Mi kupimo bilo koji raženi kruh kojega ima u dućanu, jer takvi pašu Lei po teksturi. najbolji mi je u Ipercoopu. A inače, pekara Dubravica je odlična, najdraži mi je njihov kukuruzni kruh, onaj četvrtasti, i lovački.
Mi kupimo bilo koji raženi kruh kojega ima u dućanu, jer takvi pašu Lei po teksturi. najbolji mi je u Ipercoopu. A inače, pekara Dubravica je odlična, najdraži mi je njihov kukuruzni kruh, onaj četvrtasti, i lovački.
Ako ne pečem sama , kupim kruh sa što manje kvasca i pšenične integralne kruhove . ( Kod nas je to tzv.seoski kruh i kruh sa sjemenkama ) Nisam ljubitelj raženih ni kukuruznih kruhova .
Yo, kalimero! Ti si očito insider, ali ne kužim točno u kojem segmentu proizvodnje kruha 8)
Znaš li možda tko uopće osim Mavrovića radi kruh s malom količinom kvasca? Ako se izuzme sve muljaže s farbanjem bijelog brašna, najveću razliku čini upravo kvasac i eventualno GMO lecitin.
Demetra, beskvasni kruh.Davor prvotno napisa
Gdje se nalazi Demetra, odnosno gdje se može kupiti taj kruh?
Davor :
Na prvi dio pitanja ne bih odgovorila , a na drugi - tko osim Mavrovića radi kruh s malom količinom kvasca mogu reći da je to Seoski kruh - kruh bez aditiva i rađen sa predtijestom a može se nabaviti na osiječkom i baranjskom području .Yo, kalimero! Ti si očito insider, ali ne kužim točno u kojem segmentu proizvodnje kruha
Znaš li možda tko uopće osim Mavrovića radi kruh s malom količinom kvasca? Ako se izuzme sve muljaže s farbanjem bijelog brašna, najveću razliku čini upravo kvasac i eventualno GMO lecitin.
Ako treba za Zgb, možemo se dogovoriti![]()
Moj savjet : u pekarnicama tražite da pročitate DEKLARACIJU za dotični kruh ukoliko nije pakovan. Pakovani ima na sebi deklaraciju.
Tamni kruhovi mogu biti i od dodavanja prženog slada - koji mora biti naveden na deklaraciji. Možda sam malo rasvijetlila neke stvari ?
OK, pošteno. To s deklracijama mi je skroz fora. Nekidan sam skužio da i sireve farbaju anato prahom - da bi izgledali uvjerljivije.
A zna li netko koja je kolicina soli okej da bude u kruhu? Zanima me za malce,sto se mene tice ja bi mogla jest sol s dodatkom kruha(znam katastofalno lose).![]()
Meni osobno pekara Dinara ima strašno dobar kruh svih vrsta - sa sjemenkama, bez kvasca, raženi, kuruzni i sl. (makar im je i bijeli za prste polizati)
![]()
retha:
Normalno je od 1,8 - 2,0 % na ukupnu količinu brašna.A zna li netko koja je kolicina soli okej da bude u kruhu?
A kako da znam koliko ima brasna u kupovnom kruhu,ako npr nigdje nije napisano? Imam doma neki crni kruh,1,1% soli na 600grama kruha.. I ne kuzim jel to okej il ne?kalimero prvotno napisa
Nije isti odnos brasna i vode kod obicnih kruhova i kod specijalnih.
Obicni - standardni kruh ima cca 72 % brasna, sto bi znacilo da kruh od 600 g. ima u sebi cca 430 g. brasna.
Specijalni kruhovi obicno imaju manji % brasna, jer imaju razne dodatke, sjemenke,kiselo tijesto , razne smjese , klice ,a svi ti dodaci zamjenjuju dio brasna.
ako idete do Samobora ili Bregane : pekara Zemljič
imaju veliki izbor "ne-bijelih" kruhova, a meni je bio i ostao najfiniji okrugli kukuruzni miješani, a kad se zaželim promjene : isti taj kukruzni sa koprivom![]()
i kukuruzni talijan im je njam
Meni naj naj Alpski od Klare i Kalnički od Mlinara.
U Konzumu mi je super kukuruzni francuz i ciabatta od luka!
dolega:
Ovo zvuči vrlo interesantno. :D Imam pitanja :u zadnje vrijeme najčešće pogače s maslinama ili lukom.
- da li su masline umješane u tijesto ili poslagane po površini pogače ?
- da li se luk prethodno prži ili se dodaje sirov-nasjeckan, izmiksan ?
- Koliki % luka se pokazao najboljim ?![]()
Pogaca s crnim maslinama,da,da..to sam imala prilike jednom probat,jako fino! Di tog ima za kupit?
Nakon duuugo vremena sam ponovno kupila Mavrovićev kruh i Tatek je u pravu- to nije ni približno slično kruhu koji je "Mavrović nekad pekao". Fakat se dosta mrvi, potpuno drukčija struktura. Koliko sam skužila neki dan iz nekog priloga; njegov kruh peče ZAGREBAČKA KLARA :?
Isao sam prije par dana s klincima kroz SZ dio Zagreba s Tresnjevke prema Ponikvama, gladna djeca, gladan i ja, pa sam trazio neku pekaru gdje bi kupili pokoje pecivo (Vedran klopa slance, mala putar stangice, a tata najvise voli lisnato sa sirom ili burek ovakav ili onakav) ... i, kako nisma iz tog dijela grada nisma znao koja je pekara dobra, a koja sh*t pa sam kupio tamo gdje mi je bilo zgodno za parkirati, na pocetku Vrapcanske ... pih, koja grozota od peciva! Em staro, em bezukusno ...
Jel zna netko jel ima koja pekara u tom dijelu grada a da pece dobro i da je koliko-toliko zgodno za stati autom (da recimo ne moram vaditi klince iz auta i hodat sa njima do pekare 5 minuta ili pak gurati se u neki ducan)?
tatek, kupujete potpuno iste stvari u pekarnici kao mi.
Baš kada smo išli od vatrogasaca kupili smo kruh koji je meni super (MM-u ne toliko) U Prehrani, zove se težački, valjda ga peče Klara.
Ja volim i Klarine štrukle, a klinci claresse sa marmeladom.
Prijavljujem katastrofalna peciva u pekari na pocetku Nehajske (ne ona Stilova, nego privatna odmah pored). Prije par dana sam kupio i tek malko nagrizao valjda dosad najgore lisnato sa sirom u zivotu! :povrac:
Mlinar rulz![]()
kalnički, raženi, bavarski, pecivo sa sirom (ne lisnato, mrzim lisnata) koje actually ima nešto sira na sebi
tatek, je li ono bilo kod vrapčanske tržnice? tamo ima i pan-pek koji ima ne-lošu ponudu
Da, tamo je bila jedna od onih katastrofa ...Ailish prvotno napisa
Ovi etablirani pekari tipa Mlinar, Pan pek, Stil itd. su svi uglavnom u redu, no problem je sto je nekad u zurbi moguce uzeti samo ponesto u trku i tad rade promet ti mali pekarcici koji prodaju groznu robu, no spasava ih lokacija ...
I ja imam aparat za kruh!!!marta prvotno napisa
Ima li netko kakav dobar recept??![]()
Sorry, sad sam vidjela sve silne recepte koje ste već prije napisali!!![]()
gazdin iz konzuma, ili lički, ili domaći
Demetra (Rijeka)-njihov kruh je zakon!
Kad sam radila u Istri uvijek bih pri povratku u Zg na autobusnoj stanici kupili njihov kruh sa sjemenkama i xy vrsta brašna. Taj kruh je toliko ukusan (forma mali kruscic), da sam do zg-a znala skoro sav pojesti (cupkati i zalijevati kiselim mlijekom). Brašno navodno melju na vodenom mlinu. Sto god da je- fantasticno je.
Inace je kruh s koprivom kod "Zemljiča"-fantastican
Kalimero, od koje pekare je taj Seoski kruh?
Ako je tako-kupite pekač. Onda ćete imati sjemenke s dodatkom brašna kao i mi :D .-tajana- prvotno napisa
Ne znam baš da se njoj da peći.![]()
Kako si samo pogodilatanja1230 prvotno napisa
, možda bi i pekla da imam više vremena.
Nagađam![]()
Onaj koji se prodaje u Konzumu, kukuruzni, i ima velika zrna kukuruza u sebi.
pan pek kukuruzni korijen, kao kolač je !
Ili Frumentum bakin kruh.
1) Samostanski kruh u Konzumu (okrugli je i ima 800g)
2) Alpski kruh od Klare
http://www.panpek.hr/proizvodi/kruh2.htm
izgleda da je moj apsolutni favorit samostanski kruh od pan-peka
Nama je drag zlatni kalup od STIL-a i punozrnati od iste.
Bakin kruh(tako se zove).
naš favorit zove se lovački, ima puno sjemenki i hrskavu koru, a naj voli kantune koji idu skroz u špic
Lovački je odličan, to je onaj s bučinim košticama?
Ako se prica o lovackoj kori iz Pan-peka on ima u sebi 7 vrsti sjemenki.dadls prvotno napisa
Dobio je cak i neke nagrade.
Joj, sjetila sam se,mislila sam na planinski iz konzuma.![]()
dobro da si se sjetila, taj još nisam probala, ali sad hoću, fala![]()
mi jedemo jako malo kruha, mozda 1 u tjedan, na nas dvoje..dragi mi je dipl. ing. prehrambene tehnologije i do nedavno je radio u Pan peku, no iskreno- Dubravica u Gajnicama je moj favorit. O Pan peku radije ne bih govorila javno, imaju previse prljavog rublja.
Forum jest javan..al ti nisi! Nemam pojma tko si-sto si!annie84 prvotno napisa
Malo prljavog rublja nikom ne skodi (mislim da ga se iznese van).![]()
Reci...annie84 prvotno napisa
:?
a da li svi pekaci imaju teflonizirani kalup?
Linda:
Svi koje sam vidjela imaju.![]()
ajaj-jaj! teflon, ne hvala!
inace, demetra -![]()
,
zemljic - nisam probala kruh s koprivom, ali prvom prilikom hocu, zaintrigirale ste me; medjutim cim sam u prilici, tamanim njihove grebljice u ogromnim kolicinama! njam!
ni meni se mavrovicev kruh ne svida, ali cesto kupujem njegova peciva i slapice, posebno fino mi je njegovo kukuruzno pecivo s grozdicama.![]()