Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Marmelada od banana

  1. #1
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Marmelada od banana

    2 limuna
    1 kg banana
    700 g šećera(kocke)
    1 vanilija(suhi plod)-prodaje se u ampulama
    malo arome ruma(bez alkohola)


    Limunovu koricu(koju smo narendali) preliti vodom i poklopljeno kuhati 10 min.Oguljene i isječene banane preliti sa vodom u kojoj se kuhala korica.
    Šećer i vodu skuhati u jedan sirup(gotov kad počne bacati velike mjehuriće).Dodati vanilinu srž(nožem sastrugati prepolovljeni plod vanilije).Kuhati 20 min.Dodati rum aromu.
    Puniti u čiste staklenke i odmah čvrsto zatvoriti.

    U slučaju da jedu i djeca, onda je najbolje rum aromu zamijeniti sa nezaslađenim,prirodnim jabukovim sokom

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    uf, dobro zvuči...kao i svi tvoji recepti

  3. #3
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    je, to sam i ja pomislila; čim vajtmask nešto napiše, ja odmah sejvam

    nego, WM, jesi ti to radila već ?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Fino zvuči - ja bih to malo modificirala i probala, ali ne znam koliko vode treba staviti? I još nešto - da li se voda i šećer skuhaju u sirup pa se samo prije punjenja u teglice umiješaju banane prelivene s vodom/limunom ili se u šećernom sirupu 20 minuta kuhaju banane s limunovom koricom?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    čim vajtmask nešto napiše, ja odmah sejvam
    od spomenute autorice pročitah /a neke i isprobah!/ toliko genijalnih, neobičnih i preukusnih recepata da bi bilo fenomenalno kad bi žena sve to lijepo skupila na hrpicu i pronašla izdavača - i objavila kuharicu 8)

  6. #6
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    mommy,

    prva vodica u kojoj se kuha limunova korica
    -uzima se onoliko vode koliko treba da tek prekrije naribanu koricu(mozda jedna šoljica za kafu)

    druga vodica za sirup
    -šećer se stavi u šerpu i doda se onoliko vode koliko je potrebno da za jedan prst prekrije šećer

    anek i andrea


  7. #7
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    sad vidim i drugo pitanje,

    sirup se kuha sa bananama 20 min

    anek,
    ja bih to tako voljela, ali još nisam našla gdje u sarajevu da to i realizujem

  8. #8
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa

    nego, WM, jesi ti to radila već ?
    da!

    Ovo mi je poslije mamrelade od nrandže i smokve i marmelade od lmuna i šumskog voća ubjedljivo najdraža marmelada(od mojih domaćih)

    P.S.odlična je marmelada od luka koja se jede uz meso(ne bi se baš mogla nazvat slatkom, prije je slatkasta) ali paše uz pečeno meso kao ništa drugo.

  9. #9
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    definitivno objaviti kuharicu! :D

    ovo od luka je nešto kao chutney? mislim da bi se moji dečki oduševili...

  10. #10
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    definitivno objaviti kuharicu! :D

    ovo od luka je nešto kao chutney? mislim da bi se moji dečki oduševili...
    jeeeeeeeeeee upravo je to to

  11. #11
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    jesi stavila negdje i recept za to ?!

    aknisi, daj napiši, pls !

  12. #12
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    jesi stavila negdje i recept za to ?!

    aknisi, daj napiši, pls !
    eno recept stavljen samo za tebe

  13. #13
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    sad trebamo kupit digić, zamislite onda kad vas počnem zasipati slikama.

    Možete mi se,ako budete osjećali potrebu za to, revanširati kao probanti

  14. #14
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    WM respect!

    jos nisam isprobala sve tvoje recepte ali opsno postajem galdna samo dok citam. definitivno cu probati napraviti par tvojih marmelada....

    hvala ti sto dijelis recepte sa nama

  15. #15
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    MoMo

  16. #16

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    596

    Početno

    a još wm kada bi opalila jednu demonstraciju za nas u sarajevu :D pa da vidimo kako to izgleda praviti iz prve ruke....meni sve ide osim slatka (tufahije mi budu mrak) ali zato sve ostalo 0 poena, pa eto možda i kurs da nam upriličiš

  17. #17
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    kad budem pravial zimnicu, ajvim ti sastojke, ti dodjes kod mene i zajedno napavimo zimnicu

  18. #18

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    White_musk

    Ovo mi je poslije mamrelade od nrandže i smokve i marmelade od lmuna i šumskog voća ubjedljivo najdraža marmelada(od mojih domaćih)

    Ja bih te zamolila recept za marmeladu od narandže
    Koliko dugo moraju odstajati marmelade od kada ih napraviš do jela?

  19. #19

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    596

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    kad budem pravial zimnicu, ajvim ti sastojke, ti dodjes kod mene i zajedno napavimo zimnicu
    zabilježeno u podsvijesti nema ti bježati

  20. #20
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj knatkaj prvotno napisa
    White_musk

    Ja bih te zamolila recept za marmeladu od narandže
    Koliko dugo moraju odstajati marmelade od kada ih napraviš do jela?
    ispunjena ti je zelja

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...221&highlight=

    a vrijeme stajanja jako zavisi od nasih apetita

  21. #21

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    WM hvala, bit će isprobano već možda za vikend!

  22. #22
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    sutra ću radit ovu marmeladu, pa me znanima, jel baš mora biti šećer u kockama :? ?!

  23. #23
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    bilo bi jako poželjno.
    Vidjećeš kad budeš kuhala i zašto.

  24. #24
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ok, al kak ću znat u čem je razlika ak ne skuham dvije ture, pa jednu sa kockastim, a drugu sa običnim šećerom

    baš sam neki dan bacila jednu kutiju takvih kockica, jer mi je stajala u špajzi ne znam ni ja koliko dugo, a nisam znala kaj bi s tim

    inače, ovo će mi biti prva marmelada u životu što sam do sad skuhala :D

  25. #25

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    i ja se spremam raditi tu marmeladu..ajde javi kakva je

  26. #26
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    mislila sam danas, al nisam našla kockasti šećer, budem ovih dana :D

  27. #27

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    ja bih radila sutra...
    stavlja se normalno u teglice ili moraju teglice biti nekako ''specijalno'' pripremljene (tople i slično)?

  28. #28

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    i gdje nabaviti tu vaniliju?

  29. #29
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    imaš te vanilije u skoro svakom dućanu; traži "mahunu vanilije", jedna je zapakirana unutra, obično stoji ili među stvarčicama za kolače ili među začinima

  30. #30

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    e da se pohvalim sa svojim neslavnim podhvatom (kaže moja mama, mlada si, naučiti ćeš)...
    stavila sam u šećer daleko previše vode (uopće nisam razmišljala) i naravno da se nikako nije zgusnulo
    ja kao da sam pravila limunadu, a ne marmeladu

    dakle, koliko vode treba ići u taj šećer? šalica? dvije? pet?


  31. #31
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja sam isto tako napravila, al sam odmah skužila da je previše, pa sam to bacila i stavila novi šećer sa dosta manje vode, ali sam stavila, na kilu banana i manje šećera, ne 700 g, nego 500 i super je, onka bi nam bila malo preslatko.

    ispalo je super; već sam maznula jednu malu teglicu; samo onak, sa žlicom

    WM , hvala što si utjecala na to da napravim svoju prvu marmeladu u životu :D !

  32. #32

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    eh ,da sam barem ja skužila.
    Daj reci koliko vode si stavila?
    Ako bude sreće i ja ću napravitit svoju prvu marmeladu u životu

  33. #33

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    143

    Početno

    Nisam ljubitelj marmelada, ali mi ova zvuči jaaako primamljivo, pa se mislim okuražit i ja ovaj vikend. Sam recept mi je valjda jasan, ali kako nemam iskustva ni sa kakvom zimnicom zanima me što se treba učiniti s teglama (koja je procedura). Da li ih je dovoljno samo iskuhati i posušiti ili??? Predpostavljam da trebam kupiti one staklene tegle s latenim čepom na navoj?

  34. #34
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj may prvotno napisa
    .
    Daj reci koliko vode si stavila?
    ne znam točno, odokativno, jedva da prekrije šećer

    btw, ja sam već sve pojela, onak, samo sa žlicom; ovaj tjedan ću radit ponovo :D

    pa dok se ne raspuknem

  35. #35
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    ja sam isto tako napravila, al sam odmah skužila da je previše, pa sam to bacila i stavila novi šećer sa dosta manje vode, ali sam stavila, na kilu banana i manje šećera, ne 700 g, nego 500 i super je, onka bi nam bila malo preslatko.

    ispalo je super; već sam maznula jednu malu teglicu; samo onak, sa žlicom

    WM , hvala što si utjecala na to da napravim svoju prvu marmeladu u životu :D !

  36. #36

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj may prvotno napisa
    .
    Daj reci koliko vode si stavila?
    ne znam točno, odokativno, jedva da prekrije šećer
    da, ali je relativna stvar staviš li taj šećer u veliku ili malu posudu pa sad da pokrije..hm...
    dakle, bolje što manje vode, pa dodati po potrebi...
    bojim se ponovno krenuti.. :/
    wm koliko vodeeee?
    andrea, koju vaniliju si kupila i kako si s njom?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •