Razumijem vaš šok i nevjericu, sada vam se to čini najstrašnija stvar na svijetu i treba malo vremena da se priberete.
Moja djevojčica ima 100% oštećen sluh od rođenja i još dodatnih teškoća. Vaš problem za moju bi kćer bio ravan zgoditku na lotu.
To znači da nije sve tako crno kao vam trenutno izgleda, napraviti ćete sve dodatne pretrage, kontrola centra za ravnotežu ide gotovo uvijek kad ima problema sa sluhom zato što su ta dva centra smještena jako blizu jedan kraj drugoga. Velika je vjerojatnost da će sve biti u redu.
Kada je sluh u pitanju jednu stvar morate shvatiti - ono što je uništeno više se ni na koji način ne može obnoviti ni regenerirati. Svaki ostatak sluha koji je ostao vrijedan je suhog zlata i treba sve snage uložiti da se sačuva.
Ako je njeno desno uho čujuće i potpuno u redu - to je super. Vaš će život od sada biti drugačiji zbog ove dijagnoze, ali život vaše kćeri ima velike šanse biti sasvim normalan (tu mislim na govor, školovanje, socijalizaciju...).
Budite hrabri i optimistični, zvuči malo bez veze ali šta mogu kad je to tako!![]()