yossi, sve što si ti napisala zvuči vrlo lijepo, savršeno. Pomalo kao prepisano iz kakve knjige. Jel imaš dijete? Jel radiš? I pitaš li se ko plaća račune i sve za djecu? Moja je doma, trenutno, čuvala ju je baka dok sam ja radila. Oprosti, ona mi je najvažnija na svijetu, nemam skupi, pa čak ni novi auto, živim u kući sa svekrom i svekrvom. I MORAM raditi. Ostati doma s klincima nebi mi bila sramota, ali mi mogućnost nije. Pa nemoj onda kako činimo zlo djetetu, jer puno je takvih roditelja. Ja o teti čistilici mogu sanjati, a i o onoj koja bi mi čuvala dijete. Ako ja ne radim ko će plaćati račune? Znam samo da kad god odem pedijatru dobijem upute šta KUPITI djetetu. Osim ona dva puta što je pila antibiotik. Pogledaj koliko koštaju cipele, papuče, roba za malo dijete! A ja joj još hrpu toga sašijem.
Ne volim takve krajnosti. Ni roditelje koji prepuste djecu same sebi, ali ni ovakve utopije o savršenom svijetu! Meni bi bilo lijepo da za početak država plati onih drugih 6mj punu plaću, pa da ja ne moram sad štediti za ovo drugo dijete koje nosim u sebi!
Odgovor na temu: Moja još nije išla u vrtić, ali većina djece ima to prijelazno razdoblje kad plaču i moraju to preboliti. I tako moraju krenuti u školu, a onda neće biti izbora hoću-neću. I u prvom razredu mnoga djeca plaču kad ostanu u školi. Izdržite još malo.