-
ALERGIJA NA PENICILIN
Drage moje!
Lovi me panika. Teica treba na testiranje zbog sumnje da je alergična na penicilin. Naime, još kao beba se osipala nakon konzumiranja klavocina, pa godinu poslije osipala se od amoksila i prije dvije godine od ceporeksa. Doktorica je rekla da je najbolje izbjegavati penicilinske preparate, ali budući da je sad u predškoli traže da se testira da to imamo crno na bijelom a ne da je to samo sumnja na alergiju. :? Kad joj je doktorica rekla da će morati ostati na promatranju dok je testiraju :shock: šokirala se. Do sad se nismo odvajali pa joj je teško. Ima li tko od vas iskustva s tim?
-
ne odvajaj dijete od sebe niti zbog kakvih eksperimenata (testiranja) ako je njoj to problem. To je moj savjet.
za testiranja ne znam, nemama iskustava.
-
mi smo testirali F. i obavili smo to na Srebrnjaku bez ikakvog ostajanja u bolnici.
I nije alergičan.
-
nanoibeba, isto je imao osip od antibiotika? što su vam rekli, zašto je onda reagirao?
u kojoj dobi se može testirati i kako to izgleda?
andrej je dobio osip i proljev od amoksila (4. put, prva 3 puta ništa).
-
Da, ali ja snosim dio "krivice" iz neiskustva. osipao se od Silapena i baš za peh za vikend, pa smo završili u dežurstvu (greška, umjesto da smo otišli u zaraznu). I od onda su ga počeli voditi kao potencijalnog alergičara na penicilin. Kako je i MM alergičan sve je vodilo tome.
F. je kao manji bio dosta boležljiv a penicilin je važan lijek, tako smo ga odveli na testiranje kod dr Richtera. Inače on je stvarno dobar dijagnostičar i ispitivao je svakakve detalje - taj osip je mogao biti od visoke temperature ili se radilo o trodnevnoj groznici (a liječili smo streptokok). Uglavnom, bitno je pratiti ponašanje djeteta i onda se stvarno uputuiti na Srebrnjak i oni će znati da li stvarno dijete treba testirati.
-
khm. andrej je jednom imao par točkica na kraju kure, ja sam to protumačila kao iscrpljenost organizma nakon duge bolesti i lijekova. idući put je reagirao već drugi dan, pedica je rekla da je možda od temperature ali ja sam inzistirala da mu promijeni terapiju (temperatura mu je pala dva dana ranije) i osip se odmah povukao. možda to ne mora biti alergija nego preosjetljivost koja prođe u kasnijoj dobi, tak nešto...
hvala, pitati ću pedicu za testiranje idući put.
-
btw i mi smo naivno završili u dežurstvu jednom, koštalo nas poludnevnog boravka u klaićevoj i puno traume - sad odmah idem u zaraznu.
-
Naša pedica je sumljala na umjetan okus jagode koji stavljaju u Silapen, ali zbog MMove alergije na penicilin ja sam inzistirala na testiranju. Onda ni Richter nije sumnjao na penicilin neg sam opet ja inzistirala, a kako smo k njemu išli prek veze tak je on ipak napravio testiranje.
Ne znam što bi ti rekla da li mi je žao što smo ga gnjavili s tim pikanjem. S jedne strane je a s druge nije jer je on dosta osjetlji na pluća/bronhe, a i znamo svi doma imati streptokok - ovak sam ipak mirna i znam da može uzimati penicilin.
-
Evo samo da kažem da neće morati ostajati u bolnici. Ici cemo svaki drugi dan i bit će tamo nekoliko sati i ja mogu biti s njom.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma