Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: mladeži

Početno mladeži

Jedan mladež na leđima koji imam odavno i koji je bio "pljosnat", sada je porastao i boli me na dodir. Ja sam u 32 nedelji trudnoće i zanima me da li neko ima predstavu da li je to ok ili treba nešto da preduzmem?
    Puno hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Otiđi dermatologu da to pogleda.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I to brzo.

Moja dok.kaže da moram dobro pratiti dali se događaju kakve promjene na madežima, jer ja sam ih puna i svake godine mi narastu po dva nova.
    I ja se spremam na neke detaljnije preglede.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je isto mladež koji je bio plosnat narastao, tj, ispupčio se u trudnoći i čak sam okrznula kad sam nakon poroda nosila steznik..cijelo vrijeme me brinuo i čudno mi izgledao i evo baš jučer sam išla kod dermatologa i rekao mi je da je sve ok, nemam briga i ne moram ga skidati..Nalazi se na donjem dijelu leđa baš gdje mi uvijek ide rub od hlača..eto, meni laknulo pa colorita odi i ti na pregled da možeš mirno spavati...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Definitivno trebas otici dermatologu!

Inace u trudnoci moze doci do povecanja madeza zbog rastezanja koze, debljanja (pa se i oni pune masnocom)... to se desilo i meni, ali me niti jedan nije bolio

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znate li da li je uobičajeno da dermatolog to odmah i skine, sašije ranu i "spakira" odstranjeni madež za citološku (ili kakvu već) analizu?
    Ili bi sve to trebao raditi kirurg?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam isto puna madeža i stalno dobijam nove, a dosta sam ih već i odstranila. Međutim, u trudnoći mi je pigmentacija potpuno ''poludila''; dobila sam hrpu piknjica smeđe boje, a neki stari madeži su potamnili. Čitala sam da je to moguća pojava u trudnoći pa nisam išla kod doktora. Ali sad svakako planiram otići dermatologu, samo nikako da to i učinim.

Tebi, Colorita, savjetujem, da odeš na kontrolni pregled radi svoje sigurnosti, pogotovo jer te madež boli na dodir.

Goga, mislim da i jedni i drugi to mogu raditi, ovisi kome se obratiš. I moguće je da se to odmah i ''odradi'' ili će te naručiti za poslije, to je stvar dogovora s liječnikom.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Freya prvotno napisa
    u trudnoći mi je pigmentacija potpuno ''poludila''; dobila sam hrpu piknjica smeđe boje, a neki stari madeži su potamnili.
    i meni se to događa, svakih par dana naiđem na neki novi madež al se sad ne zamaram previše s tim, jer sam i ja čula da je to često u trudnoći. čak sam mislila da će se to povući poslije poroda, jel se nekome povuklo?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure indikacije za opasne mladeze su:
    Promjena boje
    Promjena oblika
    Promjena velicine
    Senzacija bola ili nelagode

Dakle odmah dermatologu!
    A ja vibram da sve bude ok vibrrrrrrrrrrrrrr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu