Ja sam mama jednoj skoro 6-godišnjoj curici. Rodila sam je na Sv. Duhu gdje nitko nije imao vremena pomoći mi, pokazati kako dojiti. Doma sam se danima borila, željela sam dojiti, ali je mala bila gladna i dali smo bočicu. Problem je u mojim grudima, tj bradavicama koje su jako male, kad dođe mlijeko se izravnaju sa areolom. Mala je primila cicu i vukla svom snagom, međutim bi je plačući bacila van nakon 1 minutu. Plakale smo i ona i ja. Patronažna mi isto nije znala pomoći, jer po njoj imam "vrlo atipična prsa". E, onda još nije bilo vas i interneta...barem meni nije bilo dostupno.
Sada sam trudna u 22.tjednu i nema dana kad na to ne pomislim, zaista bih željela dojiti svoje dijete. Od početka trudnoće sam počela masirati i lagano izvlačiti bradavice, iako ne znam jel ima to kakvog smisla, jer se nakon nekoliko trenutaka opet skoro do kraja uvuku.
Također, nisam znala da je ponekad dobro stavljati tople obloge na prsa prije dojenja, da malo omekšaju i da mlijeko lakše curi....
Uglavnom, molim sve žene koje imaju bilo kakav savjet, da mi pomogne.
p.s. ovaj put idem roditi u VŽ rodilište. Nadam se da će se bar tamo prema meni odnosit kao prema ljudskom biću.