Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Jaslice 6 - 12mj

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Jaslice 6 - 12mj

Mi smo primljeni :D
    U Sopotu nisu imali dovoljno kandidata za grupu pa ćemo u Vlašku.
    Ima li tko iskustva s jaslicama u toj dobi?
    Sutra idemo na razgovor i upoznavanje s tetama pa ima li nešto posebno na što bi trebali obratiti pozornost?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi smo primljeni u jaslice. U 9.mjesecu ćemo imati 6.5 mjeseci. Jaslice su nam bile jedino rješenje posto ću ja izgleda morat ići radit a od baka-servisa ništa. I mene bi zanimala iskustva sa jaslicama jer pri samoj pomisli da moramo tako mali u jaslice hvata me panika!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja mogu napisati svoje iskustvo.Nicole je krenula u jaslice sa točno 6mj. u privatne u Puli.Prije nego što sam je dovela bila sam na razgovoru sa vlasnicom i pitala je gdje će spavati ,da li ima stolice za hranjenje...Ona je bila najmanja jer su se jaslice tek otvorile ( prošle godine na jesen ).Sjećam se da me uhvatila panika kada sam je vozila prvo jutro, no bez razloga jer kada smo došle ona je samo gledala , bez problema je išla teti u ruke,gledala je djecu i ja sam bez problema otišla.S obzirom daje bila najmanja spavala je u svom krevetiću-vrtiću,imala je stolicu za hranjenje , svoju posteljinu i par igračaka.S obzirom da sam je dojila dolazila sam je dojiti jednom dnevno.Nosila sam joj u početku ja hranu a kasnije su joj miksali ono što su i druga djeca imala.Problem je bio samo u spavanju jer se navikla spavati uz cicu ili nošenje no teta se tu snašla pa bi je stavila u stolicu hranilicu i vozila je po prostoriji i ona bi zaspala te bi je prebacila u krevetić.Sa jedno 11 mj počela je spavati na krevetićima kao i druga djeca.Kako je tako mala krenula nikada nije bilo plača jerse priviknula pa se dešava da ne želi ići doma kada dođem po nju jer obožava djecu.Jedini nedostatak je da bi skoro svaki mjesec jedno tjedan dana bila bolesna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja takodjer mislim da se manja djeca lakse priviknu, jer su jos mali da bi potpuno razumjeli sta se desava. Nemam jos iskustvo sa jaslicama, ali sam sinka ostavila kuci sa 3,5 mjeseca i nikada ali bas nikada nije plakao i nije se bunio prilikom mog odlaska. Danas je situacija malo drugacija, jer ujutru dosta protestuje kad ja krenem na posao. Ali baka ga brzo smiri pa mi je lakse.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam Taru ostavila sa 6 mjeseci na čuvanje baki, nikakvih problema nije bilo. A sada recimo, ako je bolesna pa je baka čuva, zna se rasplakati kada tata odlazi raditi (mene ne vidi jer ja idem ranije, dok ona još spava). Sto se vrtića tiće mislim da je isto lakse kada je dijete manje, mislim da se nekako i lakse prilagodi novoj situaciji, i tetama.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Danas smo obavili informativni razgovor u Medveščaku. U grupi je trenutno 5 malaca a primaju ih 8. Ako grupa bude puna imati će tri tete (inače dvije), na početku i kraju radnog vremena samo je jedna teta. Prostor je OK i svako dijete ima svoj krevetić. Jedno je dijete plakalo stojeći u krevetiću dok su druga spavala ili se igrala. Paula nikad nije plakala duže vrijeme pa me malo brine kako će se snaći. Inaće tete koje sam tamo zatekla su starije i djeluju OK.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi ćemo obavit razgovor tek krajem 8.mj. Da li netko zna koliko traje i kako ide privikavanje?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moze li mi netko poslati popis jaslica koje primaju ovako male bebace u Trnju ili Centru? Mi smo zakasnili s upisom u javni vrtic jer nismo u Hrvatskoj, ali se vracamo pocetkom jeseni, a Ozren ce tada imati 8 mjeseci. Imate li kakav savjet? Ima li ikakve sanse da ga sad ubacimo u javni vrtic? Ma zapravo se ni ne nadam, ali ipak... Teta cuvalica je zadnje rjesenje, uz sve druge nedostatke, to je tak skupo da si stvarno malo tko moze priustiti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lora, nema ti druge nego uzeti popis vrtića na području koje ti je interesantno (naći ćeš popis negdje na Forumu) i zivkati i pitati je li im ostalo koje mjesto.
    Sigurna sam da ćeš nešto pronaći.
    Reci im da za sada ne živiš u Hrvatskoj i da je to razlog što nisi zamolbu predala na vrijeme.
    Jedini je problem što tijekom ljeta, malo tko iz uprave sjedi po vrtićima.
    Ali, pokušati moraš!
    Sretno!

Početno

Lora,
    naša Lucija je išla u jaslice na Ferenčici jer smo isto zakasnili s redovnim upisom pa u Vlaškoj nisu htjeli ni pričat s nama na telefom :?. Moram priznat da sam bila jaaaaaaaaaaako skeptična prema jaslicama za tako male klince, bila sam i snob što se tiče kvarta, ali iskustva su nam SUPER. U vrtiću "Duga" na Ferenčici primaju 6 beba i imaju 3 tete, bar je bilo tako 2002/2003 (sad smo se preselili pa Lucija ide u novi vrtić, ali sad je već velika - ima gotovo 2,5 godine). Te jaslice su tako dobre da ćemo vjerojatno i iduću bebu (kad dođe na red) voziti njih iako smo kupili stan na Mikulićima pa i nije baš blizu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

možete mi preporučiti pivatne jaslice?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Fakat, ima li u Trnju jaslica za tak male?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš vam zavidim. Jaslice u Rijeci o kojima sam ja čula imaju jednu tetu na, hm, 11 njih...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jaslice u našem vrtiću (Krijesnica- mlađa jaslička) imaju također dvije tete od 10:30/11h pa dok svi ne zaspu, a ima ih također 8.
    S tim da nikada nisu svi u grupi...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Od kolegice mali ide u vrtić od 12 mjeseci. Sad već 2 mjeseca. Ovak je sve super, ali u jaslicama je 2-3 dana, pa bolestan, pa ozdravi nakon 10 dana, pa opet 2-3 dana ok, pa bolestan. Nije ni bio na prsima.
    Sad traže tetu čuvalicu. Jer ovo je grozno, pomognu mu tek injekcije penicilina, mrvica mala, stalno na vađenje krvi, baš mi ga je žao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •