Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: stanje u splitskom rodilistu?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno stanje u splitskom rodilistu?

zanima me kakva je situacija kad beba ostaje duze u rodilistu od mame, pogotovo ako je beba na neonatologiji.
    pretpostavljam da vanjci ima neka saznanja od lani.

imam poznanicu koja je rodila 20 dana prije termina, ona bi trebala kuci za 2 dana, a beba je u toplom kreveticu na neonatologiji.
    zivi u solinu i nema mogucnosti svako malo dolaziti u splitsku bolnicu, a htjela bi dojiti svoju bebu (ili barem davati izdojeno mlijeko)
    ima li sanse da ostane u bolnici dok beba ne bude pustena kuci?

rekli su joj da gore na 4. katu gdje je neonatoogija trenutno nemaju mjesta za mame (ili valjda cuvaju mjesto za one mame koje zive zbilja daleko od splita)

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

neman provjerenu informaciju, ali ti mogu reci kako je bilo dok san ja bila u rodilistu-sa mnom u sobi je bila jedna zena u istoj situaciji, na kraju su joj dopustili da bude gore na neonatologiji, imala je svoj posebni apartman kojega je dijelila s jos jednom zenom. mislim da je za taj prelazak bila zasluzna jedna jaako dobra doktorica (plava, normalne tezine, ne sjecam se kako se zove), ali su obe zene bile iz imotskog

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na žalost po tom pitnaju su katastrofa
    samnom je ležala žena iz Makarske...i nisu joj dali ostati...dojila je bebu 1x dnevno išla je na neonatologiju i dojila ga...ali joj nisu dali ostati
    maleni je iza nje ostao 10 dana skupa s mojim Lukom...
    ne znam je sad išta bolje
    ali bilo je katastrofa

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

treba traziti smjestaj gore uz neonatologiju u apartmanu,neka preda negdi molbu pa ce se osloboditi valjda..ali opet ce moci dojiti 2 puta dnevno. inace isto tako moze se dolaziti dojiti 2 puta a ukoliko je mama kuci, onda moze donositi svoje mlijeko svaki podoj, ili odjednom za nekoliko podoja, ne vazno,u njihove kutijice ili ih kupiti one od (kršitelj koda)a ili kako sam ja , one od urinasterilne iz apoteke. dakle, ako joj srce dopusta neka ode doma i donosi mlijeko, beba ce vise dobiti njenog ako je ona kuci-koliko je to glupo to je za nepovjerovat!!!!!!!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene svaki put dovede ovo do ocaja

doziraju hranjene nedonoscadi 2 x dnevno s majcinim mlijekom, kao da mu je to otrov a ne lijek
    umjesto da bas takvoj djeci omogucuju sto vec kontakt s majkama i prehranu s majcinim mlijekom

ne, nego ih hrane doniranim adaptiranim koje po svom sastavu opce nije prilagodjeno nezrelom probavnom sustavu tih mali beba

katarina1975

Početno

Te sobe su za mame koje nisu iz Splita, ali čak ih ni one ne mogu dobiti. Ja sam s Hvara i do te sobe nisam nikako mogla doći. Ona je mogla još ostati u bolnici, ali na odjelu za rodilje i dojiti dva puta dnevno.

katarina1975

Početno

Ako je još u bolnici, reci joj da ima pravo ostati na odjelu za rodilje.

katarina1975

Početno

Nosila sam mlijeko svaki dan, ali ga Ivan nije dobio. Jjednom sam zavirila u hladnjak dok sam predavala mlijeko, kad šok: unutra sam vidjela pet naših posudica s mlijekom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moji dečki su bili na neonatologiji 25 dana, a ja izašla 5.dan.
    ako je beba u toplom krevetiću ili inkubatoru mama i tata ne mogu do nje, već skupa sa svima ostalima mogu doći u posjetu od 13-13.30 i gledati je preko balkonskog prozora! može se donositi izdojeno mlijeko u sterilnim posudicama u onom malom prenosivom frizideru i mi smo to radili dva puta dnevno. na posudice bi napisali prezime i datum kada je izdojeno (da im se ne bi pobrkalo), a oni su tvrdili da im daju samo to, jer je mlijeka zaista bilo dovoljno i previše!
    kada beba izađe u " normalni" krevetić mama može dolaziti dva puta dnevno na podoj po pola sata, a za ostale obroke i dalje donositi izdojeno. tati se i dalje ne dozvoljava da uđe!
    informacije kod doktora su cini mi se dva puta tjedno isto od 13.13.30 i tada se može dobiti informacija o stanju djeteta (ukoliko su doktori zaista tu), inace sestre ne zele dati nikakve informacije (cak niti moze li dijete piti izdojeno ukoliko mama pije antibiotik- mene su uputile da nazovem rodiliste i to pitam :shock: )!
    sobe za mame postoje, ali navodno je uvijek gužva i treba se staviti na listu čekanja - ne znam gdje, ali neka svakako pita, jer ima tamo mama koje i nisu tako daleko od splita (mislim cak i iz solina)!

uvjeti su zaista nehumani i u potpunom zaostatku za novim spoznajama i svjetskim trendovima! nadam se da ce se s novim rodilistem bar nesto od ovoga promijeniti!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam bila te "srece" da lara nije bila na neonatologiji nego su je prebacili na djecji odjel, tako da sam stalno mogla biti uz nju.
    vjerujem da je do apartmana za majke tesko doci ako je velika guzva, ali to nema veze sa mjestom stanovanja. mislim da se to promjenilo prosle godine bas kada sam ja bila tamo. do tada su mogle boraviti samo majke koje stoje dalje od 20km od splita.
    ja sam boravila u tom apartmanu, a stanujem u spincicevoj ulici - preko puta bolnice.
    i mozda je to sto sad primaju majke koje stoje u splitu uzrokovalo guzvu, pa je teze doci do apartmana.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

cure, hvala vam na informacijama, pomogle su

beba je ostala u bolnici, a mama je jucer pustena kuci, no zahvaljujuci molbi danas je dobila krevet u apartmanu i vratila se u bolnicu :D

svima

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo hrabro!!! :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da li su apartmani predviđeni samo za mame koje doje ili i za one koje se izdajaju? Ili izdajanje u bolnici uopće nije moguće?
    Da li ih je netko pokušao zamoliti da mu steriliziraju izdajalicu?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kad sam ja bila sa mnom u sobi je bila cura koja se izdajala i nosila svojoj bebici koja je bila na intezivnoj jer tamo mame ne mogu boraviti cijelo vrijeme s djecom kao na djecjem odjelu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lara, hvala!
    A kako i gdje je prala izdajalicu?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

imala je nekakav ogroman sterilizator od (kršitelj koda)a na struju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •