-
Molim savjet
Pozdrav svim mamama, ja sam nova ovdje a i mama od mjesec i po dana.
Molila bih vas savjet, neznam više što da radim, pokušala sam do sada sve što su mi savjetovali, mene muči prepunjenost desne dojke, toliko je velika (za dva broja veća od lijeve) i bolna a pogotovo tokom noći nakon podoja, bol postaje nepodnošljiva i širi se u leđima, tako da nemogu ponovno zaspati.
Htjela bi znati koliko je vremena potrebno nakon što se ne izdajaš, tek toliko da ne eksplodiraju od napetosti, i nakon što se stavljaju obloge od kupusa da se smanji proizvodnja mlijeka jer mlijeka imam za izvoz, a i smeta djetetu koji skoro svaki put plače kad je na njoj (osim po noći kad je pospan). Hvala unaprijed.
-
Bety,
nemam iskustva sa previše mijeka, ali ima na forumu već otvorena tema pa si pogledaj dok ti se neko ne javi vezano za tvoj problem.
Sretno i drzi se!
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=24940
-
Draga, nazovi : SOS telefon za dojenje:
01 61 77 520
091 22 77 220
-
hej Oka bok.
Odi na topic Sjevernohrvatska Roda, pa se upiši tamo da si među nama.
Sad će biti obilježvanje tjedna dojenja, pozivamo te (još ne znamo da li će biti u ČK ili Vž).
-
Baš sam :? , vidim da imaš 9 postova, i ne palim da nećeš sama moći naći taj topic.
Evo ga:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=16909
-
Dok se savjetnice ne jave - moje iskustvo: ne se izdajati jer se tako šalje samo kriva poruka dojci; s izdajanjem je proizvodnja uvećana i samim time dojke se prepune - prvih dana sam se izdajala (s prvom bebom, s drugom nisam niti jedanput) pa sam imala isti problem - kada sam prestala dojka je počela pratiti bebin ritam i punila se onom količinom koliko je bebi bilo potrebno.
Vezano uz plač - vjerujem da kada je dojka prepuna i ako mlijeko naglo krene da to bebi smeta - ja sam to rješavala u takvim situacijama da beba povuče nekoliko puta i kada mlijeko krene izvadila bih sisu iz bebinih ustiju i pustila da prvi mlaz mlijeka iscuri u gazu, potom bebu ponovno "prikopčala".
Što se tiče boli možda je soor, možda mastitis, a možda te jednostavno boli jer dojiš prvi puta i prsa se moraju naviknuti na novi zadatak. No, i ja ti preporučam da svakako nazoveš SOS - cure će znati postaviti prava pitanja i pomoći ti!
Sretno!
-
Cure, zahvaljujem na odgovorima, ta me desna dojka toliko izunutra boli a i teška je, kao da mi je unutra veliki kamen. Sutra sam naručena kod ginekologa na ultrazvuk. Pokušavam se ne izdajati i davati mu češće tu cicu, imam još jedno pitanje, koliko vam je trebalo da se to stabilizira?
-
ja nisam uspjela riješiti taj problem dok nisam jedno veče toga cecka izdojila sa izdajalicom totalno na prazno da je bio kao prazna vrećica, tijekom izdajanja skroz masirala, i nakon toga je bilo ok. Čak sam to veče i noć imala i temperaturu, i onda sam odlučila sama to izdojiti do kraja, jer ako idem giniću i kažem da imam temeperaturu i bolnu dojku - šibnuti će mi antibiotik. Htjela sam probati riješiti sama, i riješila sam. Poslije toga sam kemijala, uvijek pazila da mi se ne prepuni nego da mali to prije posisa. Lijeva je mogla biti puna, ali desnu sam pazila da se ne prepuni. Ali zato u toj desnoj i sada imam više mlijeka.
-
Htjela sam još reći da sam od prvoga dana u toj dojci imala više mlijeka. Nikada se više poslije toga puta nisam izdajala (ustvari jesam još jedno veče nakon 5-6 mjeseci kada mali nije htio sisati jer nisam stavila grudnjak!, dok sam ja skužila kaj je na stvari dojke su već bile kao bombe, bolne itd. a onda ih nije htio jer su bile tvrde, izdojila malo, stavila grudnjak i on potamanio sve do kraja).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma