Citiraj bera prvotno napisa
Dino je u petk ujutro ustao sa kašljem koji je bio sa dosta šlajma, mislila sam proći će pio čajeve i bubali se vitaminima. Jučer vidim da nije zanemarivo i pokušam doći do njegove pedijatrice ali nas ona nije mogla pregledati, zovnem dr. koji je nekada liječio MM kažu nije loše i on ga presluša (upala grla) i kaže čuje mu se diskretan- zanemariv šum na srcu (kaže dobro je da je miran pa se čuje) ali on je uvijek miran i do sada mu to niko nije čuo. Naravno ja odmah odvalila plakati, a on meni kaže moguće je da je od kašlja i kao to je toliko zanemarivo da nije ni bitno. Kako ne bi bilo bitno...Naša dr. radi prvu smjenu, a ja ne mogu od posla da ga odvedem, dajte mi bar neki savjet dok je ne uspijem uganjati. Luda sam od brige.
Draga Bera!
Baš sam ovih dana i sama htjela postaviti slično pitanje.
Moj klinac sada ima 22 mj. Sa 6 mj. mu je otkriven šum na srcu, a sa godinu dana mu je postavljena dijagnoza:
Vitium cordis cong. Defectus septi ventricolorum typ ostium secundum (oko 5 mm) - Cor comp. Na srcu: miran iktus i prekordij, akcija srca ritmična, tonovi uredni, sistolički šum oko 2. i 3. icp. parasternalno lijevo (u plaču), 2/6 st. EKG: sinusni ritam, el. os vertikalna, nepotpuni blok desne grane, hipertrofija desnog ventrikula (S V 6-8 mm). Uglavnom, rekli su da, laički rečeno, to samo treba pratiti, jer šum dolazi od neke rupice koja se još nije zatvorila na srcu, ali postoji mogućnost da se s vremenom to riješi. Moj klinac je jako živahno dijete. Nikad ne miruje niti sam ikad primjetila da mu to smeta. Najbolje da odreš kod dobrog dječjeg kardiokirurga sa dobrom aparaturom, makar morala i platiti. Koliko ti je dijete staro? Nemaš razloga za brigu. Ako netko ima još iskustava neka nam se javi. Hvala u moje i u Berino ime.