Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: što je bolje za dijete ?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno što je bolje za dijete ?

.....našeg 16-omjesečnog sina čuva teta čuvalica, sa kojom smo jako zadovoljni. Frendica mi savjetuje da ga ipak vodimo na sat-2 u jaslice da se uči socijalizirati, jer da je sada to puno lakše, nego kada napuni 3 godine i krene u vrtić. Što mislite o tome ?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da nije lose pruziti djetetu priliku da se socijalizira, ali ne nuzno u vrticu. Neka se druzi s djecicom, ali u parku, igraonici, kuci.
    A ta granica do koje je navodno dijete sposobno za socijalizaciju bez teskoca....to je mit.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da se mala dijeca lakše priviknu na jaslice nego ona starija, mada ja da sam imala izbora i da sam ga mogla bar do dvije godine ostaviti doma sigurno bi, jer mi je s godinu dana još bio jako, jako mali i bilo mi je jako teško tako maloga ostaviti ga u jaslicama. Pa nije još ni hodao !

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I moj malac ima 16 mjeseci i uopce ne mislim da mu je potrebna socijalizacija s vrsnjacima.
    Oni su jos mali i jos se niti ne znaju igrati zajedno.
    F. se super igra sa starijom djecom, a vrsnjake ne sljivi.
    Inace, mislim da je za dijete barem do trece godine pozeljan odnos jedan na jedan s odraslom osobom ako je to moguce.
    Ne namjeravam ga ni sa 3 godine upisivati u vrtic, ukoliko ne ostanemo zivjeti u Austiji, pa budem morala radi jezika.
    Ja, npr. nisam isla u vrtic i mislim da nisam nista propustila.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mamasita,
    naši su bebači rođeni isti dan !!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Inace, mislim da je za dijete barem do trece godine pozeljan odnos jedan na jedan s odraslom osobom ako je to moguce.
    Ja, npr. nisam isla u vrtic i mislim da nisam nista propustila.
    potpis

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...nisam niti ja planirala voditi ga u vrtić do 4-e godine, ali opet nisam sigurna da li će mu "nedostajati" slično iskustvo do tada. Da li mislite da je bolje da ide u vrtić sa 3 ili 4 godine ?

Argument je moje frendice da se mora znati "nositi" sa različitim oblicima ponašanja njegovih vršnjaka i da bi ta socijalizacija kasnije bila teža nego sada. Inače, ja nisam išla niti u jaslice niti u vrtić i mislim da mi to uopće nije nedostajalo

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ponavljam - socijalizirati se moze i u vanvrtickim aktivnostima.
    Pa ne drzis ga zatvorenog u kuci....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ninet, slažem se sa tobom. . . naravno da smo puno u parku i po igraonicama, ali eto frendica mi je malo dala misliti.....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jednako razmišljam kao i Mamasita...zašto bi djeca koju čuvaju na taj način bili nesocijalizirani likovi - pitaj svoju frendicu...pa nisu to sve buduće Nataše Kampuš ako ne idu u vrtić i jaslice?!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Frendica kaže da se moj miš navikava samo na pažnju odraslih, i da je moguće da se neće snaći u vrtiću sa "već socijaliziranom" djecom, koji se već znaju i igrati i "izboriti se za sebe". Ona je imla problema sa starijom curicom, koja je krenula u vrtić sa 4 godine i nikada se nije uklopila u smislu da nije zavoljela vrtić, da se nije znala "postaviti" kada je netko zadirkuje ili udari, nego je to jako teško doživljavala.

Cijela je priča krenula kada smo neki dan bile zajedno u parku i došao jedan 2,5 godišnjak i malo pljusno po glavi moga i njenoga sina koji su vršnjaci i dakle mlađi od toga 2,5 godišnjaka. Moj je sin samo gledao "opasnog" 2,5 godišnjaka u čudu, a njen je otišao na drugi kraj parka...onda smo nas dvije povele diskusiju o tome. U sred priče, 2,5 godišnjak gurnuo jednu tek prohodalu bebu tako da je mala pala i
    prilično udarila glavom, pa su se mame toga dvogogodišnjaka i manje bebe posvađale...ajme meni.

Kada je moj mali dobio pljusku, ja sam ga zagrila i rekla da veliki dečko ne zna da se djeca ne tuku a 2,5 godišnjaku sam rekla da to što je napravio nije u redu i da se tako ne smije ponašati. Njegova je mama cijelo to vrijeme kuckala poruku i pušila......dok se na nju nije okomila mama čiju je bebicu baš jaku gurnuo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz ovog opisa događaja ja stvarno ne vidim sto je to tako dobro u jaslicama a sto tvoje dijete propusta: mlataranje druge djece u parku?

Potpisujem sve cure koje su vec objasnile zasto, tko god moze treba izbjeci jaslice, poznajem puno djece koja su se bez problema ukljucila u rad grupe u trećoj godini.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja mislim da svoje dijete isto neću dati u vrtić. ja isto nisam išla i baš ništa mi ne fali, super sam se uklopila u školi,a prije prvog razreda djeca i tako i tako idu malo u predškolski. Što se tiče uklapanja i neuklapanja, lupanja druge djece i sl. mislim da je to samo od djeteta do djeteta i do toga kolikose na djecu pazi i koliko ih se odgaja. nema boljeg rješenja za dijete (po meni) nego da bude sa svojom obitelji koja ga pozna i ne prisiljava ni na što i gdje ne doživljava stresove (kao što nekada djeca znaju u vrtiću baš zbog ponašanja druge djece). koliko sam primjetila. nije sve baš tako bajno u vrtićima i ne paze te tete toliko na djecu koliko možemo mi.a ako djetetu treba društvo, dovest ću mu neko drugo dijete za igranje ili ću mu napraviti seku ili bracu (već jesmo :D )

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...ma i meni je puno draže da je sa tetom čuvalicom....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa sad, ovaj događaj iz parka zaista nije argument za jaslice. Po meni, to uopće nema veze jedno s drugim.

Ali imam jedno pitanje (koje je već netko gore postavio) za roditelje starije djece ili one upućenije: je li za dijete bolje da krene u vrtić s 3 ili 4 godine?
    (ionako nam vrtić ne gine, nemamo izbora, samo me zanima, ako smo u situaciji da biramo, što je načelno bolje za dijete).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I po meni ovaj događaj nema veze s jaslicama, kak znaš da taj mali ide u jaslice?
    I moje dijete ide u jaslice pa se tako ne ponaša. Ali se recimo ne "boji" druge dijece, vrlo lako sa svima dolazi u kontakt, što naravno opet nema veze s jaslicama. Oduvijek je bio takav. I to što se tako lako priviknuo na jslice valjda ima veze s tim što..iskreno ne znam s čim, možda s tim što je od malena svuda išao s nama i nikad nije bilo problema ni da ga netko uzme na ruke i uvijek se svima smijao, pa je onda valjda jednostavno takav.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam krenula sa nepune 4 u vrtić i nisam nikad imala problema sa socijalizacijom. A dijete od godine dana među vrtičkom djecom skuplja viroze i zaraze kao da ide u vrtić. a mame koje djecu ostavljaju doma to i rade zato da ih čuvaju od antibiotika.
    Znači .... socijalizacija da ali vani u parku a ne u igraonicama i zatvorenim prostorima.
    svi su oni do 3-4 godine mali egoistični individualci, željni ljubavi i paženje odraslih.
    čuvaj bebicu.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji posli ovaj mjesec u vrtic sa 2,5 godine i mogu vam reci da vidm razliku izmedju njih (bili sa mojom mamom) i djece koja su mladja od njih a ovo im je vec druga vrticka godina. ovi vrtic-veterani su okretniji i spretniji, samostalniji, grublji, asartivniji... od mojih.
    ima i dobrih i losih strana.
    ja volim sto je njihov dan u vrticu mnogo ispunjenji nego im je bilo kod kuce. svaki dan imaju drugu aktivnost: gimnastika, zivotinje, priroda i nauka, muzika. ovo su aktivnosti za koje im dolaze u vrtic nastavnici. osim toga crtaju, igraju se sa plastelinom, u parku... svaka sedmica ima drugu tematiku.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Još je prerano da ide nepotrebno u jaslice. Pričekaj do 2, 2,5g pa onda ponovno razmisli. Za sada stvarno mislim da nema potrebe.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sa 16 mjeseci je jos prerano..ne zuri nikamo
    moje cudo ide u jaslice od godine dana jer nismo u prilici drugacije to organizirati i puuuno bih radije da je doma, ali..
    ono sto mogu reci u vezi socijalizacije, sad ima 23 mj, dakle nepune 2 godine i tek je prije mjesec dana poceo pamtiti imena razne djece s kojima se srece sto ja vidim kao jedan od pokazatelja socijalizacije. do sada se i u parku i doma i u vrticu uglavnom igrao KRAJ nekoga, a ne S nekim.

pricekaj dok ne vidis u parku da se stvarno igra S nekime ili da pamti klince ili da prepricava sta su DRUGI klinci radili pa onda razmisli da ode dio dana u vrtic/jaslice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •