Nemojte misliti da ja nešto Rodi zamjeram, da je tako ne bih se pasivno učlanila kao "ideološki" pristalica. I mene iritira beskrajno dugi niz istih izgovora i nagovora koji plasiraju i koji se plasiraju pred mlade majke nesklone, needucirane ili nevješte dojenju.BusyBee prvotno napisa
Ne znam kako vi ostale, ali je mene je prehrana djece i dojenčadi prije nego sam bila trudna vrlo malo ili nikako zanimala, zanimalo me tek ono što ja jedem, što ja radim ili kako se ja provodim... Tek u trudnoći porasao mi je interes jer nisam htjela raditi, ili u što manjoj mjeri, krive korake i da iskoristim "prirodne" resurse što više. I baš kao što gledam "Jane Doe" tinejđerice i mlade žene u potrazi za poslom. Jednostavno mi nisu prava populacija za nauk o dojenju i prehrani dojenčadi. Nemam feeling da je to interesna skupina.
Po meni, žena koja ostane u drugom stanju je napogodniji medij za slušanje Rodinih naputaka. U otkriću novog bića dešava se kvantni skok, prijelaz s egoizma na altruizam.. Zato mislim da je paket u rodilištu tek jedan od posljednjih kockica u bombardiranju ženine samosvijesti. Treba postaviti "štange" cca 8-9 mjeseci ranije, na prvom ultrazvuku. Kome će mlada trudnica koja ne zna za internet, ne prati literaturu i sve gore navedeno.. vjerovati više, svom liječniku ili aktivistici Rode s djetetom u marami, koju mnogi smatraju nečim..u najmanju ruku čudnim i egzotičnim?(Ovo, ponavljam, nije moj stav - za slijedeće dijete kupujem maramu, ali jest nekoliko osoba u mojem okruženju..)