Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Diskretan šum na srcu?!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Diskretan šum na srcu?!!!!!

Dino je u petk ujutro ustao sa kašljem koji je bio sa dosta šlajma, mislila sam proći će pio čajeve i bubali se vitaminima. Jučer vidim da nije zanemarivo i pokušam doći do njegove pedijatrice ali nas ona nije mogla pregledati, zovnem dr. koji je nekada liječio MM kažu nije loše i on ga presluša (upala grla) i kaže čuje mu se diskretan- zanemariv šum na srcu (kaže dobro je da je miran pa se čuje) ali on je uvijek miran i do sada mu to niko nije čuo. Naravno ja odmah odvalila plakati, a on meni kaže moguće je da je od kašlja i kao to je toliko zanemarivo da nije ni bitno. Kako ne bi bilo bitno...Naša dr. radi prvu smjenu, a ja ne mogu od posla da ga odvedem, dajte mi bar neki savjet dok je ne uspijem uganjati. Luda sam od brige.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

odi kod doca po uputnicu za kardiologa i tamo napravi potpuni pregled pa ćeš znati u čemu je riječ.
    oni ti jedini mogu reći.
    može biti doista ništa i nevažno, a i ako nitko to ranije nije primjetio lako je moguće da je od prehlade doktor nešto prečuo.
    ne brini, sve će biti ok

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Trebate napraviti EKG, pa će se vidjeti o čemu se točno radi. Držim fige da nije ništa
    Za utjehu, meni su tako "čuli" šum na srcu u dobi od 10 godina, slali na pretrage, plašili mamu svim i svačim, pa na kraju ništa. Samo su nas naplašili bezveze. Iako, ponekad je bolje puhati na hladno.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Može biti bitno, ali nije tako hitno... radije dogovori pošteni pregled (ekg i ultrazvuk srca - on pokazuje protoke krvi a od njih se stvara šum, tako da ekg sam ništa ne govori) da ne vučeš dijete x puta po bolnicama.
    Mi smo imali odlično iskustvo u Vinogradskoj.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad vidim da ste u Sarajevu - valjda će mame od tamo imati kakvu preporuku.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod klinaca se šum tolerira, ne znam podronije do koje razine, ali ne brini unaprijed

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma i dr. kaže da je fakat strašno slab i nezamjetan i da on smatra da je šta opasno slao bi nas na pretrage, a i on mi kaže da se do neke godine tolerira, te kaže da je isto tako moglo proći da i niko ne primjeti jer je uvijek neka buka, pogotovo u domu zdravlja. Ako koja mama iz Sarajeva zna kome se dobrom dr. obratiti za to otvorena sam za sugestije. Hvala vam jer veoma umirujuće djelujete na mene

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad kad smo bili u bolnici nama su takoder rekli da K. ima zanemariv sum na srcu...ekg uredan ali sam se ja takoder isprepadala pa mi je pedijatrica - kardiolog napravila uzv mimo prakse, bez uputnice, da bi me umirila. rekla nam je da je taj maleni sum jako zanemariv i da se oko toga ne treba brinuti. malenoj djeci je dozvoljeno da imaju sumove koji se mogu javiti cak i usljed temp ili prehlade. nikad prije ga nisu culi tj na prijasnjim pregledima.
    nemoj se bojat ali ako ce ti biti lakse napravi uzv da budes sigurna jer znam kako se osjecas!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bera, tako je i meni bilo kad mi je dr. rekao da čuje šum. Oliver mi je imao oko 2 godine. Otišli smo kod kardiologa, radili su mu EKG i ultrazvuk srca i sve je OK, šum je doista bezazlen. Želim da tako bude i kod vas.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo da te i ja utješim. Ja sam imala šum na srcu, svi su plakali, prekrižili me zauvijek i sl.... I tako, nikakvih problema, i sad ga više nemam tj. nemam ga već dugo. Nit je to tko provjeravao nit išta. Znam da sam u srednjoj igrala tenis i oni su tražili temeljiti pregled srca i ja rekla doktoru kako imam šum, a on kaže da tog nema i da to uglavnom nestane.
    Ne brini, nije to smetnja za apsolutno ništa!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ja od malena imam lagani šum na srcu, nikad nisam imala problema, a cijelo vrijeme se aktivno bavila sportom. Ne brini!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala vam puno ja ću ga slijedeće nedjelje odvesti na kontrolu pa ću da vidim i sa njegovom pedijatricom. Ma nekako u podsvijesti znam da nije ništa opasno pogotovo što je jako slab, ali ipak hoću poluditi, ako ništa idemo kardiologu pa da stavimo tačku na to za sva vremena. još jednom vam puno hvala

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Diskretan šum na srcu?!!!!!

Citiraj bera prvotno napisa
    Dino je u petk ujutro ustao sa kašljem koji je bio sa dosta šlajma, mislila sam proći će pio čajeve i bubali se vitaminima. Jučer vidim da nije zanemarivo i pokušam doći do njegove pedijatrice ali nas ona nije mogla pregledati, zovnem dr. koji je nekada liječio MM kažu nije loše i on ga presluša (upala grla) i kaže čuje mu se diskretan- zanemariv šum na srcu (kaže dobro je da je miran pa se čuje) ali on je uvijek miran i do sada mu to niko nije čuo. Naravno ja odmah odvalila plakati, a on meni kaže moguće je da je od kašlja i kao to je toliko zanemarivo da nije ni bitno. Kako ne bi bilo bitno...Naša dr. radi prvu smjenu, a ja ne mogu od posla da ga odvedem, dajte mi bar neki savjet dok je ne uspijem uganjati. Luda sam od brige.
    Draga Bera!
    Baš sam ovih dana i sama htjela postaviti slično pitanje.
    Moj klinac sada ima 22 mj. Sa 6 mj. mu je otkriven šum na srcu, a sa godinu dana mu je postavljena dijagnoza:
    Vitium cordis cong. Defectus septi ventricolorum typ ostium secundum (oko 5 mm) - Cor comp. Na srcu: miran iktus i prekordij, akcija srca ritmična, tonovi uredni, sistolički šum oko 2. i 3. icp. parasternalno lijevo (u plaču), 2/6 st. EKG: sinusni ritam, el. os vertikalna, nepotpuni blok desne grane, hipertrofija desnog ventrikula (S V 6-8 mm). Uglavnom, rekli su da, laički rečeno, to samo treba pratiti, jer šum dolazi od neke rupice koja se još nije zatvorila na srcu, ali postoji mogućnost da se s vremenom to riješi. Moj klinac je jako živahno dijete. Nikad ne miruje niti sam ikad primjetila da mu to smeta. Najbolje da odreš kod dobrog dječjeg kardiokirurga sa dobrom aparaturom, makar morala i platiti. Koliko ti je dijete staro? Nemaš razloga za brigu. Ako netko ima još iskustava neka nam se javi. Hvala u moje i u Berino ime.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

lea ima šum na srcu.
    kontroliramo svake 2 godine i sve je ok.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Robi je imao mali sum na srcu kao beba (nemam pojma jel ga jos uvijek ima), rekao je doktor to cesto zna biti kod beba i da se ne treba zabrinjavati, eventualno pratiti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mom staijem je pedijatar oko 2 godine cuo sum i poslao me kod kardiologa. Tamo je obavljen EKG i ultrazvuk. Ima Aorta Stenosis, sto bi znacilo da je zadebljanje zidica aorte koja se ne otvori kako treba. Smatra se dosta blagim slucajem, ali se ne preporucava sport kao dizanje utega i sl. Inace je veoma zivo dijete i vjerovatno ce biti mali maratonac. Jedino sto mora je uzeti antibiotik prije ciscenja zuba kod zubara, jer se moze javiti veliki problem ako nastane infekcija srca. To je ono sto doktorica tvrdi. Mi idemo na pregled svako dvije godine i jedino me taj antibiotik smeta.
    Sa drugim djetetom otprilike u isto vrijeme je pedijatar cuo sum i onda smo i njega odveli, ali njemu nije dijagnozirano nista, vec se to kaze dobrocudni sum. Tako moze biti ili jedno ili drugo.
    Sto se tice male rupice na srcu, to nam je mala susjeda imala i to se zna i kirurski srediti, veoma mala operacija sa kamerom se operira, 1cm rez. Ona je imala oko 7 godina kad je to sredila.
    Mom sinu se svake godine poboljsa stanje za neku malu sitnu brojku.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo da javim da smo u ponedjeljak bili kod naše doktorice kojoj stvarno vjerujem (super je) i ona ga je preslušala i kaže meni ma gospođo draga stvarno se ništa ne čuje (možda je kao i šta čuo zbog temperature) ali kaže ako dijete ima šum on se čuje i u zdravom stanju, te se pojačava prilikom bolesti (temperatura, šlajm itd), sada se ništa ne čuje, nema ni šlajma ničega sve je super :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znali smo

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo jednom isli na pregled, pa nam je na tom pregledu doktorica rekla "a on ima mali sum na srcu" A mi :shock: :shock:

Al je onda rekla "ma to je Ok. Drugi doktori nisu primjetili jer je stvarno nezamjetno, no ja sam kardiolog pa sam zato primjetila"

I ostalo je na tome. Nikad prije ni poslije nismo to kontrolirali.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

super bera!
    naravno, očekivali smo takav rezultat! :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Skoro da sam i zaboravila svoje podatke za rodin forum. Imala sam sa šumom srca "frke" sa oba djeteta. Prvi put je bilo kada mi je starija kći imala 18 mjeseci i slučajno tokom neke viroze je doktorica čula šum. Rekla je da je to bezopasni šum koje ima svako osmo dijete i da nestane najčešće tijekom puberteta. Inzistirala sam da odem dječjem pedijatru kardiologu gdje je ustanovljeno da je pedijatrica bila u pravu. Šum je bio bezopasan. Međutim, kada sam rodila drugu kći, odmah po rođenju su čuli šum koji se na dan otpusta nije čuo pa sam redovno otpuštena doma. Kada sam išla na prvu mjesečnu kontrolu kod pedijatrice, ona je i dalje čula taj šum i završili smo u Vinogradskoj na ultrazvuku srca. Tu mi je ista liječnica (kao i prije 3 godine) rekla da se radi o srčanoj grešci. Nastao je šok! Ugllavnom, u pregradnoj stijenci srca je bila malena rupica (3mm) gdje se miješala krv desne i lijeve klijetke. Krv se miješala povremenp jer je i sam šum bio povremen. Valjda se zbog toga i nije čuo na dan otpusta iz bolnice nakon poroda. Kod color doplera se to jako dobro vidi. Kontrola je bila nakon 6 mjeseci. U tih šest mjeseci se rupica smanjila za 1 mm i bili smo naručeni za kontrolu nakon godine dana, a u povijesti bolesti je dr napisala da će se defekt zatvoriti jer se nalazio u mišićnom dijelu. Kako dijete raste, tako se i mišići debljaju i rastu, a time se rupice zatvaraju. Ne znam kako sam preživjela tu godinu. Da ne dužim previše, rupica se zatvorila kada je dijete imalo godinu i pol. Objašnjenje je bilo da tu vjerojatno nije ni falilo tkiva, nego su mišići (koji su specifičnog oblika kod srca) bili tanji pa je zato došlo do miješanja krvi. Iako više nismo trebali odlaziti na kontole u meni je još uvijek neka nelagoda kada s djetetom dođem kod pedijatra. Oprostite na duljini, pozdrav!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Još bih htjela dodati, vezano za rupice u pregradnim stijenkama srca. Prije dvije godine je jedan naš bivši nogometaš (bio je u onoj ekipi Dinama kada su osvojili kup bivše Juge) operirao prirođenu rupicu na srcu, a cijelu svoju aktivnu sportsku karijeru je izdržao s njom. Tek sa pedeset i kusur godina ju je na nagovor liječnika operacijski zatvorio. Ima mnogo takvih primjera, ali važno je da sve bude pod kontolom liječnika.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..danas je pedijatrica pregledala Karla i otkrila mu "neznatan šum na srcu"....rekla da je jako malen i čuje se samo kad se Karlo skroz umiri..-i poslala nas u Pulu/Rijeku na ekg.-koliko od vas još djeca imaju ovakav diskretan šum???
    p.s. priznajem-nisam se baš preplašila-jer i ja ga imam..još kad sam bila u OŠ pa do sada.
    Hmmm..-:?
    ..eto uspijela i jedan post kraj n PPova poslati...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svako osmo dijete ga ima, tako kaže moja pedijatrica koju posebno zanima dječja kardiologija. U pubertetu najčešće nestane, a uzrok mu može biti obična viroza, zato nema mjesta panici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

LeeLoo,
    moj Oliver ga ima, otkrili smo ga isto kada smo išli kod drugog liječnika u dežurstvo, imao je temperaturu i dr. je rekao da ima šum. Nakon toga smo išli u bolnicu na pregled kod kardiologice i radili su mu EKG i ultrazvuk i rekli su da je srce ok, i da je šum bezazlen.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...zvala kantridu.na listu čekanja smo-117.njesto( :shock: )..poslije zovem pulu-bio netko u puli kod dr.C.-???

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

LeeLoo, da je nesto ozbiljnije vec bi se videlo.
    Kod rupica ozbiljnijih dimenzija dete ima simptome poput ubrzanog disanja, plave boje lica pod opterecenjem, i uopsteno brozg umaranja.
    slabo napreduje i vec kao beba nema mnogo snage za sisanje.

manje rupice se same zatvore.

ako je uopste bilo sta.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...zvala kantridu.na listu čekanja smo-117.njesto( :shock: )..poslije zovem pulu-bio netko u puli kod dr.C.-???
    To ti je radi ovih naših 117 uplata.
    Ne brini, meni su dijagnosticirali "funkcionalni šum na srcu" i to su ga skuzili slucajno kad sam bila u 4. srednje. Nije to ništa, uvijek sam se bavila sportom i nastavila i sve 5. Mozda bi eventualno trebalo napraviti ekg i uzv srca (meni su radili jer sam se taman spremala upisati dif, pa eventualno da ne bi odapela od napora )

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    To ti je radi ovih naših 117 uplata.
    Ne brini, meni su dijagnosticirali "funkcionalni šum na srcu" i to su ga skuzili slucajno kad sam bila u 4. srednje. Nije to ništa, uvijek sam se bavila sportom i nastavila i sve 5. Mozda bi eventualno trebalo napraviti ekg i uzv srca (meni su radili jer sam se taman spremala upisati dif, pa eventualno da ne bi odapela od napora )

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

..danas je pedijatrica pregledala Karla i otkrila mu "neznatan šum na srcu"....rekla da je jako malen i čuje se samo kad se Karlo skroz umiri..-i poslala nas u Pulu/Rijeku na ekg.-koliko od vas još djeca imaju ovakav diskretan šum???
    sjetih se da je i moja kćer imala šum - ustanovljeno na sistematskom kada je imala 4 god.
    bili smo kod dr. crnčić-orlić u puli na uzv i sve je bilo više manje ok, ali nas je uputila još i na eho doppler koji nismo obavili.
    u nalazu je, osim brda meni nerazumljivih riječi, stajalo da u interatrijalnom septumu samo povremeno vidi prekid u kontinuitetu.
    dijagnoza: fosa ovalis - foramen ovale app. :?
    sada kćer ima 11 god. i nikakvih problema niti je itko kasnije spominjao šum.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e, da, još nešto, dr je rekla da je to nekakva opnica koja vibrira i stvara šum, a kasnije nestane... ili tako nešto...
    spominjala je nekakvu rupu s kojom se bebači rode unutar koje je ta opna... ma sada sigurno lupetam.
    ali nekako mi u glavi ostalo - rupa i opna.
    ili je to možda meni u glavi rupa?

prošlo je puno vremena od tada.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...radio netko UZV /EKG srca djeteta u Medicu u Rijeci?-kolika je cijena?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...radio netko UZV /EKG srca djeteta u Medicu u Rijeci?-kolika je cijena?
    ..zvala-nemaju pedijatra tj. ne rade djeci( a za odrasle je by the way cijena=45o kn..)

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...a zna li netko gdje se uopće u Istri/Rijeci privatno može napraviti UZV/EKG maloj djeci?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..evo-naručeni smo za 20.8. na kantridu..-ma,može li mi netko dati preporuku za parking..bili jednom na općenitom pregledu i pola sam jutra tražila parkirno mjesto....
    -i još jedno pitanje-budući da karlo povremeno žmirka očima-ima li na kantridi možda i kakav dječji okulista da ga pregleda..?
    :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •