Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Pregled kod ginića - što sve tražiti?

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Pregled kod ginića - što sve tražiti?

Curke,
    jako mi je aktualno.
    Namjerila sam u pon. otići gin-u, tad će mi valjda M završiti.
    Do sada ga nisam tražila ništa posebno na običnim kontrolama (zdravstvenim, nevezano za trudnoću), i on bi mi redovito napravio papa i to je to.

Od tada sam ovdje pročitala o raznim pretragama, brisevima i koječemu.

Pa vas molim, kome nije teško, da napišete što sve eksplicitno tražiti da mi napravi (neke bakterije i što još?).
    Inače imam pcos, nikad nisam vadila hormone, a voljela bih zapravo znati u kojem dijelu ciklus šteka. Pokušavam zatrudniti, ali ide jako teško (tj. jednom je uspjelo, a sad se opet mučimo).

A možda će još kome ustrebati ova tema, zgodno je da bude na jednom mjestu.

Puno hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav.
    Prema mome iskustvu neka standardna obrada kod sumnje u nemogucnost zazeca bila bi: napraviti papa, utrazvuk, vadenje progesterona izmedu 21-23 dana ciklusa da se vidi ima li ovulacije,
    3-5 dan ciklusa vadenje slijedecih hormona: E2, Lh, FSH,TESTO,FTESTO, prolaktin, kad ce te vec bockati nije na odmet da prekontroliras i hormone stitnjace FT4, FT3, TSH.
    Brisevi cerviksa na aerobe,anaerobe,chlamydiu, mycoplasmy, ureaplasmu.
    Ako dugo nisi radila kontrolu urina moze i bakterioloski urin. hm, nadam se da nisam nesto zaboravila.
    cure nadopunite ako ste radile jos sto.
    nadam se da ce pomoci.
    pusa

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je sve što ginić može dati uputnice, čitala sam malo, ako je u pitanju PCO nije na odmet napraviti i test opterećenja glukozom, naime dijabetički lijekovi (ukoliko su nalazi loši) mogu pomoći rješavanju PCO problema.
    Mirnic, ja sutra idem u Os, na uputnici mi piše t3, t4, TSH, estradiol, testosteron, DHEAS, prolaktin. Jel moja gin nešto zaboravila, ti si neke druge stvari napisala, možda je to isto to, samo drugačija kratica??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Rene 2,
    to je to, samo sam ja pisala kratice za testosteron i estradiol.
    drzim fige za sutra i iskreno se nadam da neces dugo cekati. jel znas proceduru koju treba obaviti kad dodes?

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mirnic, Rene puno hvala!
    Nisam do sada nikad radila tako detaljne pretrage, nadam se da će sve biti ok.
    I nadam se da će mi uopće htjeti dati uputnice za sve to.

pusa!

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mirnic prvotno napisa
    Brisevi cerviksa na aerobe,anaerobe,chlamydiu, mycoplasmy, ureaplasmu.
    Cure da li netko zna koliko cca koštaju ovi brisevi ako se naprave kod privatnika?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ineska, možda oko 1000 kn? No možda ti privatnik može napraviti briseve na uputnicu tvog ginekologa. Tada plaćaš samo "ruke".

mama She, uz sve ove tvoje pretraga nek TM napravi spermiogram.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ineska,
    malo vise od 1000 kn, mislim da je najskuplji za klamidiju. ako je iako moguce probaj nabavit uputnicu od soc. ginica.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mirnic prvotno napisa
    Ineska,
    malo vise od 1000 kn, mislim da je najskuplji za klamidiju.
    Ajme majkooo :shock:
    Cure hvala na odgovoru.
    Znači trebala bi od socijalnog nabaviti uputnicu i onda idem gdje?
    Inače idem kod privatnika i trudnoću sam vodila kod njega a soc mi je davao uputnice.E sada da li ja mogu doći kod socijalnog i reći mu da mi on napravi briseve? :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ineska,
    posto imas soc. gin. nista te ne kosta (osim vjerojatno zivaca i vremena) da se narucis na pregled i zatrazis da ti napravi briseve. doista su preveliki novci za nesto sto se moze napraviti preko zdravstvenog.

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam platila sve te briseve 780 kn i otkrivena mi je klamidija!!!!

Pala sam na guzicu, a i ja i dragi se svađamo jer on ne zna otkud mi to!?!?

Ja sam bila u privatnom labu i ne izgleda bas reprezentativno....čak sumnjam u točnost nalaza...

Svejedno popit cu summamed i otici ponoviti bris, ali u zaraznu...tam mi je susjeda....

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ovo boldano je broj potrebnih dana za nalaz

DNK TESTOVI

KLAMIDIJA (Chlamydia trachomatis)
    PCR TEST IZ URINA za žene i muškarce 195,00 / 215,00 2 - 7

PCR TEST IZ CERVIKALNOG OBRISKA za žene 240,00 / 265,00 2 - 7

HPV (Humani papiloma virus)
    PCR TEST IZ CERVIKALNOG OBRISKA samo za žene
    UZ HPV PCR DNK TEST PAPA TEST GRATIS 340,00 / 375,00 2 - 7

HPV + KLAMIDIJA
    UZ HPV PCR DNK TEST PAPA TEST GRATIS 490,00 / 540,00 2 - 7

CITODIJAGNOSTIKA

PAPA TEST 75,00 / 85,00 1 - 3

MIKROBIOLOGIJA

IZ CERVIKALNOG OBRISKA

AEROBI 190,00 / 210,00 5

ANAEROBI 190,00 / 210,00 5
    AEROBI + ANAEROBI 330,00 / 360,00 5

MYCOPLASMA + UREAPLASMA 190,00 / 210,00 5

IZ URINA

URINOKULTURA + ANTIBIOGRAM 330,00 / 360,00 5

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

smaja hvala na informacijama

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pisala sam na Odbrojavanje, ali sad kopiram svoj post ovdje, jer više pripada (a ne bih otvarala novu temu). Dakle,
    Juče sam bila kod ginekologa, imala sam nekakvo pečenje i bol, dg Colpitis Opet vaginalete i mast. Ionako čekam da dobijem M (zbog eventualne trudnoće), pa se pripremam za operaciju krajnika. Ali ako se slučajno sad nešto uhvatilo (danas 14dc), smijem li upotrebljavati vaginalete Geonistin. Gin. nije ništa rekao A bila mu je takva gužva, sve je bilo na brzinu, nisam ga sve stigla pitati. Zna li neko?
    Opet ja off topic, ali stalno me me napadaju zdravstveni problemi u posljednje vrijeme, da već ludim
    ~~~~~~~~~~ i pusa svima!
    Ako neko zna, molila bih odgovor .

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, malo sam istraživala pa sam našla odgovor na nekim drugim temama

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Smajo, i sve druge rodice, hvala.

Sad mi gin ne može muljati glede toga što napraviti. Kad mu krenem brojati: dajte i ovo i ovo, ima da padne na tamburu

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa
    Kad mu krenem brojati: dajte i ovo i ovo, ima da padne na tamburu
    ajd bas javi jel ti dao sve uputnice.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam si to kopirnula u word i planiram otici svom socijalnom i reci mu da mi je ovaj papir dao dok u petrovoj, da to moram napraviti i onda ga zicnut za uputnicu, ak ne bu islo, otici cu negdje privatno i platit. Nista nije prevelika cijena za nase zdravlje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo...samo da javim..kak sam zadnji papa imala sa nekom upalicom dogovorila sam se sa gin. da poslije vaginaleta radimo neke briseve. S obzirom da idem priv gin. ti brisevi bi kod nje kostali 1000kn, ali mi je rekla da mogu traziti od svog doktora opce prakse ili gin. uputnicu, pa kod njih platim samo 150kn radenje istih. Mislim da je to puno povoljnija opcija..Evo znat cu oko 12 sati kada dobijem uputnicu za sta su sve brisevi pa Vam mogu javiti...

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iana27, super! Molim te javi nam kad saznaš

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Iana27, čekamo te...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo me...mislim ja na Vas
    Znaci, samo da malo ponovimo, u nazad 5 god. uvijek mi je s papom bilo sve 5, ali ovaj zadnji (bas kada radimo na bebici ) je pokazao da imam Mijesane flore zbog upale, sve ostalo je ok na papi. Morala sam koristiti Geonestin vaginalete 6 kom. I sada sam dobila od gin. preporuku da trazim od svoje dr. opce prakse uputnicu za Cervikalne briseve na Chl.trach., Mycopl. Ureapl, aerobe i anaerobe. Kako sam i napisala ovi brisevi priv. kostaju 1000 kn, a sa uputnicom ce me kostati 150 kn. E sada samo moram vidjeti da li ce mi dok. opce prakse dati uputnicu - jos uvijek nemam gin. (drzavnog ili soc. - kako god se taj zvao) jer nikada nisam otvarala karton.
    Javljat cu Vam kako ce se sve ovo odvijati! Samo se nadam da me bas sada nece potrefit neka bakterija...

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Curke drz te mi fige. Danas idem kod svog soc ginica s popisom i zicat cu ga uputnice.
    Nadam se da nece poludjet i stjerat me u pm kad vidi popis

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moze mi netko pojasniti kratice
    E2, Lh, FSH,TESTO,FTESTO
    da ne ispadnem glupasta ak me pita kaj mi je to

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    Moze mi netko pojasniti kratice
    E2, Lh, FSH,TESTO,FTESTO
    da ne ispadnem glupasta ak me pita kaj mi je to
    razjasnila sam si na www.lab-breyer.hr
    ako danas ne dobijem uputnicu od svog ginica idem sutra ujutro tam to sve obaviti, znaci t3, t4, TSH (hormoni štitnjače), estradiol, testosteron, DHEAS, prolaktin, FSH, Lh
    sutra mi je 3dc pa taman da to ustimam

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo i mene. Jutrošnji pregled kod ginića sam opisala na odborjavanju, samo da ovdje velim da nisam dobila nikakve uputnice, on mi preporučio da sve prepustimo prirodi (čitaj Bogu), još oko godinu dana. Pa ćemo vidjeti.
    A sad, čitajući stelerinin post dobih novu ideju, da odem u ovaj Lab i napravim sama hormone, da vidimo situaciju.
    Al to ćemo još vidjeti. Za sada imam samo običan pregled, bit će papa, i to je to.
    Kad sam ga pitala za klamidiju, reče da nema potrebe, to nije standardni pregled i meni to ne treba (kako zna?, ja zbunjola nisam ga pitala). Jel sa klamidijom postoje neke vidljivi/osjetni simptomi?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mamaShe sto se tice klamidije stvarno ne znam da li postoje vidljivi simptomi jer na svu srecu nisam je nikada imala (a nadam se i da necu). Ali moram ti recimo reci moje osobno misljenje oko svih tih pregleda.Kada smo se ja i MM "dogovorili" da idemo na bebaca, ja sam nekako mislila da je logicno da prije "pocetka rada" napravimo neke pretrage, poput - za mene: papa, ultrazvuk, a na kraju je ispalo da sada moram i na briseve, a za MM - brisevi i spermiogram. Ne znam zasto, mozda nisam dovoljno informirana, ali mislila sam da je puno bolje da ukoliko se kod nekoga od nas dvoje i pojavi nesto da je bolje lijeciti prije trudnoce nego da se to radi u trudnoci. E sad, s obzirom da si radila papu, ukoliko necega ima papa ce pokazati pa ces i tako morati otici na daljnje pretrage. Ja drzim fige da ti bude sve u redu!!

E nasla sam nesto o klamidiji..evo:
    Klamidija (Chlamydia trachomatis) je bakterija koja može izazvati niz bolesti u čovjeka. Najpoznatija je upalna bolest genitalnih organa žena i muškaraca koja se prenosi spolnim odnosom. Govori se da je klamidija jedna od najčešćih spolno prenosivih bolesti.
    Nakon infekcije, seksualnog kontakta, vaginalnim, analnim ali i oralim putem, klamidija ulazi u stanice i tako ih razara. Kod žena izaziva upalu stidnice, rodnice i grlića maternice. Ako se u toj fazi bolesti ne prepozna i ne izliječi, ona prelazi na unutarnje genitalne organe, jajnike i jajovode. Ovdje može izazvati teška oštećenja jajovoda čije posljedice mogu biti sterilitet i izvanmaternična trudnoća. Napominjem da su znaci bolesti, simptomi, često vrlo oskudni, ponekad ih niti nema, a klamidija se otkrije tek slučajno u papa testu ili kod obrade steriliteta. Preporučam stoga oprez, pa kod svakog dugotrajnijeg iscjetka iz rodnice, krvarenja nakon odnosa ili pečenja-«peckanja» te učestalog mokrenja treba misliti i na klamidiju.
    Osim infekcije genitalnih organa klamidija može izazvati upalu mokraćnih organa-uretralni sindrom, bolesti regionalnih, limfnih čvorova-lymphogranuloma venerum, novorođenački konjunktivitis- upalu oka kod novorođenčeta ,dakle moguća je infekcija djeteta za vrijeme porođaja. Postoji upala očiju izazvana klamidijom i kod odraslih koja može završiti slijepoćom-trahom. Nekada je bila endemička kod nas u Međimurju ,srećom danas je više kod nas nema. Kod muških klamidija izazivlje upalu mokračne cijevi. Simptomi su i ovdje često oskudni ili ih nema. Dijagnostika klamidije prilično je jednostavna-dokazuje se u papa testu ili još bolje mirkobiološkim brisom. Pošto se radi o spolno prenosivoj bolesti liječiti se moraju oba partnera. Liječenje se provodi upotrebom specifičnih antibiotika, a nakon završenog liječenja potrebna je kontrola klamidije kod oba partnera. Zaštiti se može od infekcije klamidijom najlakše upotrebom kondoma.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ianči, divna si.
    Hvala na opisu bakterijice zločestice, i na dobrim željama. Ispada, ako je imam (a nadam se da ne), da će mi se to u papi otkriti. A baš nemam ni onakve navedene simptome.

Puno hvala i pusa! (odi na odrojavanje, napisala sam jednu pjesmicu )

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="mamaShe Ispada, ako je imam (a nadam se da ne), da će mi se to u papi otkriti. A baš nemam ni onakve navedene simptome.

/quote]

Sorry kaj se ubacujem, ali klamidija se ne može otkriti papa testom, već samo cervikalnim brisevima.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da pepi u pravu si, ali ce se na papa testu pokazati neke promjene po kojima ce je onda doktor poslati na briseve ali ako je papa 100% u redu onda znaci da ne treba ici na briseve. Meni je papa pokazao mijesane flore i tada sam dobila uputnicu da idem raditi te briseve.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj cure kak sam doktorica opce prakse mi ne zeli dati uputnicu za briseve jer to je "za njih protuzakonito" i to ne rade vec nekoliko godina jer su dobili "financijske kazne" zbog izdavanja istih. Doslo mi je da urlam i vristim ni sama ne znam kako sam se suzdrzala. I sada moram sutra otici kod nekog drz. ginekologa uzeti taj nekakvi papir/prijava, trcat u Jukicevu (rade do 16) da ga ovjere i onda opet trcati nazad kod gin. da mi napise uputnicu jer sam narucena za briseve u srijedu ujutro. I tko zna kod kojeg gin. cu otvoriti karton, jer trebat ce mi za kasnije..ma sva sam

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam prije 10 godina imala klamidiju a papa je bio super! Na svu srecu da je moj tadasnji decko nekim slucajem (da ne duljim) otkrio da ima klamidiju i naravno onda sam se i ja isla testirati i bila pozitivna.
    Tako da dobar papa nije pokazatelj da nema klamidije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav,

Iana27 mislim da mjesana flora u papa testu ne znaci nist lose tj.to je normalan nalaz, jer se u rodnici prirodno nalaze i neke bakterije, no bitno je to da se nisu razmnozile.
    ja imam mjesanu floru, a svi brisevi su negativni. nadam se da ces uloviti nekog soc. ginica za uputnice.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mirnic joj, bas ti hvala, mislim dala si mi nade da mi brisevi mogu biti u redu...vec me neka nervoza lovi jer nikada nisam imala apsolutno nista..niti los papa test, niti nekakav iscjedak..i sada me nekako lovi neka panika da mozda imam..tko zna sta..i vec sam napala MM da se nije smio kupati na moru u bazenu sa stotinama ljudi, jer je i on radio kompletne nalaze prije mora i sve je bilo super...a vidjet cu, danas idem otvoriti karton kod soc. gin. i odmah mu traziti uputnicu, sutra idem na briseve...jel se sjecas koliko se cekaju nalazi?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U principu 3-4 dana, navodno u roku od 24 sat vide ima li bakterije ili ne, a onda je preostalo vrijeme potrebno da ako ima neke bestije naprave antibiogram( lijekovi koji ce je najbolje ubiti). vjerujem da ce ti svi brisevi biti negativni. pusa

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    Curke drz te mi fige. Danas idem kod svog soc ginica s popisom i zicat cu ga uputnice.
    Nadam se da nece poludjet i stjerat me u pm kad vidi popis
    quotam sama sebe jer nisam stigla tad otici i idem danas, i sad mi je vec muka u zelucu zato kaj ga to sve moram zicati, pa sam odlucila danas samo traziti uputnicu za te sve briseve. A onda si mislim pa k v... zasto placamo zdravstveno, i bas me briga i nije mi neugodno vise onda trazit to sve!
    Nadam se da ce mi dati uputnice za te briseve kad sam vec propustila ovaj mjesec, vadenje hormona na 3dc da si barem briseve napravim.

Joj jesam ga oduzila, uglavnom drzte mi figice

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dobila uputnice za sve briseve + papu :D :D , a krajem mjeseca cu opet u pohod kod njega po uputnice za hormone.
    Da pitam i vas, s obzirom da mi je 9dc i jos imam par kapi M, dal da odem te briseve u petak zbaviti ili da radje pricekam iduci tjedan :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stelerina, mislim da tih par kapi nece biti problem, ja sam kod proslog vadenja hormona od cacakanja prokrvarila i doc je rekao da nema problema, a onda sam jos i na mikrobiologiji to provjerila i dobila odgovor ak ima bestije ima, ak nema nema i da njima krv ne smeta.
    Uzasna sam, sve sto puta provjeravam

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Drage curke da Vam javim..u glavnom, jucer sam na brzaka otvorila karton kod soc. gin. dobila bez beda uputnicu, cak se nisam ni vidjela s njim, a danas ujutro sam otisla raditi sve te silne briseve..s njima sam isla u Rockfellerovu 12 i predala...nalazi su mi za 14 dana :? ali ajde dobro..samo da bude sve ok!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tek za 14 dana :? ajd da i mi u OS imamo nesto sto brze naprave nego u ZG.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma kao rekla mi je zenska da se dugo ceka zato sto radim aerobe i anaerobe..kao oni se dulje cekaju a sama klamidija i ove druge se cekaju par dana..ma ko ce im ga znati!!

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Joj uzas, najgore mi je to nacekavanje. Ja sam zvala svog dok u petrovu, iduci tjedan idem tam. I isto mi ne gine nacekavanje...
    Al nema veze, sam da to zbavim i da sve bude ok.
    Vec me sad hororac lovi od tih nalaza, valjda nebuju jos neku glupost otkrili :/

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Iana27 prvotno napisa
    u glavnom, jucer sam na brzaka otvorila karton kod soc. gin.
    jel mozes napisat gdje, makat na PP? jerbo ja nemam soc.gin. a bilo bi vrijeme da nabavim nekog...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pujice...kak sam ja u centru, otisla sam u Dom zdravlja, Runjaninova, na 3 katu je ginekologija..jedini doktor koji jos prima nove pacijente je Dr.Gordan Rački parni dani 13:30-19, neparni dani 7:30-13 evo ti direktni tel. 4897-685. Mogu ti reci da sam se iznenadila, otvorila sam karton (nakon sto dodes kod doktora sestra ti da neke papire koje moras ici ovjeriti - ja sam ih ovjerila u Jukicevoj) i dobila uputnicu a da nisam ni doktora vidjela. Sestra mi je samo rekla da po uputnice samo dodem a ukoliko hocu pregled onda nazovem i narucim se - za sada mi se cini ok.
    Nadam se da sam pomogla.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala ti puno na info

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sestra Ankica vam je kod tog doktora i reci cu vam da je odlicna za dr neznam jer je novi ali sestra je odlicna mozes ju sve pitat i dogovorit se s njom bez ikakvih problema a nakon nekoliko posjeta te vec i zna i tocno sto ti treba ma odlicna je

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma daj ella? super, nisam ni znala kako se zove..ali i ucinila mi se jako ljubazna, to mi je drago cuti, jer sam stvarno pod mus birala doktora tako da nemam pojma nista o njemu, ali tako i tako su sestre te koje drze sve konce u rukama, pa mi je ova informacija jako dobra![/b]

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Curke moze mala pomoc, MM ima uputnicu za spermiogram u VV, al ne znam sta tocno treba, dodje tamo ili treba zvati i naruciti se :?
    Isto tako i za briseve (cladimija, ureoplasma i mycoplasma) za njega, jel to isto tamo moze napraviti ili se brisevi negdje drugdje rade??
    Odnosno skraceno koja je procedura

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Stelerina, MM je imao isto uputnicu za spermiogram i sve te briseve..otisao je jedno jutro u Rockfellerovu ( odmah na pocetku, gdje je i zarazna bolnica ali prva zgrada lijevo) i bez narucivanja odmah sve obavio..ono sto je najgore je to sto prvo rade briseve a poslije te posalju na spermiogram..bolno iskustvo ali koliko se sjecam TM zeli biti u neznanju Nalazi su bili za nekoliko dana gotovi!

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bojim se da mu nakon briseva nebu do.. spermiograma
    jel se plaća sta ako imas uputnicu??

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove