su se nakon par godina suradnje razisli. Otuda slicnost njihovih pelena.
    Jos i danas masu ljudi ima te stare modele pelena, a na etiketama s jedne strane pise popolini, s druge Motherease.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a vidis, pojma nisam imala, ocito sam nesto pobrkala, hvala ti na informaciji. znaci ako negdje dobijem priliku kupiti popolini pelene, mogu racunati da je to ista kvaliteta kao ME?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da da. Ako usporedis modele, vidjet ces dosta slicnosti. Npr. onesize je identicna osim sto popolini imaju dva drukera vise. Sandy je ista ko popolini twosize, jedino sto ME stavlja porub drugacije boje ili tako nesto. Ne sjecam se tocno.
    Znam da su ove popolini nepoderive. Cula od puno njih da su onesize izdrzale i po troje djece.
    Isto kazu i za ME. Mislim da je mammaJuanita pisala da ima jako puno koristene, od nekog naslijedjene, ME pelene i da bi jos sigurno mogle izdrzati jedno ili dvoje djece.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

super da znam! jer bas trebam dokupit par komada za drugu bebu.
    slazem se sto se tice motheraese stvarno su nepoderive.
    evo mi smo koristili kushies aio, racman, kamaris, ME i neke koje sam sama sivala.
    sve su izdrzale po dvije godine s tim da sam kushies bacila, ove ostale ce posluzit i za drugo dijete, a ME izgledaju kao da sam ih jucer kupila!
    eto cisto za usporedbu.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

definitivno ME !

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A što je s popolini ultrafit neizbjeljeni frotir??? Zorana :? imaš li njih???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam, jako dobra pelena. Posebno za noc. Pitaj klmamu ako ne vjerujes. Jedini problem je sto moze izgledati malo preglomazno na djeci do cca sest-sedam mjeseci. To je isto onesize pelena. Buduci da je od frotira izgleda prilicno debeljuskasto kad se preklopi i kad se drukeri zakopcaju. Ali, pelena je isto u klasi besmrtnih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napisati, razlog zbog kojeg ja preferiram onesize je cisto opticke prirode, znaci vise mi se svidja kroj. I twosize i onesize i ultrafit, pod uvjetom da su neizbijeljeni frotir, jednako su dobre sto se upijanja i kvalitete materijala tice.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Vjerujem draga, pitala sam samo usporedbe radi jer sam ja One size čuvala do nedavno bila mi je jako debela kad se preklopi... mislila sam možda je sa ultrafit drugačije stanje... znači isto... frotir je frotir! A mi sad imamo 9mj - možemo i u ultrafit :D naručujem odmah!!! Dvoumila sam se između nje i sandy xl :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ultrafit je debela i od flanela, naprosto je takav kroj, nije stvar u frotiru. nisam vidjela ultrafit neizbjelj, planiram kupiti, ali imam od flanela i ogromna je.
    pridruzujem se hvalospjevima me i popolini.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

me sandy mi je isto super pelena, ali se dulje susi od ostalih. onesize se jako brzo susi i ima prekrasno njezan rub, ali nisu toliko debele pa ipak manje upijaju.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jel netko probao Kushies One size??? Iliti kako oni kažu:

Snug-To-Fit One Size Diapers
    ONE SIZE FITS ALL

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo kupili Kamarisove pelene koje su UNIVERZALNE, međutim, naše dijete koje uskoro navrsava 3 mjeseca i težine je oko 5,6 kg (izašlo iz bolnice 3250 gr) još uvijek ih ne može nositi jer su joj prevelike....
    Gdje je tu reklamirana univerzalnost?
    Znamo da postoje drukeri za regulaciju veličine ali ni to nije dovoljno, dakle, bebina guza u najosjetljivijem uzrastu nažalost se mora nositi sa jednokratnim pelenama.

Imate li i vi ostali takva iskustva?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa i ne znam bas da ne moze...
    Mi smo izasli iz porodilista sa 2,5 kg, a poceli smo ih koristiti sa 2 mjeseca, imala je nekih 4,5 kg. Tek tad smo ih dobili
    I koristimo ih i sada, sa 9 mj

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i nama su kamaris bile turbo velike...cak i sa 5kg

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

OT redsonja moram iskomentirati tvoj novi avatar - preslatko

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure, hvala na komplimentima
    A sad na temu... Naravno da mi sad kamaris nije prvi izbor, ali nam je sasvim ok sluzio, i pelene i coveri. Znam da su se neke cure tuzile za covere da nisu dobri, ali su nama bili ok. A do sad mi se mib pokazao kao najbolji.
    Jos bih htjela probati flis i vunu.
    A od pelena bih htjela svasta nesto, ali polako, skupljam lovu kao malo dijete

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram pitati za SMIB-ove pelene. Ja bi te, to su isto one size?? Pokušavala sam se snaći među svim tim platnenima, ali mi neide. Naime, te su mi najjeftinije (financijska situacija nije najbajnija). Naručila bih onaj paket od 25kom. Znači trebaju mi pelene i ti coveri. Onih papirnatih uložaka kaj se bacaju ima u Muelleru. Jel to onda to?? :? :? :? Dajte pomozite. I još pitanje-koliko treba ovima iz SMIBA da stignu?? Termin mi je za 5 tj. Fala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jesu, to su one size pelene, i stignu ti jako brzo, u roku 7 dana, i prije
    Treba ti i kanta

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kantu ću kupit neku jeftinjaču sa poklopcem. I taj čajevac. Fala na odg, stvarno ste brze. Kad ljudima oko mene kažem da ćemo koristiti platnene svi ostanu :shock: na cijenu :shock: i svi zamišljaju one gaze kaj su se prije koristile. Pa im nemreš objasnit. Naročito sveki. Ajmeeee ona već kuka kak nam se bu cijelo susjedstvo smijalo kad se na vjetru bude vijorilo 150 tetra pelena . Svaki dan :shock: . Pa će svi misliti da smo siromašni . ĐIZS!!!!!!!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    Naročito sveki. Ajmeeee ona već kuka kak nam se bu cijelo susjedstvo smijalo kad se na vjetru bude vijorilo 150 tetra pelena . Svaki dan . Pa će svi misliti da smo siromašni . ĐIZS!!!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Samo cekaj dok se zarazis pa pocnes kupovati razne, sarene, mazne
    Kakvi ce tek tad komentari padati

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kad krenu visjeti medeki, patkice, bubice... Ima da ti svi zavide! Nekidan pita me jedna-još-djevojka: Tak izgledaju nove Pampersice?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mišica,
    Ja sam razmišljala kao ti i prije poroda nabavila hrpu pelena- istih. I to je bila ogromna greška jer sam odustala od platnenih budući da mi te koje sam kupila nisu odgovarale. Evo tek prije mjesec dana mi je nešto puhnulo u glavu pa sam se vratila platnenima, ovaj put imam od svega po malo, i tako mi je puno zanimljivije, a i otkrivam što mom djetetu najviše odgovara. Kad ima toliko puno pelena na tržištu, čini mi se teško ostati samo na jednoj vrsti. Makar vidim da ima i takvih pelenaša i skidam im kapu!
    Ja čak mislim da se ne gubi na novcu ako se kupuje manja veličina pelena, pa onda veća. Izgubi se možda 15% cijene, a pelene se stvarno lako prodaju tu na forumu. Hoću reći, ne moraš se orijentirati na onesize pelene.
    Nek ti kažu još cure što o tome misle, ovo je savjetić od mene...

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hmmm... Nisam o tome razmišljala. Naime, čini mi se nekako too much dati sad za male koju tisuću (treba mi ih oko 20 ak sam dobro shvatila) pa onda opet za veće. Mislila sam jednim udarcem sve riješiti. Al da vidimo kaj će cure još reć.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja naručujem iako još nisam rodila, i imam taktiku (zasad) 10-ak malih, a 15-ak onesize. Pa kad krenemo s korištenjem ćemo nadopuniti. Ne bih se usudila kupiti puno komada od jedne vrste.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Možeš pogledati slikice novorođenčeta u onesize peleni- dođe mu maltene do pazuha
    Meni se to činilo jako sputavajuće i nespretno za oblačenje robice, koja je btw. krojena tako da u nju stane jednokratna pelena ili dobro pristajuća platnena, inače trebaš bodić broj veći 8)

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni se isto onesize čine oooogrooomneee u usporedbi s ovima S što imam...zato naručujem dio S

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jel bolja opcija onda naručiti 10 malih (do kad se mogu koristiti te male??) i 10 one size?? Ako sam dobro skužila SMIB stranice, oni imaju sve one size-ili??

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Kad ima toliko puno pelena na tržištu, čini mi se teško ostati samo na jednoj vrsti. Makar vidim da ima i takvih pelenaša i skidam im kapu!
    ja sam pokušala samo s jednim paketom jednih pelena, i .........nisam uspjela

a i ja skidam kapu svim takvim platnenim pelenašima

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kaj ak su mu do pazuha?? Bit će djetetu toplije . Isoada da je kupnja pelena jako komplicirana Kaže moja pametna sveki da svu robicu treba kupiti par brojeva veću jer se brzo izraste iz toga. A to što će mu bodić onda bit dekoltiran do pupka i prsa gola to ništa. Ajmeeee moja sveki.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

SMIB ima sve onesize. Čekaj da se još jave tete s iskustvom što se tiče broja malih pelenica. Što se tiče toga koliko dugo se mogu koristiti, to ti ovisi o vrsti pelene i proizvođaču. Npr. ja sam danas baš dobila dvije S pelene od dvije različite firme i skroz su drukčiji kroj i veličina... :/

Od domaćih nema S, samo onesize. Ali uskoro će biti čak dvije web trgovine u Hrvatskoj sa stranim pelenama :D

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Kamarisove su sve iste?? Mislim da sam vidjela da se Kamarisove mogu preklopiti prema naprijed pa da su onda manje... Il ti drukeri služe nečem drugom :? Izgleda da ja opće namam ideju koliko je beba mala kad se rodi. To je meni sve malo i minijaturno. E da, vidjela sam neki dan bodi br 50 i mislila sam da je to odjeća za lutku

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I Kamarisove su sve iste?? Mislim da sam vidjela da se Kamarisove mogu preklopiti prema naprijed pa da su onda manje
    zato ti pelena i je one size, što kao može biti od rođenja pa do kraja pelenaštva, to preklapanje ti služi da nariktaš veličinu koja ti trenutno paše

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

misica, one-size je zapravo skracenica od one-size-fits-all, znaci dobro si skuzila da drukeri sluze da bi se pelena smanjila. madjutim obicno se ipak ne moze toliko smanjiti da bide ok i na novorodjencetu, osobito onim sitnijim bebama.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nije naodmet spomenuti i tete Hildegard i Coccinellu, i njihove predivne HM uratke i u Small veličini!

Čini se komplicirano kupovati pelene, ali zapravo to od tebe traži da se malo ufuraš, proučiš što se nudi, slikice, albumčiće naših forumaša, top listu pelena i tako...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Nije naodmet spomenuti i tete Hildegard i Coccinellu, i njihove predivne HM uratke i u Small veličini!
    potpisujem, samo smo njihove small pelene koristili :D

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da sam ja znala kak cemo biti sitni nakupovala bi samo S
    i dalje ih nosimo, i tek sad su nam mogu reci taman
    (al ajde mi smo iznimka ) i progurali smo nekako taj period pelene do pazuha

gle, M. ima oko 6,5 kg i nosi small
    ak se beba rodi sa recimo 3,5-4 kg za cca. 2 mj. ce ih prerasti...ispravite me ako grijesim

slatko je imati male pelenice, al za nekoga tko bas nema financija za stalnu zamjenu velicina :/

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    ak se beba rodi sa recimo 3,5-4 kg za cca. 2 mj. ce ih prerasti...ispravite me ako grijesim
    Anja se rodila s nešto više od 4 kg, a small veličinu je imala otprilike 3 mjeseca, možda malo više

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da se S relativno brzo preraste, ali slijedeće pelene koje kupe mogu biti i zadnje, jer mi se čini da se kod nekih pelena S i L preklapaju, odnosno nastavljaju, što ne? Ima manjih i većih modela, pa onda nađeš manji Large i nosiš ga nakon Small... E sad tu iskusne trebaju reći jeli ovo točno.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam zahvaljujući mojoj mentorici cekani super zadovoljna izborom pelena! Kupila sam večinu one size baš zbog novca ali sada visim da mi i odgovaraju više i bolje prilježu nego one po veličinama
    dakle savršene su od one size
    -kushies snug to fit- super prilježu, upijaju i jako se brzo suše i guza nije prevelika. Bolje su bi od kushies klassic- ove su mi velike oko nogica mada su od 4 do 10 kg a lukas je skoro 5
    -bum genious- male su, nepropusne i extra brzo se suše- i guza je okriglasta i slatka, jedino malo izgleda zgužvana koža ponekad
    -me organic- prilično su velike na maloj bebi ali dobro prilježu i super za noč
    -racman zeleni- nisu loše, glomaznije od kushies i malo duže se suše
    -popolini ultrafit- na najmanjoj veličini ogromne na izgled ali super upijaju
    -mother ease- prilično su visoke na struku ali se čine ugodne
    Eto toliko od mene

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    I uspješno sam koristila ove pelene punih 10 mjeseci, isključivo njih. A onda smo malo prolupali , ali to je druga priča.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cocci prvotno napisa
    Nego, baš sam htjela upozoriti cure da ne slušaju savjete TeddyBearz glede kupovine pelena

evo ja se nisam s njom savjetovala, šta bi tek onda bilo da jesam

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cocci prvotno napisa
    Ne bi se još uselila u kuću?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke