Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Jeste li znali da ih sunčaju?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Jeste li znali da ih sunčaju?

Pričam s prijateljicom koja je rodila u Petrovoj (carski) i veli mi da je njena beba imala žuticu, što je sama zamjetila, i da su je VJEROJATNO sunčali, ali da mamama nisu govorili o tome da ih previše ne uzrujavaju :shock:

Zanima me jeste li znali da ih sunčaju, ako su dobili žuticu?
    Jeste li mogli biti kraj njih za vrijeme sunčanja? (ili VM)
    Jeste li mogli odbiti sunčanje? (navodno prema nekim istraživanjima nije ni potrebno, kažem navodno, jer nisam puno proučavala)
    Kako je s dojenjem malih "žutičara"?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko ja znam to rade u svim našim bolnicama svim bebama koje dobiju žuticu :?

Zašto ? Zar to nije dobro za bebu ? :? :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ja sam čula da sve bebe koje imaju žuticu idu na sunčanje iliti pod lampu. Moje dijete nije ima,lo žuticu pa ne znam iz iskustva, ali koliko sam do sada uspjela shvatiti sve bebe s žuticom to prođu. :/

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ni moja malena nije imala žuticu, ali curi iz iste sobe je mali imao i redovito su ga nosili pod lampu

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni su došli ujutro na vizitu i rekli samo: Nastavljamo s terapijom.
    Kojom vražjom terapijom????????? :shock:
    I tek kada je pedijatar vidio da sam u šoku pitao je: Pa zar vam nisu rekli jučer da ima žuticu?
    Btw. rodila sam na carski i taj dan ranije ga nisam ni vidjela niti nam je u sobu (sve tri u sobi smo bile carice i rodile isto jutro) uopće došla pedijatrijska vizita.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam primjetila drugi dan da je malo požutio, onda mi je na viziti rekla doc. da će ga sunčati i da ga neću dobiti na podoj, na što sam ja počela ridati i sva bila u suzama i vikala da hoću biti uz svoje dijete.
    odmah su me odveli njemu (valjda da ne napravim nered u rodilištu i ne počnem histerizirati) i rekli da mogu ostati koliko želim, ali mi nisu dali stolicu pa sam sat vremena stajala i buljila u njega.
    dali su mu moje izdojeno mlijeko predamnom, i kasnije mi ga donjeli na podoj.
    dalje su mi ga donosili i ranije nego ostale bebe i ostajao je duže na moj zahtjev jer sam rekla da imam mlijeka i želim ga dojiti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Treći put sam znala praksu, pa sam prije vizite sama premjestila krevetić uz prozor i rekla da već vidim da mu sunčanje pomaže. Doktorica me pohvalila i jedino moju bebu nije slala na fototerapiju.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Treći put sam znala praksu, pa sam prije vizite sama premjestila krevetić uz prozor i rekla da već vidim da mu sunčanje pomaže. Doktorica me pohvalila i jedino moju bebu nije slala na fototerapiju.
    genijalna si!!!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne mogu vjerovati da roditelje ne pitaju za fototerapiju i pitaju jesu li suglasni.
    Ja osobno bih sunčala na prozoru, ako treba, nisam sigurna da želim da ide pod lampe i da joj stavljaju one "naočale"

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma ne stavljaju naočale.
    u vinogratskoj stave gazicu preko okica i preko elastičnu mrežicu.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nama su svima rekli da su im bebe na suncanju, ako je bilo potrebe za tim
    andrea je imala blagu zuticu pa ipak nije isla na fototerapiju

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lucija je isto bila 'pod lampom'
    na duhu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bez pitanja su je stavili na fototerapiju. dan danas se sjecam, nema mi strasnijeg prizora kad sam upala u sobu za bebe. to suncanje izgleda tako da su djecica u inkubatoru (i to na meruku po dvoje istovremeno jer nemaju dovoljno lampi) sa povezom preko ociju.
    m. je cijelo vrijeme vristala i "vozila bicikl" na ledjima, ja mislim da je ona od toga imala trajnu traumu. ali naravno da se tada nisam usudila nista reci jer sam mislila da je to jedina moguca terapija...

kasnije, vec nakon otpusta iz rodilista smo ponovno zavrsili u bolnici jer joj zuticu uopce nisu izljecili, a na rebru su se zgrazali nad tim sto su napravili u rodilistu, rekli su mi da su dijete bezveze i previse osuncali (m. je stvarno izgledala ko nakvarcana i zato niti jedna patronazna nije posumnjala da je dijete bolesno, nego sus ve govorile kako krasno izgleda dok nam jednu noc nije zakurila), samo da bi nas mogli poslat doma jer nemaju mjesta na babinjacama, a dijete uopce nije bilo izlijeceno. takodjer su mi objasnili da se takva razina bilirubina ispravo lijeci infuzijom, a ne tako da ti dijete stave na cijeli dan pod lampu
    :shock:
    m. je zbog tog sr... na kraju provela jos dva tjedan na rebru na antibioticima, i imala zbog svega trajne posljedice, dakle to uopce nije zezancija, i budite oprezne sto vam rade s bebama dok ste u rodilistu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej nije išao na sunčanje, a imao je žuticu (doduše, blagu). Još su preda mnom rekli da za tu razinu žutice ne treba fototerapija.
    Jedino što znam da su ga tamo u dječjoj sobi pojili čajem :/ (da bi unos tekućine bio što veći, pa da se višak bilirubina izluči), ali prešla sam preko toga nadajući se da će s dojenjem biti sve ok, samo da nas što prije puste kući. I pustili su, 4. dan.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa naravno da idu na sunčanje kada dobiju žuticu. Ne razumijem što je tu čudno i zabrinjavajuće.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lea je bila granicni slucaj. imala je blazi oblik i rekli su da jos ne treba na fotonsku terapiju ali da treba sto vise moga mlijeka da se zutica povuce tj. da stvori antitjela. u suprotnom ce morati. mjesto radnje: petrova, carski

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj jvk prvotno napisa
    Pa naravno da idu na sunčanje kada dobiju žuticu. Ne razumijem što je tu čudno i zabrinjavajuće.
    Čudno i zabrinjavajuće je što mnogi roditelji ne znaju da su bebe na sunčanju, da im se nekašu vrijednosti tj. razina bilirubina, da se majku ne pita bi li samo dojenjem i sunačanjem na prozoru htjela tretirati, postoji niz opcija...
    Stvar je u mogućnosti odabira, koje roditelji u većini naših rodilišta nemaju.

jvk, meni je to isto kao da kažeš, pa naravno da briju i klistiraju ženu u trudovima, ili naravno da odmah važu bebu i ne daju je mami na prsa itd.
    Nema naravnih stvari, ako nisu naravne (prirodne)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tablice po kojima se oni ravnaju, zastarjele
    onemogucavanje dojenja djece koja se suncaju

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    tablice po kojima se oni ravnaju, zastarjele
    onemogucavanje dojenja djece koja se suncaju
    A dokazalo se da što više dojenja (i piškenja) pomaže izlučivanju tekućine, pa tako i rješavanju žutice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A dokazalo se da što više dojenja (i piškenja) pomaže izlučivanju tekućine, pa tako i rješavanju žutice.
    pogle moj post- onni su mi upravo to savjetovali! dojenje!!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    pogle moj post- onni su mi upravo to savjetovali! dojenje!!
    jedni od rijetkih
    inace, dojenja u pravilu nema, odnesu bebu na plavo svjetlo i tamo joj daju bocicu

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

marino je jedan dan bio na suncenju u inkubatoru, jer je bio na intenzivnoj, 4 puta po 3 sata (ak se dobro sjecam)

vadili su mi ga i dalje sam dolazila na dojenje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nedavno kada sam bila u bolnici s Lovrom na kontroli pričam s jednom mamom i dotaknemo se dojenja, na što ona kaže da je njoj pedijatrica rekla da mora prestati dojiti jer joj mali ima žuticu, a to je navodno od njenog mlijeka. I ona prestala.

Lovro je imao žuticu, ništa strašno, nisu ga baš puno sunčali. Ali nakon 4 mjeseca na kontroli se vidjelo da mu je i dalje bilirubin malo povišen, pa me je neuropedijatrica pitala da li dojim. Kao kod dojene djece žutica traje duže.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. ima žuticu od mlijeka, požutio je tek kad smo došli iz rodilišta. Uredno dojimo, ne dajem mu vodu (nekad se i to preporučavalo da se ubrza izlučivanje bilirubina). I dalje je malo žut, baš je danas pedica rekla da će biti žut još barem mjesec dana i da se ne brinem oko toga. Bilirubin je u opadanju (mjerili smo ga s mjesec dana pa nakon dva tjedna), ali nije toliko visok da bi se spominjalo sunčanje (nasreću).

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ilona je imala blagu žuticu, no nisu ju sunčali.

sam jedna sitnica... neke mame spominju da stavljanje djeteta pored prozora pomaže. e sad je tu meni uletio blagi zbunj :? zar nisu UV zrake te koje su bitne u fototerapiji? koliko ja znam, one ne prolaze kroz prozor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Suncan je drugi dan nakon rodjenja( rodjen ranije) i to cetri puta po tri dana, znaci ukupno 12 dana, a bili smo zajedno u apartmanu 16 dana..

Sa dojenjem smo krenuli drugi dan nakon rodjenja, tad je imao sondicu, ali svejedno, vadili su ga za vrjeme suncanja i stavljali su mi ga na grudi i pokusavali smo uspostaviti dojenje. Medjutim posto njemu bilirubin nije opadao onda je morao imati i za vrijeme dojenja lampu koja se mogla vaditi iz toplog kreveta i biti ispod njega dok ga dojim On je imao dvije lampe, jedna odozgo, i jedna odozdo, ali sam ga dojila kad god je zakmecao.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ar nisu UV zrake te koje su bitne u fototerapiji? koliko ja znam, one ne prolaze kroz prozor.
    kako ne prolaze, prolaze kroz , odjeću, prolaze kroz oblake, kroz vodu.....i kroz staklo

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

F je 2x bio na sunčanju, prvi put nisam ni znala, samo ga nisu donijeli na podoj, i gledala sam ga s praga-sljedeće jutro se pedica izderala na sestre što ga nisu donijele na podoj baš zbog bilirubina
    drugi put su me obavijestili i čak sam išla kod njega za svaki podoj i dojila ga, izdajala se...
    Petrova-2005.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na svu sreću moje cure nisu dobile žuticu i nismo morale ostati zbog toga duže u bolnici i ići na fototerapiju.
    Žene u mojoj sobi ( rodila sam u Petrovoj ) su uvijek bile obavještene o tome da li bilirubin raste ili pada i hoće li njihove bebe ići na lampanje...jedini bed je u tome što onda ne mogu dojiti.
    Samo jednom su dali jednoj mami da podoji dijete jer je jako plakalo pod lampama pa su se smilovali...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •