Jedan mladež na leđima koji imam odavno i koji je bio "pljosnat", sada je porastao i boli me na dodir. Ja sam u 32 nedelji trudnoće i zanima me da li neko ima predstavu da li je to ok ili treba nešto da preduzmem?
Puno hvala.
Jedan mladež na leđima koji imam odavno i koji je bio "pljosnat", sada je porastao i boli me na dodir. Ja sam u 32 nedelji trudnoće i zanima me da li neko ima predstavu da li je to ok ili treba nešto da preduzmem?
Puno hvala.
Otiđi dermatologu da to pogleda.
I to brzo.
Moja dok.kaže da moram dobro pratiti dali se događaju kakve promjene na madežima, jer ja sam ih puna i svake godine mi narastu po dva nova.
I ja se spremam na neke detaljnije preglede.
Meni je isto mladež koji je bio plosnat narastao, tj, ispupčio se u trudnoći i čak sam okrznula kad sam nakon poroda nosila steznik..cijelo vrijeme me brinuo i čudno mi izgledao i evo baš jučer sam išla kod dermatologa i rekao mi je da je sve ok, nemam briga i ne moram ga skidati..Nalazi se na donjem dijelu leđa baš gdje mi uvijek ide rub od hlača..eto, meni laknulo pa colorita odi i ti na pregled da možeš mirno spavati...
Definitivno trebas otici dermatologu!
Inace u trudnoci moze doci do povecanja madeza zbog rastezanja koze, debljanja (pa se i oni pune masnocom)... to se desilo i meni, ali me niti jedan nije bolio
Znate li da li je uobičajeno da dermatolog to odmah i skine, sašije ranu i "spakira" odstranjeni madež za citološku (ili kakvu već) analizu?
Ili bi sve to trebao raditi kirurg?
I ja sam isto puna madeža i stalno dobijam nove, a dosta sam ih već i odstranila. Međutim, u trudnoći mi je pigmentacija potpuno ''poludila''; dobila sam hrpu piknjica smeđe boje, a neki stari madeži su potamnili. Čitala sam da je to moguća pojava u trudnoći pa nisam išla kod doktora. Ali sad svakako planiram otići dermatologu, samo nikako da to i učinim.
Tebi, Colorita, savjetujem, da odeš na kontrolni pregled radi svoje sigurnosti, pogotovo jer te madež boli na dodir.
Goga, mislim da i jedni i drugi to mogu raditi, ovisi kome se obratiš. I moguće je da se to odmah i ''odradi'' ili će te naručiti za poslije, to je stvar dogovora s liječnikom.
i meni se to događa, svakih par dana naiđem na neki novi madež al se sad ne zamaram previše s tim, jer sam i ja čula da je to često u trudnoći. čak sam mislila da će se to povući poslije poroda, jel se nekome povuklo?Freya prvotno napisa
Cure indikacije za opasne mladeze su:
Promjena boje
Promjena oblika
Promjena velicine
Senzacija bola ili nelagode
Dakle odmah dermatologu!
A ja vibram da sve bude okvibrrrrrrrrrrrrrr