Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Organizam sklon gljivicama

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Organizam sklon gljivicama

Ako uopće postoji takvo nešto molim nekog medicinske struke da mi pojasni malo.
    Stalno me napadaju gljivice...istina Rojazol mi super pomaže ali ne mogu stalno tako a i neda mi se stalno ići ginekologu...probala sam i bioaktive,acidofile,pavlovićeve masti...sve je to kratkog vijeka...
    Postoji li možda kakav poremećaj u organizmu koji bi mogao izazivati pojavu gljivica...?
    Mislim možda manjak nekih vitamina ili nešto tome slično?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jedeš li slatko? Izbaci na 2 tjedna potpuno šećer i proizvode od bijelog brašna i 100% ćeš vidjeti promjenu.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Jedeš li slatko? Izbaci na 2 tjedna potpuno šećer i proizvode od bijelog brašna i 100% ćeš vidjeti promjenu.
    potpisujem........ja sam morala izbaciti na nekoliko mjeseci, nakon toga acidoverusom obnovila sluznicu i sad je ok.......sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mene su mučile gljivice dok sam pila pilule.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A stres? Jesi pod stresom? Meni se pojave svaki put kad sam iscrpljena problemima i u stresnim situacijama. Nevjerovatno, ali istinito i potvrđeno od ginekologa.
    Druga stvar su donje rublje koje treba biti samo ono koje iskuhavaš na 95 u perilicu.
    Treća stvar je ne pretjerivati sa fermentiranim mlječnim proizvodima.
    Četvrta stvar je obavezno lječenje oba dva partnera.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Povišen šećer u krvi stvara pogodno tlo za gljivice. A šećer hoće narasti kod dugotrajnog stresa.
    Ja sam na pilulama isto imala problema s gljivama, valjda zbog suhoće sluznice.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čekaj malo, ne liječi se žena od trihomonasa nego od gljivica! Koje iskuhavanje? Koje liječenje oba partnera? Uzmeš kiflu u pekarnici i eto ti zaraze gljivicama.

Kad se organizam očisti od suviška šećera i kvasaca, a sluznice se nasele dobrim bakterijama - problemi iščezavaju.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne iščezavaju ako i partner ima gljivice.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, pomaže kad partner daje podršku, ali nema nikakve druge veze. Naime, taman kada bi se dala sterilizirati radioaktivnim izotopima, ODMAH nakon tretmana bi se poneka spora "primila". Bitan je samo pogodan teren.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jedna kifla kod zdrave žene neće izazvati divljanje Candide. Redoviti seks sa zaraženim muškarcem hoće, pila ona litre domaćeg jogurta ili ne.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cime se lijeci muskarac?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam dugo imala problema sa gljivicama,skoro godinu dana.Jedan primarius mi je preporucio tablete za mene i MM.Dvije(ili četiri) tabletice sam platila 400 kuna ali isplatilo se(pili smo oboje). Nažalost se ne sjećam koje su tabletice bile..............osim tableta dr je rekao da ne koristim tampone,dnevne uloške,kondome,da ne nosim tange niti veš sa neprirodnim materijalima.Od kad se pridržavam tih jednostavnih pravila nemam više problema.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I još je rakao da ne koristim šampone za intimnu higijenu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni nestale tijekom psihoterapije - i štošta još ludosti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Eto i cure potvrđuju sve ono kaj sam ti i ja napisala.
    Probaj, pa nam javi.

Bok Davor! Kaj ima kod tebe?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A ne živi li većina tih gljivica normalno u nama. Samo se namnože preko mjere kad je podloga pogodna. Tako da ne bi imalo veze ovo sa iskuahvanjem i prenošenjem preko partnera. Ili sam u krivu?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nisi u krivu. Ako je žena zdrava, dobrog imuniteta. ne pod stresom (znači ako nije "dobra" podloga za gljivice) neće se zaraziti (recimo to tako) od partnera čak i ako on ima gljivice.
    Gljivice nisu zarazna bolest, ne možeš ih "pokupiti" od nekoga jer svaka žena ima gljivice kao normalnu vaginalnu floru. Problem je kad se one previše razmnože. Zato je i sve je više doktora koji tvrde da je besmisleno liječiti partnera.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Ja sam dugo imala problema sa gljivicama,skoro godinu dana.Jedan primarius mi je preporucio tablete za mene i MM.Dvije(ili četiri) tabletice sam platila 400 kuna ali isplatilo se(pili smo oboje). Nažalost se ne sjećam koje su tabletice bile...............
    Jesu bile Diflucan?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    cime se lijeci muskarac?
    pivom, vinom, rakijom, muškim društvom, odlaskom na utakmice...
    Citiraj rinama prvotno napisa
    Bok Davor! Kaj ima kod tebe?
    Znam čega nema: gljivica 8)

U svakom slučaju je vrjednije popiti čašu jogurta nego okuhati dvije vešmašine gaća. Čak je i korištenje kokosovog ulja dugoročno isplativije nego medicinske džidže-midže.
    OK, neki se pucaju na razum i prirodu, a drugi vjeruju kako je svizac zamotao čokoladu. Svakome po volji.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

UH!
    Trebalo mi je dok sve ovo pročitam i proučim.
    Sve sam pokušavala što ste napisale/li,ali ja sam jednostavno leglo za gljivice.
    I da pod stresom sam dosta...
    Primjetila sam jednu stvar uvijek mi se pojave nakon menstruacije.
    Ima li to kakve veze? :?

luce2006 (napisa):
    cime se lijeci muskarac?
    pivom, vinom, rakijom, muškim društvom, odlaskom na utakmice...
    Moj se liječi rojazolom i bioaktivom

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pokušaj s pamučnim/platnenim ulošcima....meni su se isto vraćale nakon m. i od kad sam izbacila plastiku iz upotrebe uz ono kaj sam već napisala...sve je ok..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa

Jesu bile Diflucan?
    Nemam pojma,stvarno se ne sjećam bilo je to prije 5 godina.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bruni prvotno napisa
    pokušaj s pamučnim/platnenim ulošcima....meni su se isto vraćale nakon m. i od kad sam izbacila plastiku iz upotrebe uz ono kaj sam već napisala...sve je ok..

Di ih mogu kupit?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

S njima se borim vec godinama. Najduze mi pomogla ova dijeta bez secera i skroba-jedino sto je tesko drzati je ako radis. U trudnoci imala skoro stalno. Na svu srecu nemam vise skoro nikakve simptome.

Cini mi se da uz dijetu i odrzavanje poslije dijete s puno lactobacilusa i odgovarajucom prehranom da bi mogla biti bez njih. Nazalost ja se precesto hranim slatkisima, budjavim sirevima i sl. nepozeljnim namirnicama.

Kazu da je dobro uzimati sto vise limuna i opcenito kiselih stvari.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Citiraj bruni prvotno napisa

Di ih mogu kupit?
    imaš pp

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Ja sam dugo imala problema sa gljivicama,skoro godinu dana.Jedan primarius mi je preporucio tablete za mene i MM.Dvije(ili četiri) tabletice sam platila 400 kuna ali isplatilo se(pili smo oboje). Nažalost se ne sjećam koje su tabletice bile..............osim tableta dr je rekao da ne koristim tampone,dnevne uloške,kondome,da ne nosim tange niti veš sa neprirodnim materijalima.Od kad se pridržavam tih jednostavnih pravila nemam više problema.
    Vjerojatno se radi o Diflucan tabletama, meni ih je ginekolog dao na Rp. i pili smo po jednu tabletu MM i ja. U kutiji i ima samo jedna tableta. Nakon toga ako se ponove gljivice, tek za mjesec dana smiješ ponoviti kuru.
    Osim toga postoji i Ytrac ili tako nešto, također oba partnera moraju piti, uz to najčešće ide Canesten, Plymicol, Rojazol, Daktarin(sve je to isti antimikotik) i vaginalete po potrebi. Sve sam to prošla i kronično mi se vraćaju gljivice. Zadnje sam čula ovdje na forumu, da se u gazu namočenu u kantarionovo ulje (gospina trava) stavi prepolovljeni režanj češnjaka i to se gurne u rodnicu i tako 5 noći.
    Još nisam probala, ali vjerujte mi da ću i to probati. Jedino kad nisam imala problema s gljivicama je kad sam bila u indukcijskoj fazi Atkinsove dijete (dakle 0% ugljikohidrata).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I ja sam probala sve što i ti.
    I probat ću čak i sa gospinom travom.
    Čula sam da su sjedeće kupke od gospine trave dobre za neplodnost...
    imam negdje kod nekoga knjigu kad istražim napisat ću o tome...

Mora li se stavit češnjak,ja ga puno jedem...svaki dan bar dva režnja...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni je netko rekao da kuham bijelo vino pa da si stavljam obloge,kao da izvlači upalu i ko zna šta već :/ .Nema šta nisam probala to te stvarno dovede do ludila.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rene2, provjeri šećer u krvi, najbolje i s opterećenjem (OGTT).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam kuburila s gljivicama non-stop sve dok nisam rodila. Uvijek neke upale, bakterija ova, bakterija ona, a onda naravno nakon antibiotika evo ti gljivica. Pa se onda mazuckaš antimikoticima i tako u krug. Često bi mi ginekologica preporučila da već pri prvoj tableti antibiotika popijem 1 tabletu DIFLUCANA, i često bi upalilo, gljivice se nebi ni razvile. U mom slučaju jogurti nisu pomagali, bez šećerna dijeta također. Sve u svemu nakon nekog vremena organizam mi je postao rezistentan na antimikotike (ove najčešće prepisivane).

Pri jednoj od brojnih Candida infekcija, moja ginica je rekla da više nema smisla da me truje, kad ionako nije dugog vijeka (mislim na stanje izlječenosti) i prepisala mi biljne pripravke kojih je bilo samo u jednoj apoteci u Trstu. Od tada je uglavnom sve ok, a i bakteriološke su se infekcije svele na minimum.
    Za one koje zanima, jedno su bile kapsule koje su se pile i zovu se ZAGURTH (sastav im je sličan ab kulturi, samo daleko koncentriraniji), a ovo drugo je bila tekučina za ispiranje koja bi ublažila svrbež, peckanje i sl. a zove se MUCLVIT CALENDULA.

Isto tako je uvijek napominjala: istodobno liječenje partnera, pamučni veš, iskuhavati ga dok traje infekcija, ne koristiti dnevne uloške!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •