Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Tips&tricks za razne zadatke

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Tips&tricks za razne zadatke

Evo nešto za one koji u 1. razredu rade hrvatski po "Tajni slova":
    Dakle, slova za slovaricu neće stati u đepiće ako ih izrežete po crtama, morate im po širini oduzeti još 1-2 mm (malo manje od 1 mm na svakoj strani). Gadno je ako to otkrijete u 1 u noći...
    Kad radite bubanj od balona, nastojte naći one deblje (što imaju gumicu za lupkanje o ruku). Ako radite s običnim, nemojte ga pucati, nemojte ga uopće napuhavati nego odrežite onaj doljni uski dio i prerežite po duljini pa napnite preko posude (preporučam kanticu od nescafea ili neku drugu limenku, dobro zvoni) jer će inače puknuti u premale komade.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eh, ja ih bas nocas izrezala al' se nisam sjetila provjeravati sirinu
    naucit cu sva slova : ))

to cemo drugi vikend :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da smo svi imali istu zadaću za vikend
    Iako moram priznati da sam ja ipak uspjela jaće razvuć balone koje sam prije napuhala.
    Mi smo na kraju imali 6 bubnjeva, jer je naravno i Lukasu trebalo raditi bubnjeve

Vi koji ste na Tajni slova, ako dobro kužim onda idemo istim tempom. U petak ujutro su radili ona V i naopako V, i preko vikenda je bilo za zadaću "Znam što je"

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo samo ozivili PIPIJA na stapicu, bubnjali citav vikend
    i bojali balone iz engleskog....

a kako stojite s urednoscu bojanja i crta :?
    mom se bas nikada nije bojalo, pa se pitam da li bi mozda bila pozeljna kakva "stimulacija"

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ni moj ne voli bojati. No počeo je za vrijeme sata crtkarati svoje bagere i gazele (doma skoro nikad) i učiteljica mu dozvoli jer je to sasvim benigni ventil za njegov adhd i uspješno paralelno prati nastavu - to pretežno poboja vrlo precizno od crte do crte

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Primjecujem strasno velike promjene u ova dva tjedna. Počeo je paziti na rubove, i puno puno sporije crta i boja.
    Jučer je radio ono "Što će biti" i nacrtao predivnpg kuhara

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A i meni se drugi tjedan isto vec cini puno bolje...
    cini se kao da mu je STALO...
    valjda ce i urednost doci.... :D

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Tips&tricks za razne zadatke

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Evo nešto za one koji u 1. razredu rade hrvatski po "Tajni slova":
    Dakle, slova za slovaricu neće stati u đepiće ako ih izrežete po crtama, morate im po širini oduzeti još 1-2 mm (malo manje od 1 mm na svakoj strani). Gadno je ako to otkrijete u 1 u noći...

eh. nama je to bio domaci prvi tjedan.
    ja ih silom gurala i popucali mi dzepici.
    ivaru sam rekla da prijavi uciteljici, a ja cu reklamirati skolskoj knjizi

o bubnjevima nemam pojma??

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kod nas ni bubnjeva ni džepića. fala bogu, nakon one muke s geometrijskim tijelima pustilo nas na miru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivka ak imate Tajnu slova, bubnjevi ti dođu nakon poglavlja "znam što je"
    dolje u lijevom čošku pačić pipi pokazuje na vježbu složne ruke.
    Ta knjiga mi je inače super simpa, osim silnih vježbi grafomotorike. Al to valjda tak treba biti.
    Večeras je Adrian išao doma samoinicijativno malko popraviti zadaću koju je radio u boravku. Jako mi se sviđa taj novi val entuzijazma i odgovornosti. Nadam se da će potrajati
    sad su došli na krugove, i to mi je since fiction kako će nacrtati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene kod ivara brine mozda pretjerana sloboda u izrazavanju:
    u rubrici volio bih ici u ... ili tako nesto nacrtao je njemacku zastavu i napisao germany. ili npr negdje je nacrtao vojnika i napisao wojnik jer mu je fora sto je kombinirao w iz war i vojnik.
    kad je nacrtao kompjuter, na ekranu je nacrtao neku sliku i u sredini napisao paused
    i tako u svakoj zadaci nesto sto uciteljici moze ici na zivce.

da ne pisem kako od dosade na nastavi boja slova u naslovima, to isto i ja radim cijeli zivot, pa mu je svako slovo koje ima neki trbuh popunjeno, npr u O crta paralelne crtice ili resetke i slicno.
    njegove knjige nece sigurno neko drugo dijete naslijediti a pred tridesetak godina vjerojatno bi ga zvali pucko.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Ma daj! Pa to je očiti znak inteligentnog djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ma daj! Pa to je očiti znak inteligentnog djeteta.
    valjda ce ti i za 35 godina biti smijesno ako u rubrici gdje treba nacrtati sebe - nacrta kako namiguje.

ne znam koje knjige imate iz matematike ali bio je jako nesretan kad je jednom fulao zadatak, trebali su nacrtati visoku kucu i nisku kucu. i on je u prvu rubriku nacrtao eiffelov toranj a u drugu je nacrtao prizemnicu. i napravio je krivo. trebao je nacrtati iste kuce ali jednu veliku a drugu malu. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih isto kao on.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andrija ne voli crtati (vise voli slikati i te slike su mi wooow) pa su mu svi crtezi u knjizi mali i jednaki. Kad su imali za grahomotoricke vjezbe pisati slovo V, onda je da ne mora puno puta, napisao 2 preko cijelog reda...

I kad je jucer stavljao torbu na ledja komentirao je sam sebi u bradu: ko da sedlo stavljam...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tajna slova, što je to???? Mi to nismo radili.
    A inače, preko vikenda nemamo nikad zadaće (bar za sada).
    Samo još jedan biser da podijelim s vama.
    Lana je dobila od kume neke bilježnice, onako za vježbu.
    Slijedeći dan otvaram torbu i nađem jednu od tih bilježnica na kojoj piše ime i prezime i piše "Veliki odmor" te različiti crtež unutra. Zaista se ne moram brinuti da radi za vrijeme velikog odmora što ne smije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tajna slova ti je ime početnice i vježbenice (školska knjiga)

Mi imamo matematiku od alfe, al smo skroz preskočili veće, manje, oni su odmah išli na tijela, sad su na vrstama linija i točci.

Meni je ovo Ivka što ti pišeš genijalno, i mislim da bi svaka učiteljica morala uživati raditi sa tim djetetom koje frca od kreativnosti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    ...

nema on jos problema sa uciteljicom. jos.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar je genijalac.

karlo je trebao šal "ukrasiti prugama"-vježba ravnih linija, no njegova interpretacija ukrašavanja je bila dinamov znak nasred šala

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i samo da dodam da je dobio tužnog smješka, pogodite iz čega-vjeronauka
    jer sam ja zaboravila isprintati fotku obitelji
    jako mi je to ružno i nepravedno, to mu je bio tek drugi put vjeronauk, i ako se tako nastavi, neće ići više, jer ga je to baš pogodilo, a nije ni kriv

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakvi smjeski i placki? pa u prvom polugodistu se djeca ne ocjenjuju!

ivar opet krivo rijesio zadatak, uhhh
    tjesi me samo da bi i ja rijesila isto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarica, pa ne ocjenjuju se, nego im stave smješka ili patkicu (kod nas) ako naprave dobro, a valjda plačka ako nije baš kako treba. Dino je dosad dobivao samo smješke i patkice ili samo kvačicu, jednom mu je učiteljica napisala "lijepo", a jednom "možeš bolje".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Ivarica, pa ne ocjenjuju se, nego im stave smješka ili patkicu (kod nas) ako naprave dobro, a valjda plačka ako nije baš kako treba.

nemoj mi reci da djeca to ne dozivljavaju kao ocjenjivanje. kod nas je samo uciteljica iz talijanskog najavila smajlije

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne znam koje knjige imate iz matematike ali bio je jako nesretan kad je jednom fulao zadatak, trebali su nacrtati visoku kucu i nisku kucu. i on je u prvu rubriku nacrtao eiffelov toranj a u drugu je nacrtao prizemnicu. i napravio je krivo. trebao je nacrtati iste kuce ali jednu veliku a drugu malu. :/
    ja bih u tome porazgovorila s uciteljicom. jer to uopce ne vidim kao krivo rjeseno, vec kao drugacije rjeseno.
    ako je poanta ucenja relacija/odnosa izmedu veceg i manjeg, onda su oba nacina ok.
    imas doslovni pristup: vece i manje - pa ide veca jabuka, manja jabuka i slicno.
    ali mozes uzeti i kao primjer odnosa slon i mis. slon - veci, mis - manji.

i bas u ovim matematickim knjigama sto ih ima moja cura, ima i jedan i drugi nacin.
    ja bih o tome pricala i s uciteljicom i djetetom.
    poanta je da skuze odnose vece i manje, a putevi do toga su razliciti.
    inace ubijas kreativnost i trasiras djecu na krivi put u kojem se svi koncentriraju na greske i to da ih ne radis, a ne temu / u ovom slucaju vece i manje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije mu uopce uciteljica rekla da je krivo nego ostala djeca.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hm, hm.. pa neka im objasni da je i jedno i drug ok.
    pretpostavljam da mu to nije problem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivka,
    naravno da djeca to doživljavaju kao ocjenjivanje, meni se čini (ali baš ću pitati) da kod nas ne dijele plačke, ali opet mislim da je djetetu jako drago da dobije pohvalu ako nešto lijepo napravi i da mu je to poticaj za dalje. Nama je baš jučer učiteljica na roditeljskom govorila da ne tražimo savršenstvo niti u pisanju niti u bilo čemu drugom, da neka djeca jednostavno možda nikada neće lijepo i savršeno pisati. Isto tako da ih se doma ne drila ako nešto ne naprave kako treba pa da onda mi krenemo forsirati kući da to ispravljaju i slično, da sve pohvalimo i onda kažemo kako možda može i malo bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas su samo kvačice,nema smješka,nema plačka. Ponegdje uz kvačicu piše bravo. Baš je učiteljica navela na roditeljskom da neće biti plačka, eventualno će napisati "možeš i bolje".

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i kod nas kvačice i bravo. moram napomenuti da i usmena pohvala i kritika djetetu jako puno znači, Eva Marija je na tjelesnom dvaput proglašena prvakinjom razreda. Jako je ponosna.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PUNO HVALA za tip o slovima iz slovarice. Jucer sam sve izrezala u tili cas, jerbo sam znala sto mi je ciniti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    putevi do toga su razliciti.
    inace ubijas kreativnost i trasiras djecu na krivi put u kojem se svi koncentriraju na greske i to da ih ne radis, a ne temu / u ovom slucaju vece i manje.
    Točno.
    Potvrđeno na vlastitom iskustvu doslovno.
    Ovo što Ivar radi, mene oduševljava!

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ivarice, mozda uciteljica prepozna njegovu posebnost

kad su bili zadaci spajanja slike s jednog stupca sa slikom s drugog, moj sin se uvijek potrudio njih spojiti sto duzim putem, pa su mu te stranice izgledale kao labirint, nekad bi se igrao s olovkom putem pa umjesto crta, bi uveo cik-caka ili valova. Ili kad je morao nesto zaokruziti, onda se posebno trudio zakruziti tako da je sljedio oblik slike - kao da precrtava ali 1mm od slike...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

e, baš to radi i Eva Marija! spaja najdužim, krivudavim putem, a zaokružuje, recimo zvijezdu, zvjezdastom crtom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •