Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 108

Tema: Koji kruh kupujete?

  1. #51
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Mi kupimo bilo koji raženi kruh kojega ima u dućanu, jer takvi pašu Lei po teksturi. najbolji mi je u Ipercoopu. A inače, pekara Dubravica je odlična, najdraži mi je njihov kukuruzni kruh, onaj četvrtasti, i lovački.

  2. #52
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ako ne pečem sama , kupim kruh sa što manje kvasca i pšenične integralne kruhove . ( Kod nas je to tzv.seoski kruh i kruh sa sjemenkama ) Nisam ljubitelj raženih ni kukuruznih kruhova .

  3. #53
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Yo, kalimero! Ti si očito insider, ali ne kužim točno u kojem segmentu proizvodnje kruha 8)
    Znaš li možda tko uopće osim Mavrovića radi kruh s malom količinom kvasca? Ako se izuzme sve muljaže s farbanjem bijelog brašna, najveću razliku čini upravo kvasac i eventualno GMO lecitin.

  4. #54
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Znaš li možda tko uopće osim Mavrovića radi kruh s malom količinom kvasca?
    Demetra, beskvasni kruh.

  5. #55
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    Gdje se nalazi Demetra, odnosno gdje se može kupiti taj kruh?

  6. #56
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Davor :
    Yo, kalimero! Ti si očito insider, ali ne kužim točno u kojem segmentu proizvodnje kruha
    Znaš li možda tko uopće osim Mavrovića radi kruh s malom količinom kvasca? Ako se izuzme sve muljaže s farbanjem bijelog brašna, najveću razliku čini upravo kvasac i eventualno GMO lecitin.
    Na prvi dio pitanja ne bih odgovorila , a na drugi - tko osim Mavrovića radi kruh s malom količinom kvasca mogu reći da je to Seoski kruh - kruh bez aditiva i rađen sa predtijestom a može se nabaviti na osiječkom i baranjskom području .
    Ako treba za Zgb, možemo se dogovoriti
    Moj savjet : u pekarnicama tražite da pročitate DEKLARACIJU za dotični kruh ukoliko nije pakovan. Pakovani ima na sebi deklaraciju.
    Tamni kruhovi mogu biti i od dodavanja prženog slada - koji mora biti naveden na deklaraciji. Možda sam malo rasvijetlila neke stvari ?

  7. #57
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    OK, pošteno. To s deklracijama mi je skroz fora. Nekidan sam skužio da i sireve farbaju anato prahom - da bi izgledali uvjerljivije.

  8. #58
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    A zna li netko koja je kolicina soli okej da bude u kruhu? Zanima me za malce,sto se mene tice ja bi mogla jest sol s dodatkom kruha(znam katastofalno lose).

  9. #59
    Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    572

    Početno

    Meni osobno pekara Dinara ima strašno dobar kruh svih vrsta - sa sjemenkama, bez kvasca, raženi, kuruzni i sl. (makar im je i bijeli za prste polizati )

  10. #60
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    retha:

    A zna li netko koja je kolicina soli okej da bude u kruhu?
    Normalno je od 1,8 - 2,0 % na ukupnu količinu brašna.

  11. #61
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Normalno je od 1,8 - 2,0 % na ukupnu količinu brašna.
    A kako da znam koliko ima brasna u kupovnom kruhu,ako npr nigdje nije napisano? Imam doma neki crni kruh,1,1% soli na 600grama kruha.. I ne kuzim jel to okej il ne?

  12. #62
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Nije isti odnos brasna i vode kod obicnih kruhova i kod specijalnih.
    Obicni - standardni kruh ima cca 72 % brasna, sto bi znacilo da kruh od 600 g. ima u sebi cca 430 g. brasna.
    Specijalni kruhovi obicno imaju manji % brasna, jer imaju razne dodatke, sjemenke,kiselo tijesto , razne smjese , klice ,a svi ti dodaci zamjenjuju dio brasna.

  13. #63
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ako idete do Samobora ili Bregane : pekara Zemljič

    imaju veliki izbor "ne-bijelih" kruhova, a meni je bio i ostao najfiniji okrugli kukuruzni miješani, a kad se zaželim promjene : isti taj kukruzni sa koprivom

    i kukuruzni talijan im je njam

  14. #64

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Meni naj naj Alpski od Klare i Kalnički od Mlinara.
    U Konzumu mi je super kukuruzni francuz i ciabatta od luka!

  15. #65
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    dolega:
    u zadnje vrijeme najčešće pogače s maslinama ili lukom.
    Ovo zvuči vrlo interesantno. :D Imam pitanja :
    - da li su masline umješane u tijesto ili poslagane po površini pogače ?
    - da li se luk prethodno prži ili se dodaje sirov-nasjeckan, izmiksan ?
    - Koliki % luka se pokazao najboljim ?

  16. #66
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Pogaca s crnim maslinama,da,da..to sam imala prilike jednom probat,jako fino! Di tog ima za kupit?

  17. #67

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Nakon duuugo vremena sam ponovno kupila Mavrovićev kruh i Tatek je u pravu- to nije ni približno slično kruhu koji je "Mavrović nekad pekao". Fakat se dosta mrvi, potpuno drukčija struktura. Koliko sam skužila neki dan iz nekog priloga; njegov kruh peče ZAGREBAČKA KLARA :?

  18. #68
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Isao sam prije par dana s klincima kroz SZ dio Zagreba s Tresnjevke prema Ponikvama, gladna djeca, gladan i ja, pa sam trazio neku pekaru gdje bi kupili pokoje pecivo (Vedran klopa slance, mala putar stangice, a tata najvise voli lisnato sa sirom ili burek ovakav ili onakav) ... i, kako nisma iz tog dijela grada nisma znao koja je pekara dobra, a koja sh*t pa sam kupio tamo gdje mi je bilo zgodno za parkirati, na pocetku Vrapcanske ... pih, koja grozota od peciva! Em staro, em bezukusno ...

    Jel zna netko jel ima koja pekara u tom dijelu grada a da pece dobro i da je koliko-toliko zgodno za stati autom (da recimo ne moram vaditi klince iz auta i hodat sa njima do pekare 5 minuta ili pak gurati se u neki ducan)?

  19. #69
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    tatek, kupujete potpuno iste stvari u pekarnici kao mi.

    Baš kada smo išli od vatrogasaca kupili smo kruh koji je meni super (MM-u ne toliko) U Prehrani, zove se težački, valjda ga peče Klara.

    Ja volim i Klarine štrukle, a klinci claresse sa marmeladom.

  20. #70
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Prijavljujem katastrofalna peciva u pekari na pocetku Nehajske (ne ona Stilova, nego privatna odmah pored). Prije par dana sam kupio i tek malko nagrizao valjda dosad najgore lisnato sa sirom u zivotu! :povrac:

  21. #71

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    Mlinar rulz
    kalnički, raženi, bavarski, pecivo sa sirom (ne lisnato, mrzim lisnata) koje actually ima nešto sira na sebi

    tatek, je li ono bilo kod vrapčanske tržnice? tamo ima i pan-pek koji ima ne-lošu ponudu

  22. #72
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Citiraj Ailish prvotno napisa
    Mlinar rulz
    kalnički, raženi, bavarski, pecivo sa sirom (ne lisnato, mrzim lisnata) koje actually ima nešto sira na sebi

    tatek, je li ono bilo kod vrapčanske tržnice? tamo ima i pan-pek koji ima ne-lošu ponudu
    Da, tamo je bila jedna od onih katastrofa ...

    Ovi etablirani pekari tipa Mlinar, Pan pek, Stil itd. su svi uglavnom u redu, no problem je sto je nekad u zurbi moguce uzeti samo ponesto u trku i tad rade promet ti mali pekarcici koji prodaju groznu robu, no spasava ih lokacija ...

  23. #73

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb zapad
    Postovi
    64

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    aparat za kruh, pa navali. ja upravo pecem neki buckuris.
    I ja imam aparat za kruh!!!

    Ima li netko kakav dobar recept??

  24. #74

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb zapad
    Postovi
    64

    Početno

    Sorry, sad sam vidjela sve silne recepte koje ste već prije napisali!!

  25. #75

    Početno

    gazdin iz konzuma, ili lički, ili domaći

  26. #76
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Demetra (Rijeka)-njihov kruh je zakon!
    Kad sam radila u Istri uvijek bih pri povratku u Zg na autobusnoj stanici kupili njihov kruh sa sjemenkama i xy vrsta brašna. Taj kruh je toliko ukusan (forma mali kruscic), da sam do zg-a znala skoro sav pojesti (cupkati i zalijevati kiselim mlijekom). Brašno navodno melju na vodenom mlinu. Sto god da je- fantasticno je.
    Inace je kruh s koprivom kod "Zemljiča"-fantastican

  27. #77

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    243

    Početno

    Kalimero, od koje pekare je taj Seoski kruh?

  28. #78
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    nama je bitno samo da je sa što više sjemenki

  29. #79

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj -tajana- prvotno napisa
    nama je bitno samo da je sa što više sjemenki
    Ako je tako-kupite pekač. Onda ćete imati sjemenke s dodatkom brašna kao i mi :D .

  30. #80

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    243

    Početno

    Ne znam baš da se njoj da peći.

  31. #81
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Citiraj tanja1230 prvotno napisa
    Ne znam baš da se njoj da peći.
    Kako si samo pogodila , možda bi i pekla da imam više vremena.

  32. #82

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    243

    Početno

    Nagađam

  33. #83
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    mi kupujemo kukuruzni francuz od klare i super nam je

  34. #84
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    29,224

    Početno

    Onaj koji se prodaje u Konzumu, kukuruzni, i ima velika zrna kukuruza u sebi.

  35. #85
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    pan pek kukuruzni korijen, kao kolač je !
    Ili Frumentum bakin kruh.

  36. #86
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    1) Samostanski kruh u Konzumu (okrugli je i ima 800g)
    2) Alpski kruh od Klare

  37. #87
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    http://www.panpek.hr/proizvodi/kruh2.htm

    izgleda da je moj apsolutni favorit samostanski kruh od pan-peka

  38. #88
    Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    275

    Početno

    Nama je drag zlatni kalup od STIL-a i punozrnati od iste.

  39. #89

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Postovi
    73

    Početno

    Bakin kruh(tako se zove).

  40. #90
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    naš favorit zove se lovački, ima puno sjemenki i hrskavu koru, a naj voli kantune koji idu skroz u špic

  41. #91

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Postovi
    73

    Početno

    Lovački je odličan, to je onaj s bučinim košticama?

  42. #92
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    mislim da ima i njih i suncokretovih i joše nekih, mljac

  43. #93

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb,Špansko
    Postovi
    147

    Početno

    Citiraj dadls prvotno napisa
    Lovački je odličan, to je onaj s bučinim košticama?
    Ako se prica o lovackoj kori iz Pan-peka on ima u sebi 7 vrsti sjemenki.
    Dobio je cak i neke nagrade.

  44. #94
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    moj nije iz panpeka, nego iz jedne priv. pekare u st.

  45. #95

    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Postovi
    73

    Početno

    Joj, sjetila sam se,mislila sam na planinski iz konzuma.

  46. #96
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    dobro da si se sjetila, taj još nisam probala, ali sad hoću, fala

  47. #97

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    mi jedemo jako malo kruha, mozda 1 u tjedan, na nas dvoje..dragi mi je dipl. ing. prehrambene tehnologije i do nedavno je radio u Pan peku, no iskreno- Dubravica u Gajnicama je moj favorit. O Pan peku radije ne bih govorila javno, imaju previse prljavog rublja.

  48. #98
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Citiraj annie84 prvotno napisa
    O Pan peku radije ne bih govorila javno, imaju previse prljavog rublja.
    Forum jest javan..al ti nisi! Nemam pojma tko si-sto si!
    Malo prljavog rublja nikom ne skodi (mislim da ga se iznese van).

  49. #99

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb,Špansko
    Postovi
    147

    Početno

    Citiraj annie84 prvotno napisa
    O Pan peku radije ne bih govorila javno, imaju previse prljavog rublja.
    Reci...
    :?

  50. #100
    puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    zgb.
    Postovi
    1,577

    Početno

    a da li svi pekaci imaju teflonizirani kalup?

    Linda:

    Svi koje sam vidjela imaju.

    ajaj-jaj! teflon, ne hvala!

    inace, demetra - ,
    zemljic - nisam probala kruh s koprivom, ali prvom prilikom hocu, zaintrigirale ste me; medjutim cim sam u prilici, tamanim njihove grebljice u ogromnim kolicinama! njam!
    ni meni se mavrovicev kruh ne svida, ali cesto kupujem njegova peciva i slapice, posebno fino mi je njegovo kukuruzno pecivo s grozdicama.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •