Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: jučer u Zoo-u - kako objasniti djeci

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni npr. nije problem gledati ni najkrvavije dokumentarce o životinjama, ali to da majstor zatuče zeca mi je odvratno i prestrašno i nije prirodno da netko vuku mora drmnuti lovinom o zid.
    dijete u toj dobi, o hranidbenom lancu ne mora učiti toliko blizu da ga pošprica krv. ako jednog dana i bude htio neka ga toliko blizu odvede njegova znatiželja, a ne moja potreba da mu pokažem baš sve na svijetu, a posebno ne dok teme nije dorastao.

prirodna je i smrt pa ga ne bi odvela u mrtvačnicu.

neprirodno je, po meni, tako malo dijete namjerno izlagati nečemu što možda ne želi vidjeti.
    npr. ja znam što znači klanje i svjesno odabirem zatvoriti oči. poludila bi od muke da mi netko priušti klanje i da me ni ne pita želim li to gledati.
    kad dijete bude znalo što je hranidbeni lanac (prvi korak), neka sam pokaže interes za produbljivanje znanja po tom pitanju (drugi korak).
    p.s. istina je da piše kad je hranjenje pa se to moglo i izbjeći.
    no tko bi mislio da će razbiti zecu glavu pred "mojim" očima. ja sam mislil da mu donesu šniclu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam u djetinjstvu imala traume nakon što sam u Ribnjaku vidjela kako kose travu - odrezali glave tratinčicama!!! Tjednima sam pričala o tome, srećom tratinčice su ponovo narasle...
    Mojem starijem sinu je jako zanimljivo gledati prehranu mesoždera, ali on je Zoo-freak, od baš zoo-a do prirodoslovnih kanala, knjiga... Obožava zebre i gazele (nije ljubitelj velikih mačaka kao ja) ali normalno mu je vidjeti dokumentarac u kojem lav lovi i jede gazelu. A prije 2 godine smo naletjeli na hranjenje servala (još su bili tamo preko puta deva) pilićima, i nije htio otići dok nije vidio...
    Za mlađeg nisam sigurna, obožavatelj je zečeva i pilića...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

neprirodno je, po meni, tako malo dijete namjerno izlagati nečemu što možda ne želi vidjeti.
    Ja ga upozorim ako vidim da će biti nešto gadno. Pilići su bili namrtvo mrtvi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo m. je u subotu nakon duzeg vremena bila u zooloskom vrtu. nije vidjela nista strasno niti neuobicajeno, no ipak dozivljaj joj izgleda nije bio drag.
    cim je usla, vec kod ptica, pocela je zalosno primjecivati "zatvorene su...", onda je vidjela neku sovu koja je jela pticu i sa mjesavinom cudnjenja i prestravljenosti rekla "gle, ptica jede drugu pricu". kasnije sam je pitala koja joj se zivotinja najvise svidjela, rekla je "ona koja je bila gladna". i sve tako u tom stilu
    inace je m. po tipu dosta vesela, i nitko je nikad nije ucio da gleda stvari sa tako zalosne strane (osim toga ima tek 27 mjeseci) - ocito da neka djeca jednostavno tako reagiraju.
    usput bih pitala koje je zgodno mjesto gdje bi dijete moglo upoznati zivotinje ali u malo sretnijoj atmosferi? tipa ono eko selo na zumberku, pa da ima pravu interakciju sa zivotinjama? jel to jos otvoreno i da li radi po zimi? sto jos slicno ima u blizini zagreba?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    meni npr. nije problem gledati ni najkrvavije dokumentarce o životinjama, ali to da majstor zatuče zeca mi je odvratno i prestrašno i nije prirodno da netko vuku mora drmnuti lovinom o zid.
    Upravo tako.

A i ja se povremeno kao i Davor cudim izljevima susosjecanja prema zivotinjama od ljudi koji ih bez razmisljanja jedu... recimo kad idemo kupovati ribice za akvarij, tamo jedna prodavacica jaako pazi i pamti koje je tko kupio da se ne dogodi da kupis krivu kombinaciju pa jedna pojede drugu ili umru radi lose kombinacije i slicno. Grcevita je u tome toliko da uvijek pazimo da radi ona druga pa da kupimo ribicu koju zelimo.
    I naravno da zena nije vegetarijanka, ali je straasno suosjecajna kad se radi o akvarijskim ribicama. :/

Ali unatoc tome pozdravljam suosjecanje na prvom postu i da - tako razmisljaju vegetarijanci u dusi!

Kao sto je Tolstoj rekao.. nije toliko ni problematican cin ubijanja zivotinja, koliko je problematicno potiskivanje da se radi o necemu losem kad nam se ta zivotinja nadje na tanjuru.

Nemojte me na lomacu!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •