Results 1 to 20 of 20

Thread: omegol ulje

  1. #1

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    71

    Default omegol ulje

    koristite li ga i šta mislite i njemu??

  2. #2
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Ja ga koristim zato jer mi litra ulja traje mjesec dana (možda i više). Meni je dobro, koristim ga za pohanje i slične stvari u koje mi ne ide maslinovo ili bučino ulje

  3. #3

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Ja ga imam,pa kombiniram nekada za peći jaja,salatu ili za dinstanje.
    Nije loše!Margarin omegol mi je super.

  4. #4

  5. #5
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Koristim ga, ne baš previše. A šta mislim o njemu ? Mislim da je kod svih proizvoda važan marketing, koliko nam uspiju nametnuti svoj proizvod. Tko od nas zna da li oskudjevamo sa 3-omega masnim kis., pogotovo mi koji koristimo lan, ribu, orahe itd. Možda imamo i viška tih nezasićenih mas.kis.

  6. #6
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Meni su ta rafinirana ulja tako smješna kad ih obogaćuju sa omega 3, pa maslinovim, a prethodno iscjede is njega i zadnje što vrijedi, uklone miris i boju... Pa ajde evo vam malo omega 3, kao sa vam se žile ne stisnu. A to što ne rafinirano i masno 100 % nema veze.


    Radije kupim pravo suncokretovo pa salatu pospeš sa mrvljenim lanom...
    Učinak je neusporedivo bolji.

  7. #7
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Bravo LeaB

  8. #8
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Meni je slabo od sam pomisli da bi rafinirano pojela u salati ili nečemu sličnom. Meni ta ulja služe isključivo za pohanje mesa i pomfri (a to je tako rijetko :/ )

  9. #9
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Quote Originally Posted by Nice
    Meni je slabo od sam pomisli da bi rafinirano pojela u salati ili nečemu sličnom. Meni ta ulja služe isključivo za pohanje mesa i pomfri (a to je tako rijetko :/ )
    Ima u Dioni, Od ABN-a Hladno prešano suncokretovo ulje. Na tom mi pečemo. I to vikendom.

  10. #10
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    Koliko sam puta htjela otvoriti ovakvu temu i na kraju nisam (ni sama ne znam zašto).
    Mene jako muče ta ulja. Za salatu sad koristim isključivo maslinovo ulje, MM se još privikava, ali ne odustajem. Ali koja ulja koristiti za npr. zapršku, pečenje mesa u pećnici, za palačinke...
    LeaB, koliko košta hladno prešano suncokretovo ulje? Baš me zanima kakav je odnos cijena.

  11. #11
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Hladno prešano, 7,5 dl, u Dioni je 18 kn. U dm ima za 23, a u bio&bio isto 23.

    Najbolje je za peći tamno sezamovo, no i meni je je to preskupo s obzirom da ga za pečenje dosta potrošiš, bez obzira što mi ne pečemo puno. Ono košta 1 l 70 kn.

    Pa smo se odlučili za ovu suncokretovu hladno prešanu varijantu.
    Maslinovo koristim u svemu ostalome, mad i bučino volim za salate.

  12. #12

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    71

    Default

    a kakvo je ono zlatnikovo?? navodno je isto hladno prešano

  13. #13
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Ja znam da se od ABN-a zove Zlatni dukat. Jel na to misliš? Meni je ok.

  14. #14
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Quote Originally Posted by LeaB
    Hladno prešano, 7,5 dl, u Dioni je 18 kn. U dm ima za 23, a u bio&bio isto 23.
    dm i bio & bio nije Abn. dm je Allnatura a bio nemam pojma.

  15. #15
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Ima li to hladno prešano suncokretovo miris ?
    Naime imam ga ja doma ali ga proizvodi Zvijezda (bar mislim) i meni to tako smrdi da nije normalno, nitko neće jesti sa time kad ga stavim u jelo :/

  16. #16
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Nice, ima miris baš kao i suncokretove sjemenke. Ma svi se naviknu.
    Moji su doma isprva kužili no sad ništa ne kuže. Okus ti postane blizak pa ti je ukusan.

    Osjeti se jače u salati kad je svježe. Kad pečem bilo što, slabi.

  17. #17

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    ZG
    Posts
    835

    Default

    koristim ga za pohanje i slične stvari u koje mi ne ide maslinovo ili bučino ulje
    Koliko ja znam na Omegol ulju piše da se koristi za salate i razna hladna jela.

  18. #18
    Nice's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    572

    Default

    Nisam oće čitala kaj piše na njemu tak da nemam pojma
    Ma ja si sve mislim da je ono moje ulje užegnulo pa da zato tako smrdi (baš smrdi)....probati ću kupiti ovo o kojem ste pisale pa bum vidjela možda mi se svidi

  19. #19
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Hladno prešana biljna ulja ne bi se trebala zagrijavati preko 40 stup., jer gube hranjivu vrijednost. Dodaju se salatama, hlaadnim predjelima ili na kraju kuhanja gotovim jelima.( prije posluživanja )

  20. #20
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Zato se preporuča tamno sezamovo jer ono jedino ne gori.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •