Ne rodila sam u kadi tad kad je peklo. Prvi put me nije imalo kad peci i sama tehnika izgona mi je ostala nepoznata jer je malog izgurao van doktor laktom nakon dvodnevne beskonacne indukcije. Hmmm da, malog i ne bas malog, od 4.5 kile.
meni je klistriranje bilo ok, isto sam kao neke bila kronično začepljena. inače sam imala taj problem, a u trudnoći se samo pogoršao.
iako sam taj dan i dan prije bilo jedno 5 puta na wc-u, nakon klistriranja sam se puno bolje osjećala --- prazno i čisto, pošto nakon toga slijedi tuširanje.
ipak ne bi željela biti MS koja to radi jer je meni pogodila vrijeme usred truda, pa je vode bilo na sve strane. ona meni pa stisni stisni, kad sam joj objasnila da pokušavam, ali imam trud je pokazala razumijevanje (na moje pozitivno iznenađenje).
rivendell i mene zanima čemu kateter? ja sam ga imala jer sam imala epiduralnu pa nisam mogla opustiti sfinkter i piškiti, ali sam ga sama tražila.
To bih i ja voljela znati... Istina nije bilo za vrijeme poroda nego odmah nakon. Rodila na stolcicu, vratim se na stol, daju mi dijete, dignu noge i stave mi tu cjevcicu. Bez najave, ikakvog upozorenja... Onda opet poslije sivanja, pa kad sam krenula u sobu...
Nisu mi uvodili kateter, ako mislite na onak s vrecicom, vec samo tu cjevcicu da iscuri pa su je izvadili i tako nekoliko puta.
Ja sam molila primalju da mi olakša kateterom,meni je stvarno pomoglo,u sva tri poroda,nikada nije sama na svoju ruku išla to raditi,ja sam tražila,meni je bilo lakše,neznam ali stvarno imala sam osjećaj da više osjećam pritisak pravih trudova,ako je rodiljama to neugodno i više odmaže nego pomaže bolje ne,meni je pomoglo.