Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Naknada za opremu za bebaća , kolika je i kada se isplaćuje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Citiraj Lulu prvotno napisa
    da malo podignem ovu temu. kod nas je slični slučaj. ja cijeli život u zg, a mm godinama ima prijavljen boravak ovdje. kao što ste već napisale, oba roditelja trebaju imati prebivalište u zg da bi mogli ostvariti pravo na naknadu na novorođenče. mene zanima, zar je moguće da ja i moje dijete, oboje rođeni zagrepčani, nemamo apsolutno nikakvo pravo u pogledu te novčane pomoći jer je tata prijavljen u drugom gradu? malo mi je to nepravedno. ima li još koja caka da ostvarimo nekakva prava, izuzev toga da se tata prijavljuje pa odjavljuje?
    e, moja lulu.. ja sam rodena zagrepcanka, kao i moj sin. mi nismo mogli dobiti naknadu od zagreba jer je njegov otac stranac. on, da bi se prijavio u zg, morao bi se odjaviti u svojoj drzavi, sto nije moguce zbog posla koji radi. tako da je i meni moj grad pljunuo u lice. eto, nisi sama.
    jedino da se odrekne ocinstva, pa da je rubrika "otac" u rodnom listu prazna. onda bi moglo. :shock: kako se to ono zove, zaboravila sam.. diskriminacija?
    I ja sam u potpunosti razocarana odlukom Grada Zagreba - nista im ne znaci da sam ja zagrebacko dijete jedino je bitno je da je otac stranac. Nisam ih cula da se bune kada trebam placati prirez.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ta je odluka vjerojatno donesena pod onim tudjmanovim "hrvatice i hrvati". valjda nije nikom palo na pamet da bi otac ili majka hrvatskog drzavljana, nedaj boze, mogli biti stranci?! kakva sramota za slavni hrvatski rod.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne radi se samo o strancima, čak ako je tata iz samobora ili karlovca - štanga

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je istina. ali njima se nije takav problem prijaviti u zagreb (bar ja tako mislim) jer za strance treba citava procedura-prvo traziti dozvolu za privremeni boravak i tek nakon 3-5 godina privremenog se moze traziti stalni. tj prebivaliste. po tome bi ja dobila svojih zasluzenih 3000 kn za jedno 6 godina. :/
    i to sto tatjanae kaze, ne sjecam se da odbijaju kad im se placaju svaki mjesec ogromni doprinosi na placu, koliko ono, 75% iznosa. i onda nema bijednih 3000 za nas rodene zagrepcanke i nasu djecu rodene zagrepcane. ma, gadi mi se to sve.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kakva je situacija sa blizancima,zna li netko?
    Trebam roditi krajem 7,početkom 8 mjeseca :D

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zaprešić daje 1000kn za novorođenče :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    MIJA 32, pogledaj ovdje

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=171&Show=2002

mislim da za blizance ide kao za drugo dijete, znaci 6000 kn jednokratno. ali pazi da ti je muz prijavljen u zagrebu, a ti da si ovdje bar 5 godina ili obratno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    dobit ćeš 9000 kn,jednokratno.
    za prvo 3000,a za drugo 6000.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •