mislim da nema nikakvog načina da se čovjek riješi kuhinjskih moljaca bez da temeljito pregleda sve namirnice i baci sve otvorene, naročito granulirane (brašno) ili rasipane sirovine za njihovo veselje (riža, tjestenina...)... i nakon toga temeljito čišćenje prostorije ili ladice u kojoj su takve sirovine stajale.
moljci dođu izvana, uvijek, ali jednom kad se nasele, slijedi borba povelikih razmjera... nema veze što je netko uselio u novi stan ili preuredio, obojao prostoriju... ja sam kod tate u stanu vodila rat sa kuhinjskim moljcima par godina. mislim da je čak bila u pitanju i neka od godina u kojoj su se zaista razmnožili do čudnih razmjera (znate da je bilo godina sa pošastima raznoraznim...)...
doma pak vodim par godina bitku sa sobnim moljcima. sad sam sve oprala i pometala u space bagove (imam adaptaciju u stanu). prijetila sam da su mi popapali svilene suknje pa me zanima zašto svi govorite da moljci idu samo na vunu kad je očito da papaju i svilu? ili ja to imam neke nobles bube...

u svakom slučaju mislim u novi ormar/sobu redati odjeću kao da radim oblatne: red odjeće, red lavande... nadam se samo da će upaliti...