Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: Koji kruh kupujete?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Koji kruh kupujete?

Koji kruh kupujete?

Nama je najfinija fian hrskava slapica sa vlascem pekarne "Stil", imamo je u kvartu, no obzirom da najcesce kupujem kruh u blizini firme i vrtica onda najcesce jedemo kalnicki kruh iz lokalnog Konzuma koji je OK, no vec nam je pomalo dosadan ...
    Kupovali smo prije mavrovicevu peku i pekicu, no unazad godinu dana otkad je pece Klara kruh ne valja, samo se mrvi ... KLarina kukuruzna slapica je isto psotala bljak, spuzvasta ...

Jel imate kakav dobar prijedlog za neki drugi kruh vrijedan paznje?
    (ne volimo bijele kruhove niti bilo kakve "spuzvice")

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aparat za kruh, pa navali. ja upravo pecem neki buckuris.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pan-pekova lovačka kora, bez konkurencije najbolji kupovni kruh.

latičin kukuruzni (u vindijinim dućanima), iako može i pan-pek i dubravica.

pan-pekov bučin kruh, odličan. ciabatte su im isto dobre, koju god da uzmeš.

kalnički je dobar, iako već dosadan kako i sam veliš.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

1. Mavrovićevo sve...
    2. PIK-ov raženi
    3. Iz lokalne pekare kiflice (fine, umusne, tople ujutro...) i crni (vulgaris...)

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mavrović- sve uglavnom...

Demetra- to je meni kruh. Božanstven. Svi od raženih do integralnih. I nema brašno tip 850. Sve je integralno. Osjeti se.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kalnički rules kod nas u kući.
    Ja inače obožavam one koji u sebi imaju sjemenaka, ali klinci mi ih znaju pljuckati, a favorit mi je čisti kukuruzni kruh (onako gust, slatkast i vlažan), ali (opet) klincima bude nekako pregust. Zato najčešće kupujem kruhove od miješanog brašna, tamne, bez vidljivih komada sjemenki, baš tipa kalnički ili alpski.
    Mom mužu se zalomi da kupi bijeli kruh, i dok je svjež on stvarno zna biti ukusan (sjećam se sebe i brata kako smo jednom prilikom smazali cijeli kruh s majonezom), ali drugi dan em smrdi em se grozno mrvi kad ga režeš.
    Ljudi često kažu da je npr. kalnički kruh skup, ali nikad ne gledaju masu koju za te novce dobiješ nego gledaju samo volumen. A razliku u kvaliteti i dobrobiti za organizam da ne spominjemo.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Domaći iz pekača- zakon! Otkad smo kupili to čudo od aparata prije skoro godinu dana, nismo više kupili niti jedan kruh u dućanu.
    Ne bih htjela raditi antipropagandu, ali iz povjerljivih izvora znam što pekari stavljaju u kruh (osim Mavrovića, svaka čast)- samo se u vodu stavi smjesa u kojoj je sve gotovo (brašno, uglavnom bijelo+ boja+aditiva cijela vojska+kvasac i ne znam još kaj). Sve u svemu, vrlo nezdravo, a da ne pričam o higijenskim uvjetima u pekari.
    Mi smo se iz tih razloga odlučili za pekač i nijednom požalili!
    Uvijek friško, mirisno, a što je najvažnije, znaš što jedeš! :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nama je mavrovicev ruh bio super dok su ga pekli u Rijeci i dovozili u Zagreb ... kad ej to preuzela KLara tad je kvaliteta grozno opala. Zadnji put sam ga kupio prije 3-4 mjeseca i isto se grozno mrvio i bio nekak ... kako da kazem ... jednostavno nekompaktan, kao kad bi radio beton bez cementa, raspada se kod rezanja i klopanja.

Jel i vama tako?
    Mozda ima neka caka, da je bolji kasniji ili u nekom drugom ducanu (mozda problem prijevoza, skladistenja?)?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Nama je mavrovicev ruh bio super dok su ga pekli u Rijeci i dovozili u Zagreb ... kad ej to preuzela KLara tad je kvaliteta grozno opala. Zadnji put sam ga kupio prije 3-4 mjeseca i isto se grozno mrvio i bio nekak ... kako da kazem ... jednostavno nekompaktan, kao kad bi radio beton bez cementa, raspada se kod rezanja i klopanja.

Jel i vama tako?
    Mozda ima neka caka, da je bolji kasniji ili u nekom drugom ducanu (mozda problem prijevoza, skladistenja?)?
    Pa Mavrović sam peče svoj kruh. Klara je naziv njihove Pekare. Koliko mi je poznato.
    Frendica mi je bila na njihovom imanju gdje to rade...
    Ako sam u zabludi prosvjetlite me. :?

Što se tiče raspadanja, slažem se za raženi mala-velika peka. Sojin se dobro drži.
    I ako ga pojedeš odjednom nema raspadanja! Garantrano!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lea, u zabludi si. Mavrovic ima nekoliko kooperanata koji peku kruh za njega.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Pa Mavrović sam peče svoj kruh. Klara je naziv njihove Pekare. Koliko mi je poznato.
    U zabludi si, Klara je velika zagrebacka pekara s kojom Mavrovic ima ugovor o pecenju.
    koliko sam ja cuo, on ima svoju recepturu (mozda cak dovozi tijesto u pekaru?), a KLara samo pece ... no, ocito na neadekvatan nacin.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Klara je velika zagrebacka pekara s kojom [/quote]

Dobro baš nisam toliko u zabludi.
    Ipak sam ti ja Zagrebčanka. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kupujemo integralni beskvasni kruh od jednog prijatelja koji sam u kućnoj radinosti proizvodi kruh,seitan i tofu.Sjajno to radi!
    Ponekad sami mijesimo,ali nikad ne kupujemo industrijske kruhove,svi su nam bljak.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Klara je velika zagrebacka pekara s kojom

Dobro baš nisam toliko u zabludi.
    Ipak sam ti ja Zagrebčanka. 8)[/quote]
    Thja, ne pise ti nista ispod avatara ...
    Ne znam ni ja kak se zovu pekare u drugim gradovima pa sam mislio da si od negdje drugdje.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U zabludi si, Klara je velika zagrebacka pekara s kojom Mavrovic ima ugovor o pecenju.
    koliko sam ja cuo, on ima svoju recepturu (mozda cak dovozi tijesto u pekaru?), a KLara samo pece ... no, ocito na neadekvatan nacin.

Da se dobacim. O ovome pričam. I ja nešto znam.
    http://www.eko-mavrovic.hr/mek.html

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

netko je vec spomenuo pekac kruha - odlicna stvar! Prije spavanja utrpas sastojke (cas posla), ujutro te ceka mirisljavi i topli kruh

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mavrović kruh peče u Rijeci, a to je izgleda jedina pekara kod nas koja zna raditi s "mokrim" tijestom. Radi se o manje-više talijanskoj recepturi, koja je najbliža našoj domaćoj tradicionalnoj (zaboravljenoj) s kvasom, a karakteristična je po tome što se koristi drastično manje kvasca u odnosu na ekspandirano škrobno ljepilo iz tipične kvartovske pekare.

Kupi si stroj za kruh pa škicni topic http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=18908 i konačno se najedi pravog kruha. Svakih cca pola godine u Metrou je neki stroj na akciji i dobije se za cca 300 kn.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Mavrović kruh peče u Rijeci, a to je izgleda jedina pekara kod nas koja zna raditi s "mokrim" tijestom.
    Jel to možda u Demetri? I oni su iz Rijeke. I to je meni najjači kruh. Pogotovo beskvasni.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

probajte demetrine dijabetičke kroasane s rogačem - fantastiš!

(moram priznati da me kruh nije toliko impresionirao)

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mavrovića smo kupovali redovito dok nismo naletili na njegov letak gdje ponosno objavljuje da njegovi kruhovi sadrže i do 40% cjelovitog brašna iz organskog uzgoja. Iliti drugim riječima - najmanje 60% brašna koje nije takvo.
    Nedavno sam počela sama peći kruh (navukli smo se na kruh s anisom i kimom, koga zanima dam recept), i to mi je super. Osjećam se k'o domestic goddess
    Dakle, pekač je dobra investicija? Koliko mjesta zauzima u kuhinji?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidim da cu morati investirati u taj pekac kruha ...

Nego, kad smo vec kod lokalnih pekara, nekad dobro dodju kad je covjek u gradu pa ogladni ... (moji klinci tamane slance i putar stangice brzinom munje,a ja preferiram lisnato sa sirom ili burek) jel ima neka koju bi specijalno pohvalili ili pokudili?

Kaj se mene tice evo ovako po mojim saznanjima:

POHVALE
    - pekara u Tratinskoj, kod stanice Okicka/Nehajska
    - pekara na Krapinskoj, izmedju placa i Ericssona
    - Pan Pekove pekare (Trg, Teslina)

POKUDE
    - pekara u Spanskom (Kukuljevicev trg)
    - pekara Precko (shopping centar)
    - pekara Knezija (Ujeviceva, pored Maxi Konzuma)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma, pekač je genijalna stvar! Ako voliš sama peći kruh, to je najbolje što si možeš priuštiti. Odličan je i za rađenje svih vrsta tijesta, a dizano nema šanse da ne ispadne.
    Ne zauzima puno prostora- najbolje ga staviti negdje u kut na radnu površinu. Nema smisla spremati ga u kutiju, kad je inako stalno u upotrebi.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

malo mjesto zauzimaju, bitno da imas prostora iznad za otvaranje poklopca i vadjenje posude s kruhom. velicina negdje kao mikrovalna.

Tatek, jeste probali nas kruh iz pekaca? Obicno imamo onaj razeni, sa zobenim pahuljicama i malo grahama radi rahlosti (ajme, vidi mi se prof. deformacija...)

Osim Metroa, ima ih i u Mercatonne, tam smo svoj kupili na akcji.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim da je ipak dosta manji od mikrovalne (bar naš).

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi vrtimo Zagorsku koru Pan-peka, Kalnički Mlinarov i Alpski Klarin.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zoila prvotno napisa
    malo mjesto zauzimaju, bitno da imas prostora iznad za otvaranje poklopca i vadjenje posude s kruhom. velicina negdje kao mikrovalna.

Tatek, jeste probali nas kruh iz pekaca? Obicno imamo onaj razeni, sa zobenim pahuljicama i malo grahama radi rahlosti (ajme, vidi mi se prof. deformacija...)

Osim Metroa, ima ih i u Mercatonne, tam smo svoj kupili na akcji.
    Drugi put kad dodjemo do vas narucujem degustaciju nekog kruha!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam voljela kruh i pecivo iz Laksa - u unutarnjem dijelu Dolca više nemaju štand , a na polukat se već dugo nisam popela.

Ja volim od kumica na placu kupiti domaći kukuruzni kruh, onaj slatkasti, vlažni - netko ga je već spomenuo. I moji klinci ga rado jedu (iako žgance neće)

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kupujemo kruh u pekari Dinara na Britancu. Većinom uzimamo kukuruzni i buter štangice zbog djece, a MM i ja jedemo beskvasni integralni. Taj košta 25 kuna, ali vrijedi svaku paru.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja ne kupujem kruh jer MM radi u pekari i to Klari pa jedemo ono kaj on donese ali najbolji su mi njihov korijen kruh, kukuruzni, miješani kukuruzni, sa sjemenkama, alpski.

Što se tiče Klare velika je razlika u kojem pogonu se radi kruh i u kakvim pećima, i već sam u više navrata čula da je svima najbolji samoborski, a i meni je, tak da nedjeljom (kad jedino kupujem kruh, te za vrijeme godišnjeg) ni ne kupujem Klarin jer dolazi iz Zagreba i taj je meni deset puta lošiji od samoborskog.

Što se tiče Mavrovića znam da je Klara jedno vrijeme radila za njega, a MM mi je rekao da je on zakupio njihov pogon u Novoj cesti i da sad taj pogon više nije Klarin već Mavrovićev, ali su ostali isti ljudi radit, pa je vjerojatno problem u tehnologiji proizvodnje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Mavrovića smo kupovali redovito dok nismo naletili na njegov letak gdje ponosno objavljuje da njegovi kruhovi sadrže i do 40% cjelovitog brašna iz organskog uzgoja.
    Boldala si na krivom mjestu. Cjelovito brašno ti je skroz-naskroz crno, krcato pljevom, ali i klicama i zbog toga ne može ležati dovoljno dugo da od njega ispadne dobar kruh. Ostalih 60% je isto tako bio, ali je bez klice i odležalo je. Za dobar kruh brašno treba ležati barem mjesec dana (ili mu, kao u Americi, dodaju kemiju), a mljevene klice se za to vrijeme lijepo usmrde. Dakle, ne radi se o lošoj namjeri, nego o tehničkoj komplikaciji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Preko tjedna kruh kupuje MM u Merkatoru pa prepuštam izbor njemu - najčešće ili mali kukuruzni ili nekakav sa sjemenkama (ima ih više, a svi imaju sličan okus i mrve se).
    Nekad smo puno kupovali kalnički, ali kako ste već rekli, dosadio nam je.
    Vikendom se opskrbljujemo u pekari "Frumentum" na Trešnjevačkom placu, imaju nekakav "švedski" kruh koji je meni odličan (miješani tamni, sa sjemenkama), a ako nema njega, onda tzv. samostanski (miješano crno i raženo brašno, isto tako je odličan). Andrej jede sve kruhove i ne pljucka sjemenke.
    O pečenju kruha još nismo razmišljali... sad sam upravo saznala da pekači nisu tako skupi, a pitanje br. 2: koliko to vremena oduzima?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne oduzima uopće vrijeme, jer sve radi sam. Ima raznih programa, ali mi najčešće radimo onaj od tri sata. Tebi oduzme vrijeme samo da sve strpaš u njega (brašno, voda, kvasac, sol, šećer, ulje) i dalje radi sam (miješa, diže, peče). Možeš i programirati 13 sati unaprijed ili uključiš odmah. Super je isprogramirati navečer da te ujutro dočeka vrući kruh.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Točno tako. Ja kruh radim u dvije faze (s kvasom - ode cca 1/20 vrećice digo kvasca po kruhu), a za cijelu paradu trebam:
    - 1 minuta za očistiti kalup
    - 5 minuta za pristaviti kvas
    - 15 sekundi za pobacati ostatak materijala i programiranje
    ... (noć, spava se)
    - 20 sekundi za vađenje kalupa s kruhom
    ... hladi se 5 minuta, time se olakša vađenje iz kalupa
    - 1 minuta za zađenje kruha iz kalupa i propelera iz kruha
    ... 5 minuta se kruh mora hladiti prije rezanja
    (fertik)

Jednom sam napravio financijsku analizu i ispalo je da se čak i isplati.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Isplati se, Davore, itekako. Vidim da koristiš kvasac u vrećicama, a to smo radili i mi dok nismo otkrili da ima pakiranje od pola kile digo-kvasca koje košta oko 24 kune-kad zbrojiš koliko vrećica kvasca teži pola kile dobiješ cifru preko 100 kuna, dakle neusporedivo. Ja se uopće ne sjećam kad smo mi tih pola kile kupili, traje mi već mjesecima, a koristim ga svakodnevno. Eto, mali savjet za ljubitelje kruha iz pekača!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kužim ja tebe, ali mi se nikako ne isplati uzimati veću količinu - pokvarila bi se Jedna vrećica suhog instant kvasca potraje mi mjesec dana, a to je 7 grama. Pola kile mi ne bi trajalo do kraja života, jer bi se prije toga pokvarilo.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma,daj!? :shock: Mi smo vrećice trošili ko ludi, pa nam je ovo super.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ozbiljno. Bitna razlika je u korištenju kvasa, a to ti je pred-tijesto u kojem se kvasci lijepo udomaće i razvije se gluten. Po jednom kruhu ide mi kvasca taman toliko da pokrije dno u manjoj žlici za doziranje, a konačni proizvod miriše na kolače, a ne na kvasac. I lijepo se digne.
    Imaš gore link, već smo pisali o tome.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

OK, malo ću proučiti. Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kupujem ili mavrovica (premda sam cula da mu je nedavno pronadjeno gmo zito u kruhu) ili onaj klarin sa suncokretom

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

POHVALE

Pan pek
    Dubravica( tržnica Gajnice)

POKUDE

Stil Brezovica- bar što se tiče peciva (uvijek djeluju stari)
    Fran pek-peciva takđer ne djeluju friško.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji doma jedu bijeli/polubijeli/crni, a ja najviše volim alpski, stubički i kalnički.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Daleko prednjaci lovacka kora, al od kad je nas maleni poceo jesti kruh, kupujemo alpski ili kalnicki jer imaju vise sredine, a manje kore, a on ne voli tdo , kukuruzni francuz obozavamo ili onaj s bucinim sjemenkama, ali znamo zabrazditi i u obican bijeli iz pekare, no samo ako je pecen u kalupu. Mmmm... (pa maslac i pekmez od sljiva...)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, sad ste mi dali za misliti, naročito ovo:

Citiraj Linda prvotno napisa
    Možeš i programirati 13 sati unaprijed ili uključiš odmah. Super je isprogramirati navečer da te ujutro dočeka vrući kruh.
    Hmmm.... prvo moram pročitati one topice o kruhu, pa ćemo onda dalje.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

POKUDE
    - pekara u Spanskom (Kukuljevicev trg)
    - pekara Precko (shopping centar)
    ma daj? tamo si dosta često kupim peciva (u španskom češće) i skroz mi je ok :?

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

http://www.festivalkruha.com/

Jel' bio netko lani?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bili smo mi slučajno - jer se održavalo u Boćarskom.
    Bila je jako velika gužva. I dosta se stvari dijelilo pa je i oko toga nastala gužva.

Sigurno nećemo ići ove godine, iako je bilo i nekih poučnih stvari - tipa mlin za pšenicu.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam poklonik home-made kruha iz pekača i praktički samo njega jedemo, ali ako već kupujem uzmem neki integralni ili crni iz Mercatorove pekare.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a da li svi pekaci imaju teflonizirani kalup?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Svi koje sam vidjela imaju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zagorski ili kiflu sa sjemenkama iz dinare,a često i sama pečem kruh.

u zadnje vrijeme najčešće pogače s maslinama ili lukom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •