Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Treba li grijati spavaću sobu?

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Treba li grijati spavaću sobu?

Imamo trajnožareću peć u dnevnom boravku kojom donekle uspijemo ugrijati i kuhinju. Međutim, spavaće sobe su nam ogromne (20 kvadrata) i jako teško ih je ugrijati. Probali smo sa uljnim radijatorom i još par vrsta el. peći. Da li je dovoljno malo temperirati sobu prije spavanja? Zimi temperatura u sobi padne i do 10 stupnjeva.
    Dok je bio bebica spavali smo u dnevnom b. kad je bilo zima. Luka sada ima 15 mjeseci i još mi stane u vreću za spavanje.
    Znam da je zdravije spavat u hladnijoj sobi ali baš toliko :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pošto on može spavati u vreći za spavanje , to i nije takav problem , jer vreća za spavanje dovoljno grije . E sad jedino prije spavanja zagrijati malo sobu da se temperira ,i mislim da ne bi trebalo bit problema.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Osobno se ne bih usudila ostavljati dijete da spava na 10 stupnjeva...pa ako je sobu nemoguće dogrijati (jer i zagrijavanje tako velikog prostora na 16-17 stupnjeva koliko bi po meni bilo otprilike ok mislim da je vrlo, vrlo teško) možda da odaberete spavanje u dnevnom preko zime?!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Osobno se ne bih usudila ostavljati dijete da spava na 10 stupnjeva...pa ako je sobu nemoguće dogrijati (jer i zagrijavanje tako velikog prostora na 16-17 stupnjeva koliko bi po meni bilo otprilike ok mislim da je vrlo, vrlo teško) možda da odaberete spavanje u dnevnom preko zime?!

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dijetetu neće biti ništa ako spava na temperaturi od 10 stupnjeva. Osobno mi nikada ne grijemo spavaće sobe i cijeli dan (i zimi) je otvoren prozor. Pola sata prije spavanja zatvorimo prozore i otvorimo vrata od sobe tako da toplina iz ostalih prostorija malo podigne temperaturu. Kolika je temperatura unutra ne znam ali zimi je hladno. Klinci se za sada ne bune, imaju dobre pokrivače.
    Prošlu zimu nisu niti jedan dan bili prehlađeni i izostali iz vrtića.
    Negdje sam pročitao da temperatura treba biti do 15 stupnjeva.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Miriei na moje škrbno primorsko djetinjstvo...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...i onda se lijepo u negrijanu prostoriju navuče vlaga, a s vlagom 1000 problema.
    Jednostavno je pravilo da prostorija po zimi treba biti barem 7°C toplija od okoline kako se ne bi navukla vlaga.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam kako drugi, ali nemamo nikakvih problema sa vlagom, a već više godina (1987.) u istoj kući primjenjujemo tu metodu.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Vlage nema, mi smo vam na zdravoj kvarnerskoj buri. Jedino se bojim da li je to prehladan zrak za disanje. Promijenili smo stolariju pa se nadam da će ipak biti toplije u odnosu na prošlu zimu. Hvala puno na odgovorima!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj JBT prvotno napisa
    Dijetetu neće biti ništa ako spava na temperaturi od 10 stupnjeva. Osobno mi nikada ne grijemo spavaće sobe i cijeli dan (i zimi) je otvoren prozor. Pola sata prije spavanja zatvorimo prozore i otvorimo vrata od sobe tako da toplina iz ostalih prostorija malo podigne temperaturu. Kolika je temperatura unutra ne znam ali zimi je hladno. Klinci se za sada ne bune, imaju dobre pokrivače.
    Prošlu zimu nisu niti jedan dan bili prehlađeni i izostali iz vrtića.
    Negdje sam pročitao da temperatura treba biti do 15 stupnjeva.
    Mi identično tako... ne mogu zamisliti da legnem u grijanu sobu, nikada preko 15 stupnjeva

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •