Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: U kojem položaju dojite

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno U kojem položaju dojite

Drage mame, zanima me u kojem položaju dojite. Ja isključivo dojim na način da beba i ja ležimo na boku okrenute jedna prema drugoj. Taj mi je položaj najudobniji, a čini mi se i Pii. Probala sam i da ju držim u naručju, ali nikako se ne mogu namjestiti da mi bude udobno, a onda Pia počne plakati. To mi ponekad stvara probleme jer uvijek moram misliti na to da budem na mjestima gdje možemo Pia i ja leći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Pal i ja smo uglavnom tako dojile. Kad smo pokusavale sjedecki - uvijek se zakasljavala. Jedino kad bismo bili na putu (u autu) - dojenje sjedecki je funkcioniralo.

Prvo vrijeme sam i ja to dozivljavala kao opterecenje, ali kasnije sam shvatila da je tako doista najugodnije. I uzivale smo u tome... punih 13. mjeseci :D :D :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=110&Show=228

Tu ćeš pronaći sve o položajima za dojenje. I sličice!
    Ali, najvažnije je da se i ti i beba ugodno osjećate, a kad malo poraste, bit će ti puno lakše "baratati" sa sjedećim dojenjem.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi smo prakticirali dojenje lezecki.
    Tako smo se mogli duuugo maziti, ja sam znala i citati ili bih stavila neku tihu, ugodnu glazbu, pa bi se jednostavno odmarala tijekom podoja...
    Mogli smo, doduse, dojiti i sjedecki, ali samo ako se nismo mogli uhorizontaliti...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

nase iskustvo je slicno. od prvog dana sam svoju srecicu dojila u lezecem polozaju (bok uz bok). sjedeci nismo ni znali sve dok bruno nije zavrsio u bolnici gdje sam ga mogla dojiti iskljucivo sjedecki. kad smo dosli doma, nastavili smo dojiti u lezecem polozaju. sada ima godinu dana i dalje nam je to omiljeni polozaj za dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvih dvadesetak dana dojila sam ju samo ležeći, a onda smo počele i sjedeći. U početku mi je bilo nezgodno, ali nakon par puta smo se ispraksirale :D . Po noći ju i dalje dojim ležeći, pa znamo obje zakunjati :wink: , ali to mi je u zadnje vrijeme postalo problem, jer me leđa počinju boliti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi dojimo i hodajući. :D počela sam nakon povratka iz rodilišta jer nisam mogla sjediti a bilo mi je dosadno stalno ležati... sad nam je to položaj za umirenje kad nas ulovi večernje cendranje - mama šeće, a miš cucla. ubitačno je za kičmu i ruke... :shock:

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo u početku, prvih tjedan-dva dojili samo ležečki ali kad mi je postalo fakat dosadno bit sama u spavaćoj, počeli smo učiti i druge položaje i nakon početne nespretnosti savladali sve, tak da sad možemo cicati i dubeći na glavi :D

Ja mislim da bi se trebala što prije odvažiti i naučiti i druge položaje, jer to zaista nije teško, a puno ćeš si pojednostaviti život :wink:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E, sad ste me stvarno zainteresirale. :D Naučit ću ja sve položaje, a pogotovo ovaj " hodajući "!!! :D :wink:

PIA - Riba mamina i Zlato tatino 17.03.2004.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po noći ležeći, po danu sjedeći (namjestim si dva jastučića iza leđa, na koljena stavim jedan mekani, dječji jastućić, a na njega Gabriela :wink:

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo relativno "friske" dojilice, ali praksiramo sve - i sjedeci i hodajuci - znamo nekad stavit i rucak da se kuha ili servirat stol dok je lucija na siki. lezeci nam je najdraze po noci da mozemo zakunjat i ujutro dok lijencarimo u krevetu i mazimo se 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zaboravila sam "rodajući" položaj - cicamo i družimo se na forumu. :wink: zato ponekad traaaje dok napišem post, ako mi je miš na lijevoj ruci. happy mummy, je l'da je hodajuće dojenje super - ipak nisi baš skroz nepokretna, pogotovo ako beba često jede. a kad je bio prehlađen stalno smo tako papali jer je morao biti što više okomito da može disati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je u početku (po izlasku iz rodilišta) s Josipom bilo najbolje ležećki, a sad to mogu svakako, na stoječki, u hodu, na stolcu (noge presavijem u koljenima i naslonim na drugi stolac), na fotelji, na krevetu oslonjena na zid...
    S Lukom je bilo više na krevetu jer sam bila nesigurna, sad imam staža s njim pa sam sigurnija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    je l'da je hodajuće dojenje super .
    Nemam ništa protiv takvog dojenja i nama je bilo super, ali pitat cu te da li je super kada dostignete našu kilažu (10 kg - 6 mjeseci) :D , osim ako nemate maramu, pa je onda lakše !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam ništa protiv takvog dojenja i nama je bilo super, ali pitat cu te da li je super kada dostignete našu kilažu (10 kg - 6 mjeseci) :D , osim ako nemate maramu, pa je onda lakše !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:shock: Orka ima 10kg i 21 mjesec!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema položaja u kojem nismo!
    Čak dojimo suprotnu siku, npr. ležeci na desnom boku uspijevam mu dati lijevu siku. To prakticiramo noću jer je Matej u svom krevetiću meni s desna pa mi je pilana stalno ga premještati, a frajer traži svaki puta drugu. :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemam ništa protiv takvog dojenja i nama je bilo super, ali pitat cu te da li je super kada dostignete našu kilažu (10 kg - 6 mjeseci) , osim ako nemate maramu, pa je onda lakše !
    ma već me ruke bole - a tek nam je 4650g :D
    al sam fino nabildala ručice...
    a imamo i maramu, ali je koristimo većinom za spavanje - spasila nas! :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Klia, i mi s jednog boka dajemo obje: otkako je naučila reći "gugu" (drugu), to joj je tako štosno, da čim dođe traži "gugu" (budalica, još nije dobila ni prvu) i onda "gugu", "gugu"... po nekoliko puta...
    Pa nisam ja atletičar da se stalno prevrćem po krevetu! :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

najviše ležeći jer je meni tako najlakše :D a i ja se odmaram, ponekad sjedeći a znamo i hodajući iako ima 14,5 mj i oko 10kg.Od prije par dana opet dojimo i na desnu :D i to otkad me ugrizla za lijevu a na samo njoj je dojila 8 mj.jer drugu nije htjela

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Nema položaja u kojem nismo!
    Čak dojimo suprotnu siku, npr. ležeci na desnom boku uspijevam mu dati lijevu siku. To prakticiramo noću jer je Matej u svom krevetiću meni s desna pa mi je pilana stalno ga premještati, a frajer traži svaki puta drugu. :D
    je li ti to uspjevas dobacit siku njemu u krevetic ?!?!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, jer smo makli jednu ogradicu i spojili moj i njegov jogi. I spasili se tim rješenjem! :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klia, pa to je izvanredno rješenje!!! Baš si me sad prosvjetlila.. idem odmah vidjeti mogu li i ja to izvesti...pusaaaaaaaa :D

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

22 mjeseca, oko 13-14kg, dojili u svim mogucim i nemogucim polozajima :D

oboje lezimo (pa varijacije u rotaciji i redosljedu...); oboje sjedimo (pa isto varijacije...); ja sjedim on stoji; ja lezim on stoji (lezim na rubu kreveta/kauca, on dodje i prikaci se ); ja hodam nosim ga; ja sjedim, on stoji i hoda s cicom u ustima :D (ovaj je bolan ).........

nikad nismo imali neki polozaj ni poziciju ni prostor ni kutak koji bi bio iskljucivo vezan za dojenje. bilo kuda cica svuda :D

trenutno nam je najomiljenije: mama, cica, dodji, ljulja... u prijevodu: mama daj cicu, dodji idemo u ljuljacku... :D (viseca lezaljka-mreza u hladu izmedju dvije sljive :D)

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    he,he zato nam stize maya wrap sling!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    :shock: Orka ima 10kg i 21 mjesec!

Apricot jesi ti sigurna jer sam ja mama mrsavice a tvoja Orka i izgleda bas ono lijepi komad djeteta.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nama je jos uvijek, nakon 8 mjeseci, najlakse dojiti na boku. Ako smo vani, dojimo na sjedecki.

Hanna

Početno

Jastuk za dojenje mi je bio najbolji prijatelj prva 3 mjeseca
    Dojili smo i lezeci, a sad svakako, pa i u hodu :wink:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo tranutno u leyeckom poloyaju, jer je irma postala ynatiyeljna baba pa se tijekom podoja iyoliramo da se mala moye skoncentrirati

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi to radimo obrnuto od ttiinnee, po noci sjedecki, a po danu prakticiramo lezecki (pogotovo sad kad smo na godisnjem kod mojih), ali smo imali i stojecih faza. :D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •